معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی درخصوص بودجه ی زیارت استان نیز گفت: طبق قانون، در طول برنامه پنجم توسعه بایستی سالانه 200 میلیارد تومان برای توسعه کمی و کیفی اختصاص یابد؛ اما میزان تخصیص در سال نخست اجرای برنامه 77 میلیارد تومان و در سال گذشته 10 میلیارد تومان بود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، محمدمهدی اعلایی افزود: این معاونت به عنوان نهاد برنامه ریز و هماهنگ کننده به وظایف ستادی خود عمل و در مباحث اجرایی و عملیاتی اهدافش را از طریق دستگاه های اجرایی دنبال می کند.

وی تشکیل معاونت یادشده را مصوبه ی کارگروه ملی زیارت در تاریخ 89.10.13 عنوان و اضافه کرد: به موجب این مصوبه تعداد معاونت ها در استانداری های خراسان رضوی، قم و فارس به پنج مورد افزایش یافته است.

اعلایی اضافه کرد: دو اداره کل هماهنگی امور فرهنگی زائران و هماهنگی امور رفاهی زائران جهت تامین زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی و رفاهی مورد نیاز زائران ایرانی و غیرایرانی در ذیل این معاونت تعریف شده است.

وی با اشاره به آغاز مطالعات طرح توسعه ی کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) پیش از تشکیل معاونت یادشده اظهار داشت: پس از تعریف ساختارهای اداری لازم، پیگیری، تکمیل و تصویب این طرح به عنوان نخستین اولویت معاونت زیارت در دستور کار قرار گرفت.

اعلایی ادامه داد: در این طرح به مواردی چون ایجاد زیرساخت های لازم برای تسهیل در دسترسی به مشهد مقدس، اسکان زائران، برنامه ریزی برای زائران از مبدا تا مبدا مشابه برنامه ریزی های انجام گرفته برای زائران بیت الله الحرام و عتبات عالیات و تقویت هماهنگی های لازم برای احیای بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی توجه شده است.

معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی از مضجع شریف امام هشتم (ع) به عنوان بزرگ ترین ظرفیت فرهنگی کشور یاد کرد و افزود: معتقدیم برای بهره مندی حداکثری از این ظرفیت فوق العاده، باید به هر دو بعد کمی و کیفی اقدامات و برنامه ها توجه کرد.

وی تصریح کرد: برای تحقق اهداف این طرح از ظرفیت های قانونی چون ماده 12 برنامه ی پنجم توسعه بهره خواهیم جست.

اعلایی گفت: این معاونت همکاری با آستان قدس رضوی را نه تنها یک ضرورت، بلکه به دلیل تاکیدات مقام معظم رهبری یک تکلیف می داند.

وی ادامه داد: هرچند بودجه تخصیص یافته برای تامین تمام امکانات و زیرساخت های مورد نیاز کافی نیست اما مدیریت استان و دستگاه های اجرایی، پیشبرد اهداف و برنامه های این حوزه را متوقف به دریافت بودجه نخواهند کرد.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: مبالغ یادشده با اولویت اقدامات فرهنگی در میان دستگاه هایی از قبیل شهرداری مشهد، اوقاف و امور خیریه، صدا و سیما، نیروی انتظامی و فرودگاه مشهد توزیع شده است.

اعلایی با اشاره به تشکیل ستاد استانی تسهیلات زائر از اردیبهشت ماه تصریح کرد: تجربه ی هماهنگی، تعامل و همدلی

دستگاه های اجرایی که در نوروز امسال موجبات رضایت زائران و مجاوران را فراهم آورد، در تابستان با قوت بیشتری پیگیری خواهد شد.

وی تلاش برای تعمیق مفهوم و فرهنگ زیارت را با توجه به هجمه ی وسیع ایادی استکبار و فرقه های مجعول و دست ساخته ی آنان ضروری برشمرد و اظهار داشت: حرکت هماهنگ جبهه ی کفر، حساسیت آن ها به مقوله ی زیارت و برنامه های متعدد برای ایجاد شبهه در باورهای مسلمانان خود گواهی بر اهمیت مفهوم زیارت و نقش بی بدیل آن در تعالی انسان ها است.

وی ابراز امیدواری کرد: نتیجه ی تلاش های صورت گرفته در حوزه ی زیارت در سطح استانی و ملی، افزایش بهره مندی معنوی زائران و نشر بیش از پیش سیره ی رضوی در جامعه باشد. /س

برچسب ها: بودجه ، زیارت ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.