مهندس قاسم قنبری، مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، افزود:در کل 341 استخر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و شهید بهشتی قرار دارد که 295 استخر از این تعداد در داخل شهر تهران وجود دارد. با توجه به شروع فصل گرما استقبال مردم از استخر افزایش پیدا می کند.
وی گفت: برخی از افراد به خصوص کودکان و نوجوانان و برخی دیگر از افراد برای آب درمانی به استخر مراجعه می کنند که مورد اخیر در چند سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
قنبری با بیان اینکه بیشتر استخرهای تهران سرپوشیده هستند عنوان کرد: افرادی که به استخر مراجعه می کنند باید بدانند که دمای آب استخر باید 26 تا 28 درجه سانتی گراد و دمای اطراف آب یعنی محیط 3 درجه کمتر از دمای آب استخر باشید. بازرسین بهداشت محیطی هنگام بازرسی به بررسی استخر، تصفیه خانه و پنج تأمین کننده آب می پردازند.
در حال حاضر نوع آب تأمین کننده این استخر از نوع چرخشی است به طوریکه آب از استخر خارج شود، در سیستم تصفیه، تصفیه شود و مجددا به سیستم آب استخر بر می گردد.
وی ادامه داد: بازرسین در بازدیدهای خود علاوه بر بررسی وضعیت بهداشتی سرویسهای بهداشتی و روش نمونه برداری از میزان کلر باقی مانده در آب را چک می کنند که طبق استاندارد کلر آب باید 1/5 تا 2 میلی گرم در آب باشد.
قنبری به شناگران توصیه کرد: افراد باید قبل از ورود به استخر در ابتدا دستشویی و نیز دوش بگیرند و قبل از ورود به استخر پاهای خود را در حوضچه کلر وارد کنند تا ورود آلودگی به آب کاهش یابد، افرادی که بیماری های پوستی و واگیردار مثل سرماخوردگی يا آنفولانزا دارند از رفتن به استخر خودداری کنند و حتما از کلاه، گوشبند، بینی بند در هنگام ورود به استخر استفاده کنند.
وی به متصدیان استخر توصیه کرد: متصدیان باید مرتبا میزان کلر و PH و بار میکروبی آب را تحت نظر داشته باشند و حتما باید غریق نجات در استخر حضور داشته باشد و دوره کمک های اولیه را گذرانده باشد./ح