اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارن تبریز افزود: این گیاه دارویی به عنوان علف هرز در بیشتر مناطق دیده می شود.
وی با اشاره ای به قسمت های ارزشمند خارخسک تشریح کرد: قسمت هاى مورد استفاده این گیاه، میوه، دانه، برگ و ریشه بوده ولى میوه خارخسک بیشتر از سایر قسمت ها استفاده قرار مى گیرد.
نقشی ادامه داد: غِرغِره جوشانده خارخسک براي معالجه التهابها و برفك دهان، كاربرد دارد.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کارشناسان ماليدن يا خوردن روغن خارخسك را در تسكین درد مفاصل و كمر تاثیرگذار می دانند.
وی از مقدار مصرف خارخسک گفت و افزود: مقدار مجاز براي هربار مصرف خوراكي اين گياه، از ريشه، برگ يا ميوه، حداكثر 20گرم و از روغن آن، حداكثر 28گرم است كه اين مقدار معمولا بايد همراه با شيره انگور يا شيره خرما يا عسل مصرف شود.
نقشی ضمن بین خواص عَرَق خارخسک تاکید کرد: عَرَق خارخسک برای دفع سنگ کلیه و مثانه مورد استفاده قرار داد./س