مدیرعامل سازمان رفاه،خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: به نظر می رسد که احکام صادرشده برای متکدیان از عدم تناسب مجازات با تکدی گری است .

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، حسین زارع صفت با بیان این مطلب افزود:  در ماده712 و 713 قانون مجازات اسلامی به طور واضح به موضوع «تکدی گری» و مجازات های آن اشاره شده است.
 
وی ادامه داد: ماده 712 قانون مجازات اسلامی درباره تکدی گری‌ به وضوح اعلام می کند که "هر کس تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش کند به حبس از یک تا 3 ماه محکوم خواهد شد و چنانچه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذکور همه اموالی که از طریق تکدی گری بدست آورده است مصادره خواهد شد.
 
مدیرعامل سازمان رفاه  تاکید کرد: اما با وجود چنین قوانینی پدیده تکدی گری و توسعه و نقش آن از عدم تناسب مجازات با جرم تکدی گری است . البته اینکه موضوع همکاری مردم در پیشگیری و جلوگیری از مشکلات این پدیده لازم است به عوامل زیر ساختی آن نیز توجه ویژه ای شود .
 
او ادامه داد برای مقابله و پیشگیری از تکدی گری که موضوعی فرابخشی است نیازمند همکاری و مشارکت فعالانه همه دستگاههاست و نقش دستگاه حاکمیتی که وظیفه هماهنگی بین دستگاه های مسئول را به عهده دارد حائز توجه می باشد .
 
زارع صفت با اشاره به احکام فعلی صادرشده برای متکدیان در مراجع قضایی هم اظهار کرد: در حال حاضر حکم متکدیان جمع آوری شده از سطح شهر ، اخذ جریمه و بازپس گیری مبالغ بدست آمده از راه تکدی گری است.این امر سبب شده که  دوباره متکدیان رها شوند و به سطح شهر باز ‌گردند.
 
وی ادامه داد: به غیر از موضوع احکام صادر شده ،باید به این مهم هم اشاره کرد که برخی ازمتکدیان بصورت حرفه ای در حال فعالیت هستند و درامد خوبی هم از این راه کسب کرده اند به عبارتی اینها در گروه نیازمندان واقعی قرار نمی گیرند ولی با تحریک احساسات ، عواطف و حس انساندوستانه شهروندان، تکدی گری را پیشه خود کرده اند.
 
مدیرعامل سازمان رفاه با درخواست از رسانه ها بویژه رسانه ملی تصریح کرد: باید با اطلاع رسانی صحیح و تولید برنامه‌هایی در این باره،کمک های مردمی را در مسیر صحیح قرارداد . /ل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار