به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر محمد حسن طریقت منفرد افزود: شیراز همانگونه که از گذشته سابقه دارد در حوزه سلامت، دارای ابتکار و خلاقیت است و راه اندازی پروژه های مختلف درمانی و تحقیقاتی دراین دانشگاه نشان دهنده زحماتی است که در این مرکز کشیده می شود.
وی اظهار داشت: برج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک پروژه بی نظیر در حوزه سلامت کشور است که برای نخستین بار در کشور، امکان تجمیع مراکز تحقیقاتی این دانشگاه را در کنار بیمارستان نمازی که تیمی از قدیمی ترین مراکز درمانی کشور را داراست، فراهم می کند و این مسئله به ارتقا و گسترش تحقیقات کمک می کند.
دکتر طریقت منفرد بیان کرد: جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با در نظر گرفتن امکانات و اعضای هیات علمی در کشور اول است زیرا دانشگاه هایی هستند که اعضای هیات علمی و امکانات آنها بیش از 3 برابر شیراز است.
وی گفت: استان فارس در اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور پیشتاز است و زحمات زیادی کشیده است.
جایگاه خوب برنامه پزشک خانواده در شیراز
وزیر بهداشت افزود: با اصلاح اشکالات موجود در شیوه نامه اولیه، اجرای برنامه پزشک خانواده در فارس جایگاه خیلی خوبی در کشور دارد.
دکتر طریقت منفرد گفت: شیوه نامه جدید پزشک خانواده مبتنی بر سرانه است که می تواند رضایت بیشتر پزشکان را جلب نماید.
افتتاح نخستین واحد دولتی دندانپزشکی اورژانس شبانه روزی استان فارس
نخستین واحد دولتی دندان پزشکی اورژانس شبانه روزی استان فارس در بیمارستان شهید رجایی شیراز باحضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه اندازی شد.
بنا بر این گزارش، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این مراسم، گفت: تاکنون در استان فارس مرکز دولتی شبانه روزی جهت ارایه اورژانس های دندانی نداشتیم که با راه اندازی این مرکز ، امکان ارایه خدمات به بیماران اورژانسی دندان فراهم شده است.
دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: این مرکز در بیمارستان شهید رجایی شیراز با صرف هزینه حدود 80 میلیون تومان آغاز به کار کرده و با 2 یونیت دندان پزشکی فعالیت می کند.
وی اظهار داشت: مردم می توانند در صورت نیاز به درمان های اورژانسی دندان، در هر ساعتی از شبانه روز به این مرکز مراجعه کنند و خدمات اورژانسی دندان پزشکی را دریافت کنند.
دکتر ایمانیه بیان کرد: تمامی خدمات در نخستین واحد دولتی دندان پزشکی اورژانس شبانه روزی، به صورت دولتی به بیماران ارایه می شود.
افتتاح مرکز اطلاعات دارویی و داروخانه آموزشی بیمارستان نمازی شیراز
مرکز اطلاعات دارویی و داروخانه آموزشی دانشکده داروسازی در بیمارستان نمازی شیراز نیز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.
بر پایه این گزارش، معاون پشتیبانی دانشکده داروسازی شیراز در این خصوص گفت: این داروخانه با مساحت 863 مترمربع در دو طبقه و هزینه ای افزون بر 6 میلیارد ریال از محل درآمد های اختصاصی داروخانه های آموزشی دانشکده داروسازی فعالیت خود را آغاز کرد است.
دکتر سلیمان محمدی سامانی افزود: این داروخانه با هدف ایجاد مرکز اطلاعات دارویی و آموزش دانشجویان رشته های داروسازی و پزشکی و ارایه خدمات دارویی احداث شده و از اثرات مثبت آن می توان به تجمیع داروخانه و انبار دارویی در یک محل و نیز تکریم ارباب رجوع و گسترش فضاهای داروخانه و استاندارد سازی فرآیندهای مربوطه اشاره کرد.
وی اظهار داشت: داروخانه های با خدمات مشابه تنها در 4 شهر کشور وجود دارد که شیراز از جمله آنهاست.
تجمیع مراکز پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با افتتاح برج پژوهشی
برج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک برج دوقلو است که شاخه اول آن با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر مسوولان افتتاح شد.
این گزارش حاکیست معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه ضمن بیان این مطلب گفت: برج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان که 15 درصد آن از پروژه های مهر ماندگار و مابقی توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأمین اعتبار شده است، آغاز به فعالیت کرد.
دکتر غلامرضا حاتم افزود: هر شاخه از برج پژوهشی دارای 12 طبقه است و حدود 6 هزار و 500 متر مربع مساحت دارد.
وی ادامه داد: مراکز تحقیقات بالینی، دفترمجلات، کتابخانه مرکزی، آزمایشگاه مرکزی، دفاتر مشاوره علمی، علم سنجی و آزمایشگاه های تخصصی برای این گروه ها در برج پژوهشی مستقر می شوند.
دکتر حاتم گفت: داشتن فضای کافی یکی از مسایل مهم پژوهش است که با افتتاح این برج پژوهشی 6 هزار متر مربع به فضای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه گردید که تجهیزات، دستگاه ها، پرسنل و اعضای علمی و پژوهشی را در خود جای می دهد.
وی بیان داشت: با افتتاح این برج پژوهشی قدم بسیار بزرگی در پژوهش کشور برداشته شده است و هدیه ای به پژوهشگران کشور و به خصوص دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یک دانشگاه پیشرو با هدف ارتقای پژوهش است.
دستگاه شتاب دهنده خطی به چرخه خدمات بیمارستان نمازی شیراز افزوده شد
دستگاه شتاب دهنده خطی بیمارستان نمازی با حضور وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ما؛ مدیرگروه بخش رادیوتراپی بیمارستان نمازی در این مراسم گفت: دستگاه شتاب دهنده خطی دستگاهی با انرژی بالا بوده که موجب می شود تومورهایی که در عمق وجود دارند، بیشتر مورد تابش اشعه قرار گرفته و سلول های سرطانی را با عوارض کمتری از بین ببرد که این مسئله موجب می شود که پروسه درمان بصورت دقیق تر انجام شود و همچنین با دوز بیشتری اشعه به تومور تابش داده شود و بیماران بیشتری مورد درمان قرار گیرند.
دکتر مصلائی اعلام کرد: هزینه تهیه این دستگاه 4 میلیارد تومان شده که کل هزینه تهیه این دستگاه توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأمین شده است.
وی اضافه کرد: به وسیله این دستگاه کل منطقه جنوب کشور و همچنین حدود 6 استان همجوار پوشش داده می شود.
لازم به ذکر است که در حال حاضر این دستگاه به جز شهر شیراز تنها در شهرهای تهران، اصفهان، اهواز و یزد (در حال نصب) وجود دارد.
بيمارستان مرحوم حاج اسماعيل امتياز با حضور وزیر بهداشت در شیراز وارد چرخه ارایه خدمات درمانی شد
بيمارستان مرحوم حاج اسماعیل امتیاز؛ با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.
بيمارستان مرحوم حاج اسماعیل امتیاز یک مرکز تخصصي و فوق تخصصي مي باشد كه در جوار مركز فوريت هاي جراحي شهيد رجايي با زيربناي تقريبي 14هزار متر مربع در 8 طبقه در حال احداث است.
سه طبقه از این مرکز به متراژ 5 هزار و 250متر در قالب بخش هاي بستري (4 بخش بستري و 2 بخش ICU) پیش از این به بهره برداري رسيده است و در حال حاضر با حضور وزیر بهداشت 4 طبقه آن به متراژ 7 هزار متر مربع در قالب 4 بخش بستري، دو بخش ICUو بخش هاي راديولوژي ، اداري ، سالن كنفرانس و كتابخانه به بهره برداري رسید.
بر اساس این گزارش يك طبقه زيرزمين این مرکز درمانی به متراژ یک هزار و 750 متر در قالب دو بخش تغذيه ، سلف ، آشپزخانه و آزمايشگاه در حال ساخت است.
تخصص هاي مربوطه شامل ارتوپدی، نروسرجري، جراح عمومي و ENT، جراحي فك و صورت ، جراحي پلاستيك ، راديولوژي ، عفوني ، زنان و زايمان ، روان پزشكي ، قلب و عروق در بخش های مختلف این بیمارستان فعاليت مي کنند.
شایان ذکر است که مركز فوريت هاي جراحي نيز در پنج طبقه به متراژ 8500 متر مربع شامل اتاق هاي عمل (10) ، دو بخش ICU و بخش هاي اورژانس و انبارهاي عمومي و تجهيزات و تاسيسات و مدارك پزشكي بيمارستان در حال فعاليت است.
لازم به ذکر است که مبلغ 6میلیارد تومان وجه نقد و اهدای املاک به ارزش 10 میلیارد تومان توسط خیر محترم عرصه سلامت ،سرکار خانم پروین بنان زاده به نیابت از طرف مرحوم حاج محمد اسماعیل امتیاز و با هماهنگی مجمع خیرین تآمین سلامت استان فارس ، صرف تکمیل این بیمارستان شده است که در نهایت می توان گفت در این مرحله با صرف 12 میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است./ح