به گزارش
گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود احمدی نژاد، با بيان اين مطلب گفت: هماهنگ کردن سیاستها درباره قیمت، شیوههای گوناگون عرضه و مدیریت منابع گازی از جمله اهداف دومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در مسکو است.
احمدینژاد در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه انرژی نقش بسیار مهمی در مناسبات اقتصادی و به تبع آن مناسبات سیاسی جهان دارد، اظهار داشت: امروز انرژی فسیلی که بخش اصلی مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده نقش حساستر و مهمتری دارد و به همین لحاظ همواره میزان تولید، تنظیم بازار، عرضه و تقاضا و قیمت آن در همه مناسبات دنیا تعیینکننده بوده است.
رئیسجمهور با اشاره به تشکیل سازمان اوپک از ٤٠ سال قبل افزود: تشکیل این سازمان و عضویت صادرکنندگان اصلی نفت تا حدود زیادی توانست به بازار تولید و فروش نفت نظم بخشد.
احمدینژاد اظهار داشت: از دو دهه پیش، سهم مصرف گاز طبیعی در جهان به سرعت رو به افزایش است و از همین رو از چند سال قبل، تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای تنظیم بازار این محصول مورد نظر صادرکنندگان گاز طبیعی قرار گرفت و خوشبختانه امروز این سازمان با همکاری خوب و مؤثر ایران و روسیه تشکیل شده و دبیرخانه و دبیرکل دارد.
رئیسجمهور با اشاره به آییننامه مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای نشستهای منظم سران این مجمع در فواصل معین تصریح کرد: سفر امروز ما به مسکو برای شرکت در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز است و هماهنگ کردن قیمت، شیوههای گوناگون عرضه و مدیریت منابع گازی از جمله اهداف این نشست است.
احمدینژاد با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نقطهنظراتی برای ارائه در این نشست دارد، خاطر نشان کرد: البته کارشناسان و وزیر نفت زودتر به مسکو عزیمت کرده و جلسات و رایزنیهایی داشتهاند، به هر حال امیدوارم به تصمیمات خوبی در این نشست برسیم.
رئیسجمهور گفت: به طور طبیعی در حاشیه این نشست ملاقاتهایی نیز خواهیم داشت و علاوه بر آن با ایرانیهای مقیم دیدار کرده و یک گفتگوی رسانهای نیز خواهیم داشت و امشب در مراسمی که در سفارت ونزوئلا در مسکو برای یادبود چاوز برگزار خواهد شد نیز شرکت خواهیم کرد.
نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) امروز (١٠ تیر) از ساعت ١٥:٠٠ به وقت مسکو در کاخ کرملین روسیه آغاز به کار می کند.
بنا بر این گزارش، برخی از روسای جمهور و رهبران کشور های عضو شب گذشته وارد مسکو شده اند و برخی دیگر نیز قبل از ظهر امروز وارد پایتخت روسیه خواهند شد.
١٣ کشور الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا ، امارات متحده عربی و عمان از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.
انتهاي پيام/