به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: همگان می دانند که مصرف سیگار برای سلامتی مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلکه سلامت اطرافیان فرد را نیز به مخاطره می اندازد.
مهندس نعمت الله معروفی افزود: ماه مبارک رمضان که ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه های شیطانی است، این فرصت را در اختیار افراد سیگاری قرار می دهد که مقدمه ترک دائم و یا حتی موقت سیگار را فراهم کنند.
وی بیان داشت: به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتا" کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز، لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم و استفاده از غذاهای سهل الهضم در افطار توصیه می شود.
وی گفت: رژیم غذایی باید به نسبت مناسبی از همه گروه های میوه ها، سبزی ها، گوشت، مرغ، ماهی، نان، غلات و لبنیات باشد، غذاهای سرخ کردنی برای سلامتی مضر است و مصرف آن ها باید محدود شود زیرا مصرف این غذاها باعث سوء هاضمه، سوزش معده و افزایش وزن می شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور توصیه کرد: در ماه مبارک رمضان از غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی، نان تهیه شده از گندم کامل (سنگک)، غلات و دانه ها، نخود سبز و پخته، کدو مسمایی، بلغور، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر (غنی از آهن)، میوه های با پوست، میوه های خشک مخصوصا" گلابی، آلو، انجیر و بادام بیشتر استفاده شود.
وی گفت: از کشک های پاستوریزه استفاده کنید در غیر اینصورت به خاطر بیماری بوتولیسم که بسیار کشنده است حتماً آنرا به مدّت ۵ دقیقه خوب بجوشانید.
معروفی خاطرنشان کرد: زولبيا وباميه را از مراكز بهداشتي تهيه كنيد تا خطر اضافه کردن رنگ و همچنين استفاده از روغن هاي سوخته در تهيه آن را كم كنيد و همچنین از روغن مناسب جهت پخت و پز غذا استفاده كنيد در ضمن توجّه داشته باشید که از مصرف روغنی که بوی بد یا رنگ تغییر یافته دارد خودداری شود./ح