دكتر مريم يوسفي متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه شپش سر از جمله مشکلاتی است که در بین کودکان شیوع بیشتری دارد گفت : این عارضه در دختران بیشترین شیوع را دارد .
وی با اشاره به اینکه طول زندگی شپش 30 تا 40 روز است افزود : شپش سر از طریق مستقیم سر به سر انتقال می یابد که در مکانهای شلوغ و در صورت استفاده از وسایل مشترک مانند شانه ، برس و حوله و... شپش شیوع می یابد .
این متخصص پوست ادامه داد : شپش سر شایع ترین علت عفونت سر به ویژه در اطفال است که در صورت رویت شپش بالغ عفونت فعال مطرح خواهد بود .
وی با بیان اینکه درمان شپش سر شامل استفاده از مواد کشنده انگل بطور موضعی است که همه درمانها باید به فاصله یک هفته بعد مجددا تکرار گردند تا جلوی عود گرفته شود ادامه داد : در این عرصه مقاومت با داروها کمتر اتفاق افتاده و محلول پرمترین 1درصد اولین داروی انتخابی است.
دکتر یوسفی تصریح کرد : شپش زنده در خارج از بدن حداکثر 36 ساعت زنده مانده ولی بعد از تخم گذاری ،تخم ها به ساقه مو می چسبند .
وی با اشاره به اینکه از نشانه هاي شپش سر ميتوان به خارش خفيف پشت سر اشاره داشت افزود: در مواردي نيز ممكن است بدون علامت باشد و حتي در مواردي با تب خفیف و آدنوپاتی خلفی گردن ممکن است همراه باشد