دکتر یمانی رئیس اداره سلامت دانشآموزان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص شیوع شپش در مدارس گفت: اغلب با شروع فصل سرما شپش در مدارس افزایش مییابد و از آنجایی که شپش به راحتی و سرعت از فردی به فردی دیگر منتقل میشود اگر یک فرد شپش بگیرد چهار یا 5 نفر از آن فرد مبتلا میشوند ما همیشه و هر سال با شیوع سرما با این مشکل مواجه میشویم بنابراین باید مراعاتهای بهداشتی در این فصل کمی بیشتر شود.
وی افزود: مشکل شپش مدارس فقط مربوط به کشور ما نیست شپش در اکثر محیطهای تجمعی به ویژه مدارس وجود دارد از اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه توزیع شامپو،
دارو، دستورالعملهای لازم و برنامههای آموزشی بین مدارس و مراکز آموزشی است تا بتوانیم با ارائه آموزشهای لازم به مدارس و خانوادهها میزان شیوع را کاهش دهیم.
تمهیدات وزارت بهداشت در 6 ماهه اول سال در خصوص پیشگیری از شپش
لیلا ملک جمشیدی کارشناس بیماریهای واگیر مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص شپش شایع در مدارس عنوان کرد: شپش سر از جمله شپشهای شایع در مدارس است که در فصل سرد مکانهای تجمعی بروز میکند و اصلیترین دلیل آن رعایت نکردن اصول بهداشت فردی و محیطی است که بصورت مستقیم و غیر مستقیم انتقال مییابد. انتقال مستقیم با تماس افراد با یکدیگر و غیر مستقیم از طریق وسایل شخصی می باشد.
وی در خصوص آمار ابتلا به شپش در دانشگاهها در 6 ماهه اول سال گفت: در 6 ماهه اول سال بر اساس گزارش ارائه شده از سوی دانشگاهها حدود 150 هزار نفر به شپش مبتلا شدهاند. این بیماری از طریق آب و غذا منتقل نمیشود از اهمیتهای بروز شپی اختلال روانی، طرد اجتماعی و افت تحصیلی است.
وی در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در پیشگیری و پیگیری شپش از مدارس تصریح کرد: اغلب در 6 ماهه اول سال ما برنامهریزی آموزشی برای کل جامعه در سطوح محیطی برای آموزش و پرورش داریم که بر آموزشهای ارائه شده و مصرف دارو با شیوههای نوین نظارت میکنیم. کمآبی در برخی استان موجب رعایت نکردن بهداشت و شیوع شپش در آن مناطق شده است.
وی در خصوص نقش خانوادههای در کنترل شپش مدارس تاکید کرد: اگر ما با اقدامات و آموزشها 99 درصد مسئله را حل کنیم و 1 درصد باقیمانده توسط خانواده مراعات نشود تمام زحمات ما بر باد میرود. بنابراین خانواده ملزم به رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی هستند.
وی در پایان در خصوص جداسازی فرزندان از مدارس گفت: جداسازی فرزندان از مدارس بسیار اشتباه است چرا که آسیبهای روانی برای کودک در پی خواهد داشت بنابراین باید خانواده ها آموزش ببینند تا با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی درمان فوری فرزندان را پیگیری کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/