مرتضی رئیسی رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: برای تأمین واحدهای آموزشی در شهرک های جدید در مناطق مختلف کشور اولین بار در سال 72 در ماده 18 قانون تشکیل شوراهای آموزش وپرورش در مناطق و شهرستان های کشور قيد شد سازندگان مجتمع های مسکونی جدید شهرهای جدید مکلف اند واحد آموزش مورد نیاز را برای مجتمع یا شهرک بسازند که این ماده قانون خیلی حمایت اجرایی نداشت.
وی ادامه داد: درسال 79 چهار تبصره توسط مجلس ذیل ماده 18 اضافه شد و به متکی سازندگان وانبوه سازان ملزم شدند در مجتمع های مسکونی 200 واحد به بالا نسبت به ساخت فضاهای آموزشی اقدام کنند این در حالی بود که برخی از سازندگان این قانون را دور می زدند.
رئیسی اظهار داشت: در سال 87 قانونی در کشور به تصویب رسید که عنوان قانون ساماندهی که در تبصره ذیل ماده پنج این قانون چهار تبصره ملقی شد و انبوه سازان که بر اساس قانون شورای آموزش و پرورش مصوبه 79 ملزم بودند در مجموعه های ساختمانی با 200 واحد مسکونی نسبت به ساخت واحد آموزشی اقدام کنند.
رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: از سال 87 تا قانون بودجه امسال انبوه سازان هیچ تکلیفی نداشتند و دولت ملزم بود در مجتمع های مسکونی جدید و شهرهای جدید نسبت به ساخت فضای آموزشی اقدام کند.
تا قبل از این واحد های آموزشی که ساخته می شد از منابع استان وزارت آموزش و پرورش و یا با مشارکت وزارت راه و شهر سازی و استانداری ها بود .
سحر خیز ادامه داد: در قانون بودجه سال 92 بندی آمد که در مجتمع های مسکونی بیش از هزار واحد و در شهرهایی که جمعیت آن بیش از 200 هزار نفر است سازندگان موظف اند نسبت به احداث مساجد و واحدهای آموزشی مورد نیاز اقدام کنند و پایان کار منوط به تایید اداره کل نوسازی مدارس استان است.
که این بند 79قانون بودجه است و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال جاری تحت عنوان سیاست های تحولی در نظام آموزش ابلاغ شده و در جز 2 بندی ابلاغیه رهبر معظم انقلاب دستور دادند تا در مجتمع های مسکونی و شهرهای جدید که ساخته می شود سازندگان ملزم به تأمین فضای آموزشی باشند. /ل