جواد بهجتی، متخصص غدد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بسیاری از افراد بر این باورند که اگر غذاهایی همچون ماکارونی را پس از آبکش کردن نگذارند دم بکشد قند کمتری وارد بدن می شود و یا دم کشیدن غذاهایی حاوی منابع نشاسته ای موجب افزایش قند موجود در آنها می شود در حالی که این موضوع حکایت دیگری دارد.
وی با اشاره به میزان قند آزاد شده در غذاهای دم کشیده تأکید کرد: به طور کلی غذاهایی با منابع نشاسته به ویژه ماکارونی و نظایر آن هرچقدر بیشتر پخته شود قند بیشتری آزاد می کنند ولی این موضوع هیچ تأثیری در میزان قند جذب شده در بدن ندارد زیرا غذاهای اینچنینی در صورت آبکشی و عدم دم کشیدن فقط قندشان دیرتر جذب می شود.
جواد بهجتی اظهار داشت: چیزی که حائز اهمیت است این است که چه غذاهایی منابع نشاسته ای را کمتر بپذیم و یا چه کاملاً پخته شوند در نهایت همان میزان قند موجود در این مواد جذب بدن می شود و در اینجا فقط مدت زمان جذب فرق می کند که در غذاهای پخته تر قند موجود زودتر جذب می شود اما برای جلوگیری از افزایش قند خون باید میزان مصرف این مواد کاهش یابد و افراديكه دچار چاقی هستند تا زمان کاهش وزن و رسیدن به وزن نرمال مصرف این مواد را به حداقل میزان ممکن خود برسانند.
این فوق تخصص غدد با بیان اینکه یک استکان شربت قند سالمتر از غذاهای پخته شده حاوی منابع غنی نشاسته ای است تصریح کرد: نشاسته موجود در منابع غنی نشاسته ای همچون آرد گندم بدون سبوس، ماکارونی، برنج و سیب زمینی از نوع گلوکز است که این مواد همگی به مرور زمان در بدن تبدیل به قند می شوند و چون این روند به مرور زمان صورت می گیرد فرد متوجه افزایش قند خون خود نمی شود که این هشداری در بروز دیابت و چاقی است در حالیکه قند موجود در شربت قند به یکباره جذب شده و سریع قند خون را افزایش داده و دیگر خود را پنهان نمی کند و فرد با نوشیدن چنین چیزهایی متوجه افزایش ناگهانی قند خون خود می شود و برای کاهش آن می تواند فوراً اقدام کند./ح