به
گزارش سرويس
اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره روابط عمومی و بین الملل بانک توسعه صادرات ایران، آقای دکتر سید شمس الدین حسینی در جلسه مجمع عمومی بانک توسعه صادرات ایران گفت: "در حالی که سخت ترین امور اقتصادی کشور مربوط به نقل و انتقالات ارزی بوده ، شهادت می دهم بانک توسعه صادرات ایران در این امر تا چه حد مسئولیت پذیر بوده است."
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: "یک خدا قوت و خسته نباشید جانانه از طرف خودم و اعضای مجمع به مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، مدیران و کارکنان ستاد و شعب این بانک می گویم."
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه هیچ جای امور اقتصادی کشور کارش سخت تر از تعامل با جهان و نقل و انتقال پول در شرایط تحریم نبوده است گفت: دشمن چنان عرصه را تنگ کرده که سفرها و جلسات متعدد باید صورت بگیرد تا نقل و انتقال بانکی حتی در یک کشور دوست بتواند عملیاتی شود.
وی خطاب به مدیران بانک توسعه صادرات ایران گفت: در این شرایط فعلی، با پذیرش ريسك های فراوان، کار مردم و کشور را راه انداختن، صورت های مالی شفاف ارایه کردن مایه امتنان است و امیدوارم خداوند اجر کارهای شما را منظور کند.
آقای دکتر حسینی تصریح کرد: اقتصاد ایران در حال پیشرفت است و در صادرات بالاترین رشدها را در کشور داریم.
وی با بیان اینکه ترکیب واردات و صادرات کشورمان در این سال ها به سمت کالاهای صنعتی سوق یافته است، افزود: شکاف تجاری صادرات غیرنفتی و واردات کشورمان کاهش پیدا کرده و در برخی از موارد و خصوصا در سه ماه اول سال جاری شاهد این هستیم که صادرات کالا از واردات پیشی گرفته است.
رئیس مجمع عمومی صاحبان سهام بانک توسعه صادرات ایران گفت: اگر قرار بر این است که کشوری باشیم که خودمان را با صادرات غیرنفتی اداره کنیم که کاملا امکانپذیر است باید با کمک اعضای مجمع متناسب با این رشد صادرات، سرمایه بانک توسعه صادرات ایران نیز افزایش پیدا کند.
مهندس وکیلی: بانک های ایرانی برای بی اثر کردن تحریم ها، هوشمندانه تر عمل کردند
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در این جلسه گفت: تنها راه خنثی کردن تحریم ها در دست بانک هاست وعلی رغم تحریم به اصطلاح هوشمندانه آنها، بانک های ایرانی برای رفع مشکل نقل و انتقال پولی کشورمان هوشمندانه تر عمل کردند.
آقای بهمن وکیلی در این جلسه تصریح کرد: سیستم بانکی کشورمان خصوصا بانک توسعه صادرات علی رغم قطع روابط کارگزاری بانک های خارجی، قطع سوئیفت و همچنین ریسک بالایی که پذیرفت، نگذاشتند خللی در امر واردات کالا و تامین منابع ارزی تجار کشورمان به وجود آید و این به خاطر نقش بانک ها و خصوصا نقش بی بدیل بانک توسعه صادرات ایران در این عرصه است.
وی گفت: صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی در 8 سال اخیر با رشد حدود 6 برابری به 215میلیارد دلار رسیده ضمن اینکه صادرات غیرنفتی در مجموع 22درصد رشد داشته است ولی سرمایه بانک توسعه صادرات از سال 87 همان 16هزار و 419میلیارد ریال باقیمانده است.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به اینکه 85درصد تسهیلات این بانک به بخش صادرات اختصاص یافته است خاطرنشان کرد: سرمایه بانک توسعه صادرات نسبت به صادرات غیرنفتی به جای اینکه بیشتر شود متاسفانه کمتر می شود ولی علی رغم این موضوع، این رشد تسهیلات اعطایی هر ساله در بانک توسعه صادرات نسب به سرمایه بانک بیشتر می شود.
پاریزی: بانک توسعه صادرات از ظرفیت بین الملل در شرایط تحریم خوب استفاده کرد
معاون امور بانكي، بيمه و نظارت بر اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي نیز در این جلسه با تقدیر از تلاش های بانک توسعه صادرات ایران در سال 1391 گفت: به دو دلیل از بانک توسعه صادرات تشکر می کنم. اول اینکه به عنوان یک بانک توسعه ای که بیشترین فعالیتش در امور بانکداری بین الملل است توانست با یک مدیریت ریسک خوب در شرایط نوسانات نرخ ارزی خود را حفظ کند و به تعهدات خود عمل کند که هیچ تهدیدی متوجه بانک نشد.
آقای محمد پاريزي در توضیح دومین دلیل تشکر خود از بانک توسعه صادرات ایران گفت: نقش انحصاری بانک توسعه صادرات به خاطر استفاده از ظرفیت بین الملل در مقابله با تحریم ها قابل ستودنی است.
تسهیلات 27هزار و 445 میلیارد ریالی بانک توسعه صادرات در سال91
در این جلسه مدیر امور مالی بانک توسعه صادرات ایران به تشریح عملکرد و توصیف صورت های مالی پرداخت و گفت: بیش از 70 درصد فعالیت و عملیات بانکی بانک توسعه صادرات ایران در خارج از کشور انجام می شود و با توجه به شرایط ویژه و مضیقه های بین المللی سال سختی را گذراندیم ولی عملکرد مثبت و قابل قبولی داشتیم.
آقای دکتر اکبری، در تبیین حجم تسهیلات اعطایی در بخش های مختلف اقتصادی گفت: مجمعوع تسهیلات ریالی و ارزی بانک در سال گذشته 27هزار و 445 میلیارد ریال بود که این امر نشان می دهد در سال 91 تسهیلات بانک به بخش های صنعت و معدن و کشاورزی نسبت به سال 90 افزایش قابل توجهی داشته است.
وی گفت: در سال گذشته تعداد 472 مصوبه به ارزش 131 هزار میلیارد ریال در بخش اعتباری بانک صادر شد که بر این اساس 933 میلیون دلار تسهیلات ارزی و 15 هزار میلیارد ریال تسهیلات ریالی به فعالان اقتصادی پرداخت شد.
یک شعبه و 4 باجه جدید بانک توسعه صادرات در راه است
مدیر امور مالی بانک توسعه صادرات در این جلسه از راه اندازی شعبه تنکابن این بانک در سال آینده و برنامه ریزی برای راه اندازی چهار باجه مرزی در شوشمی، ساری سو، آبادان و باجگیران پس اخد موافقت اولیه بانک مرکزی خبر داد و گفت: در حال حاضر بانک توسعه صادرات در سراسر کشور 40 شعبه دارد.
آقای دکتر اکبری در توصیف دارایی های بانک توسعه صادرات گفت: دارایی این بانک در سال گذشته به بیش از 98 هزار میلیارد ریال رسید در حالی که این مبلغ در سال 90 حدود 67 هزار و 578 میلیارد ریال بوده است.
دکتر اکبری: حداقل کارمزد ارزی را می گیریم
وی گفت: برای اینکه هزینه های صادرکنندگان در این شرایط ویژه بیش از پیش افزایش نیابد، کارمزدهای ارزی بانک توسعه صادرات را به حداقل ممکن رساندیم.
آقای دکتر مرتضی اکبری در این جلسه از اعضای مجمع خواستار شد تا بدهی های تسهیلات گیرندگان ارزی که ارز خود را به نرخ مرجع تبدیل کرده اند، به مرجع تسویه شود.
مدیر امور مالی بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه به لحاظ کفایت سرمایه جایگاه خوبی را در سیستم بانکی کشور داریم گفت: سرمایه پایه به دارایی های موزون شده به ریسک بانک توسعه صادرات در سال گذشته 28.5 درصد بوده است.
آقای دکتر مرتضی اکبری با بیان اینکه سرمایه فعلی بانک توسعه صادرات کفاف حمایت از صادرات را نمی دهد گفت: قرار بود در سال 91 سرمایه بانک از مبلغ 16هزار و 419 میلیارد ریال به مبلغ 18 هزار و 473 میلیارد ریال افزایش یابد که تاکنون سرمایه مذکور در صورت های مالی سال 91 به عنوان سرمایه پایه بانک لحاظ نشده است.
وی در پایان از اعضای مجمع درخواست کرد نسبت به اجرایی شدن بندهای 8 و 18 قانون بودجه سال 92 مبنی بر افزایش منابع بانک توسعه صادرات مساعدت کنند.