به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران مهندس مقداد محمودی دبیر شورای اطلاع رسانی دانشگاه پیام نور اظهار داشت:اعلام آمادگی از سوی دانشگاه پیام نور برای حذف کنکور مورد استقبال مسئولان ارشد وزارت علوم و خانواده ها واقع شده و این در حالی است که بعضی از مدیران میانی وزارت علوم و سازمان سنجش با این امر مخالفت کرده و به جای اینکه مدافعان جوانان کشور که آینده ساز میهن اسلامی هستند باشند مدافعان موسسات کنکور هستند!
وی افزود:معلوم نیست مخالفان حذف کنکور از موسسات کنکور چه نفعی می برند که مصرانه بر حذف کنکور مخالفت می ورزند و در سال۸۶ مجلس شورای اسلامی قانونی را تصویب کرد که براساس آن کنکور ورودی دانشگاهها باید تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه (سال۹۰) حذف و پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی می بود اما هماکنون که در سال سوم برنامه ۵ساله توسعه قرار داریم هنوز هم شاهد برگزاری کنکور هستیم.
وی اضافه کرد: سد کنکور همواره مهم ترین دغدغه خانواده ها و جوانانی بوده است که متقاضی ورود به عرصه آموزش عالی هستند. از طرفی موسسات کنکوری که در سایه کنکور شکل گرفته اند با دریافت هزینه های هنگفت از خانواده ها درآمدهای میلیاردی برای خود رقم زده اند و اکثر خانواده ها علی رغم تمام مشکلات معیشتی برای کلاس های کنکور فرزندان خود هزینه های
هنگفت صرف می کنند.
وی با بیان اینکه وجود موسسات کنکور به نحوی عدالت کنکور را زیر سوال می برد خاطر نشان کرد:قطعا کسانی که می توانند از امکانات این کلاس ها بهره شوند و هزینه های گزاف آنها را بپردازند نسبت به کسانی که حضور در این موسسات به دلیل مشکلات مالی برایشان مقدور نیست از امکانات بیشتری برخوردار هستند و این یکی دیگر از آسیب های کنکور است.
وی تصریح کرد: با وجود چنین مشکلات و آسیب هایی که از کنکور مشاهده می شود متاسفانه هنوز هم کنکور در بدنه سازمان سنجش و وزارت علوم مدافعانی دارد که تلاش بر حفظ آن دارند . حذف کنکور طبیعتا به نفع موسسات کنکور نیست و سوالی که مطرح می شود این است که چه رابطه ای بین موسسات کنکور و برخی از مسئولان در بدنه سازمان سنجش و وزارت علوم وجود دارد؟
وی یاد آور شد:در تاریخ ۵ تیرماه سال جاری نامه ای از سازمان سنجش به دانشگاه پیام نور ارسال شد مبنی بر اینکه"پذیرش دانشجو در کلیه رشته محل های دانشگاه پیام نور که در بهمن ماه سال ۹۱ بر اساس مصوبه کارگروه ماده ۴ قانون پذیرش دانشجو ، به صورت بدون آزمون پذیرش داشته است ، در سال جاری نیز به صورت بدون آزمون برگزار می شود و چنانچه دانشگاه مجوز پذیرش دانشجو در رشته محل های جدیدی اخذ نموده وضعیت پذیرش دانشجو برای این رشته محل های جدید از نظر اینکه بدون آزمون باشند یا از طریق آزمون پذیرش دانشجو نمایند تعیین شود. همچنین چنانچه آن دانشگاه تمایل به تغییر وضعیت پذیرش رشته محل های با آزمون خود به پذیرش بدون آزمون دارد ، رشته محل های فوق مشخص شده و نتیجه حداکثر تا تاریخ ۱۲ تیرماه به این سازمان اعلام شود . "
وی اضافه کرد: سال گذشته دانشگاه پیام نور در ۵ هزار رشته محل مقطع کارشناسی آزمون را حذف کرده و امسال نیز امکان حذف کنکور در کل رشته محل های کارشناسی یعنی ۱۰ هزار رشته محل را فراهم کرده بود . این دانشگاه در پاسخ به نامه سازمان سنجش نامه ای ارسال کرد که مضمون آن بدین شرح است: " احتراما بازگشت به نامه مورخ ۵ تیرماه ۹۲، درخصوص پذیرش از طریق آزمون یا بدون آزمون در سال ۹۲، این دانشگاه قصد دارد پذیرش دانشجو در کلیه رشته محل های کارشناسی خود را از طریق بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی
انجام دهد لذا خواهشمند است اقدام مقتضی در اصلاح دفترچه معمول گردد"
وی گفت: با کمال تعجب پس از ارسال این نامه واکنش هایی خلاف نامه نخستین سازمان سنجش از سوی این سازمان صورت گرفت که به نحوی نشان دهنده این است که این سازمان با بحث حذف کنکور مخالف است و معلوم نیست که این سازمان و دیگر مسئولان وزارت علوم که در رسانه ها اعلام می کنند" پیام نور اجازه حذف کنکور را ندارد: چرا به فکر جوانان نیستند؟
وی خاطر نشان کرد: سازمان سنجش به عنوان یک بازوی اجرایی اعلام کرده که در صورت تایید کارگروه دانشگاه پیام نور می تواند در کلیه رشته های مقطع کارشناسی کنکور را حذف کند و این در حالی است که روند تایید این امر در کارگروه کار پیچیده ای نیست چرا که در سال گذشته تنها با یک مکاتبه ساده پیام نور آزمون خود را در ۵ هزار رشته محل حذف کرد و اکنون درخواست حذف
کنکور در ۵ هزار رشته محل دیگر را دارد. سوال اینجاست که آیا در صورت حذف کنکور آسیبی به منبع درآمد سازمان سنجش یا مدیران میانی وزارت علوم می رسد؟ این در حالی است که بحث حذف کنکور به عنوان یک مسئله مهم در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شده و در حال حاضر نیز نمایندگان درصدد اجرایی کردن این طرح هستند .