پس از اتفاقاتي كه در جنگ جهاني دوم رخ داد عطش نیاز به سازمان جاسوسی دولت آمریکا را فراگرفته بود كه در 26 جولاي 1947 با دستور "ترومن" رئيس جمهوري وقت آمريکا سازمان جدید به نام آژانس تحقیقات مرکزی سيا کار خود را آغاز كرد و در طي بيش از 60 سال از عمر اين سازمان جنايات بسياري از قبيل....

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران 4 مرداد مصادف با 26 جولاي سالروز تأسيس يکي از ننگين‌ترين سازمان‌هاي جاسوسي جهان است. که به مناسبت اين روز به بازخواني جنايات اين سازمان در کشورهاي جهان به خصوص کشور عزيزمان پرداخته‌ايم.

*تاسيس سازمان CIA


سازمان پلیسی آمریکا موسوم به (FBI) (Federal Building Investigation) اولین سازمان امنیتی بود که پس از جنگ جهانی اول و در سال 1301 شمسی در زمان ریاست جمهوری هاردینگ تشکیل شد، در کنار وظایف پلیسی، مأموریت‌های ضد جاسوسی نیز بر عهده پلیس فدرال (FBI) بود، بنابراین سازمان اطلاعاتی خارجی تا جنگ جهانی دوم در آمریکا وجود نداشت.

پس از اتفاقاتي كه در جنگ جهاني دوم رخ داد عطش نیاز به سازمان جاسوسی دولت آمریکا را فراگرفته بود بنابراين به دستور روزولت رئیس جمهور وقت، اولین تشکیلات اطلاعاتی آمریکا با ماموريت امنیتی برون مرزی به نام اداره خدمات نظامی (SOS) (The Office Strategic Service) تأسیس شد.

اداره خدمات نظامی (SOS) در چند سال عمر کوتاه خود موفقیت‌های بزرگی کسب کرد و توانست در تشکیلات دولتی و اطلاعاتی روسیه و آلمان نفوذ کند، با وجود تمامی دستاوردها، اداره خدمات نظامی (SOS) تنها دو سال پس از راه اندازی در پایان جنگ به دستور ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا منحل شد، دلیل انحلال اداره مذکور در ظاهر به سبب این بود که مأموریت آن جمع آوری اطلاعات نظامی است پس در دوران صلح نمی‌تواند مفید واقع شود.

در سال 1936 ميلادي مصادف با 1325 شمسی سازمان اطلاعاتي تحت عنوان گروه کارآگاهی مرکزی (CIG) (Central Intelligent Group) راه اندازی شد كه در 26 جولاي 1947 ترومن رئيس جمهوري وقت آمريکا با امضاي مصوبه امنيت ملي، تغییرات زیادی را در اين تشکیلات بوجود آورد و بسیاری از شعبه‌ها و بخش‌ها با هم ادغام و یا منحل شدند و سازمان جدید به نام آژانس تحقیقات مرکزی (CIA) ( Central Intellgence Agency) کار خود را آغاز کرد.

*بازخواني جنايات جهاني سيا

این تشکیلات پا به پای جاه‌طلبی و سیاست‌های امپریالیستی و استکباری آمریکا رشد كرد و بی شک در تمامی عملیات‌های آمریکا در چند دهه اخیر می‌توان ردپای سیا را کشف کرد به طوري كه سرنخ بسیاری از توطئه‌ها و دسیسه‌ها به سازمان اطلاعاتی آمریکا (CIA) منتهی می‌شود.

از مهمترين جنايات سازمان سيا طي دهه‌هاي گذشته مي‌توان به عمليات‌هاي نافرجام در ترور "فيدل‌كاسترو" و ترور "چگوآرا"،مسموم سازي"ياسر عرفات"، "عبدالعزیز حکیم"، و ابتلای بسیاری از رهبران مستقل و ضد امپریالیست کشورهای مختلف به ویژه در آمریکای لاتین به سرطان از جمله "چاوز"، "فرناندو لوگو"، "ديلما روسف"، "لولا داسيلوا" و "کريستينا کرچنر" همچنين قتل "پاتریس لومومبا" رهبر کشور کنگو در سال ١٩۶٠ و ترور "سالوادور آلنده" رئیس جمهور سوسیالیست شیلی در جریان کودتای ١١ سپتامبر ١٩٧٣ اشاره كرد.

روزنامه اعتماد در مقاله‌اي با عنوان "چه كسي ياسر عرفات را مسموم كرد؟" مي‌نويسد: آزمايشات صورت گرفته در لوازم شخصي عرفات توسط آكادمي علمي سؤيس ثابت كرد عرفات با ماده‌اي سمي و راديواكتيو موسوم به پلونيوم مسموم شده است: ماده‌اي كه كشنده است و به راحتي نمي‌توان اثرات آن را در جسد فرد يافت كه اين مواد تنها در اختيار سازمان‌هاي جاسوسي آژانس اطلاعات مركزي امريكا (سيا)، سازمان امنيت فدرال روسيه (كا گ ب)  و سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) قرار دارد.

با توجه به آنكه تنها رژيم صهيونيستي از انگيزه ترور ياسر عرفات برخوردار است و از آنجا كه سيا و موساد رابطه بسيار نزديك اطلاعاتي_عملياتي با يكديگر دارند، احتمالا ترور وي به صورت پروژه‌اي مشترك از سوي اين دو سازمان به اجرا در آمده است.

"محمدحسن قدیری ابیانه" در گفتگو با فارس از مسموم‌کردن مخالفان به عنوان یکی از شیوه‌های ترور سيا یاد مي‌کند و مي‌گويد: عبدالعزیز حکیم با خوردن قهوه آغشته به پودر سرطان‌زا  به شهادت رسید و چاوز نیز توسط آمریکایی ها مسموم شده است.

سفیر سابق ایران در مکزیک مي‌گويد: یکی از روش‌های سازمان جاسوسی سيا برای حذف فیزیکی مخالفان آمریکا در جهان تلاش برای مسموم‌کردن آنها به وسیله پودرهای کشنده است.

يک سال قبل، چاوز به راديو ملي ونزوئلا رفت و گفت: ""من نمي‌دانم اما بسيار عجيب است که ما مي‌بينيم لوگو ( رئيس جمهور پاراگوئه ) به سرطان مبتلا شده، ديلما روسف (رئيس جمهور برزيل) وقتي نامزد انتخابات بود مبتلا به سرطان شد، من در سال انتخاباتي سرطاني شدم، سال‌هاي نه چندان دور لولا داسيلوا و کريستينا (سرطاني شدند). توضيح اين مسئله بسيار سخت است، حتي با قانون احتمالات، چه اتفاقي براي بعضي از رهبران آمريکاي لاتين در حال افتادن است، حداقل اين مسئله بسيار عجيب است.""

کتاب "ادوارد هسلم" تحت عنوان "ميمون آقاي ماري" اثبات مي‌کند که دادستان رسيدگي به پرونده ترور "جان اف کندي" پيشتر گفته بود، "ديويد فري" عامل سيا و يکي از قاتلان جان اف کندي آزمايشات گسترده‌اي را با ويروس‌هاي سرطان‌زا براي سيا در آزمايشگاه خانه بزرگ خود انجام داده بود. هدف: تزريق سرطان به فيدل کاسترو و ديگر رهبران آمريکاي لاتين بود.




"رالف‌مك‌گي‌هي" به مدت 25 سال مأمور سيا بود كه بخش اعظم فعاليت وي در آسياي جنوب شرقي سپري شد.

 وي معتقد است سيا را نمي‌توان سازماني اطلاعاتي ناميد بلكه اين سازمان در واقع بازوي پنهان مشاوران سياست خارجي رئيس جمهور آمريكا است.

 
سيا طي فعاليت‌هاي سر‌ی خود دست به براندازي يا حمايت از دولت‌هاي خارجي مي‌زند و عنوان «سازمان اطلاعات» در واقع سرپوشي بر روي اينگونه فعاليت‌هاست.

 سيا اطلاعات مورد نظر خود را حتي در مواردي مهم چون تسليحات هسته‌اي روسيه به دست مي‌آورد و از آنها براي پيشبرد سياست‌هاي دولت استفاده مي‌كند، اطلاع‌رساني غلط، بخشي از سياست‌هاي پنهان اين سازمان را تشكيل مي‌دهد.

تاکنون پس از گذشت 66 سال از عمر سازمان سيا اسناد و شواهد بسیاری توسط رسانه‌ها و سازما‌ن‌های اطلاعاتی و امنیتی ساير كشورها دال بر اقدامات و عملیات‌هاي گوناگون جاسوسي از خرابكاري، آدم‌ربايي، شكنجه‌هاي مرگبار و ترور گرفته تا كودتا در کشورهاي مستقل (به طوري كه اين سازمان نقشي کلیدی در آماده‌سازی و اجراي نزدیک به ۵٢ فقره کودتای نظامی در کشورهای آفریقا، آسیا، اقیانویسه، آمریکاي لاتین و جزایر کارائیب به‌عهده داشته است) وجود دارد.

سند‌سازي اطلاعاتي (جهت ارائه به مراجع بين‌المللي با هدف زمينه‌سازي براي اقدامات امپرياليستي دولت‌مردان آمريكايي از قبيل ادعاي وجود سلاح شيميايي در عراق و پرونده هسته‌اي ايران صورت گرفت)، قاچاق هروئین و مواد مخدر در افغانستان و همچنين اقدامات نرم از قبيل همکاري با هاليوود در ساخت فيلم، ايجاد عرفان‌هاي کاذب و مذاهب دروغين از ديگر فعاليت‌هاي اين سازمان است.

تشكيل گروه‌هاي تروريستي و حمايت مالي_تسليحاتي از اين گروه‌ها (نظير القاعده و طالبان) توسط سيا با هدف ارائه چهره‌اي خشن و بي‌منطق از اسلام در جهان، افزايش درگيري‍‌‌هاي مذهبي و همچنين ايجاد بهانه براي اقدامات نظامي آمريكا صورت گرفته است به طوري كه "ویچسلاو موتوزوف" دیپلمات سابق روس‌، القاعده را سازماني ساخته و پرداخته آمريکا دانسته و از ارتباط مشکوک اين دو در بحران سوريه ابراز نگراني مي‌کند.

از اقدامات اخير سيا غائله بمب گذاری بوستون آمریکا است كه جدیدترین اطلاعات منتشره، از ارتباط خاص این دو تن با سرویس‌های جاسوسی آمریکا و عربستان و همچنین اعلام خطر قبلی روسیه نسبت به آنها حکایت دارد.

سایت "دبکا فایل"، وابسته به محافل امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهيونيستي می‌نویسد "تیمرلان تسارنایف" و برادرش، در حقیقت مأمورانی دوجانبه بوده‌اند که هم از سوی ایالات متحده و هم عربستان سعودی به منظور نفوذ در شبکه "جهادیون وهابی قفقاز شمالی" (که مورد حمایت نهادهای مالی عربستان سعودی هستند) استخدام شده بودند.

شنود مكالمات اتحاديه اروپا، ترور "مالکوم شباز" نوه‌ "مالکوم ایکس" موثرترین مبارز مسلمان آمریکایی در قرن ۲۰ از بحث‌برانگيزترين اقدامات اين روزهاي سياست.

مالکوم شباز در بیانیه خود که چندی پیش از مرگش منتشر کرده و پیرامون علت دستگیری و رفتار ماموران پلیس آمریکا با وی افشاگری کرده بود، اظهار داشته بود "به نظر می‌رسد مقامات آمریکایی نمی‌خواهند نوه یک مبارز مسلمان آمریکایی که هنوز در یاد و قلب سیاه‌پوستان است به عنوان یک جوان حوزه رفته و شیعه از ایران به آمریکا برگردد."

در نهايت جسد وی در حالی پیدا شد که جراحات ناشی از پرتاب شدن از ساختمان و شلیک گلوله در جسدش آشکار بود.
   
تمامي اين اقدامات غير قانوني و ضد بشري آمريكا تحت پوشش فضاي امنيتي ايجاد شده پس از حملات 11 سپتامبر توجيه مي‌شود و علاوه بر آن سيا به همراه تعداد زیادی از دولت‌ها تصمیم گرفتند تا برنامه مخفیانه دستگیری و بازداشت را در کل دنیا اجرا کنند.

 دستگیری غیر عادی همان فرایند انتقال متهمان به سایر کشورها بدون طی مراحل قانونی است.

اگرچه طبق مقررات حقوق بین‌الملل شکنجه تحت هر شرایطی ممنوع است و هرگونه دعوی مرتبط با شکنجه باید مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد و مرتکبان آن باید مجازات شوند اما نه تنها سيا با مجوز دولت‌مردان آمريكايي به شكنجه‌هاي ضد بشري دست مي‌زند بلكه هيچ نهاد بين‌المللي نيز اين سازمان را مورد بازخواست قرار نمي‌دهد چه رسد به اينكه بخواهد سيا را مجازات كند.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از "اریک هولدر"، وزیر دادگستری امریکا، نوشت: وزارت دادگستری ، اطلاعات جدیدی را در مورد شکنجه زندانیان سیا بدست‌آورده که بزودی تحقیقات خود را به اعمال شکنجه‌های سیا بر ضد زندانیان آغاز می‌کند.

اين روزنامه در ادامه مي‌افزايد: دولت "بوش" از این روش‌های شکنجه به عنوان تکنیک‌های جدید بازجویی یاد می‌کرد، این تکنیک‌های جدید بازجویی شامل مواردی نظیر: غرق مصنوعي (روشی که در آن چشم‌های فرد را می‌بندند و به تدریج روی او آب می‌ریزند و فرد گمان می‌کند که در حال غرق شدن است)، تكيه‌دادن با انگشتان به دیواری که 4-5 فوت از او فاصله دارد، محبوس شدن فرد در جعبه، ثابت نگه‌داشتن صورت مظنون با ضربات سیلی، برهنه کردن اجباری  فرد، محروم کردن از خواب، آويزان كردن فرد از پاها.

*سيا چگونه شکنجه مي‌کند؟


در ادامه به بررسي برخي اسناد در خصوص اجراي شكنجه‌هاي وحشيانه توسط سازمان سيا كه در اغلب موارد منجر به مرگ و يا صدمات جبران‌ناپذير جسمي_رواني فرد مورد بازجويي شده است، مي پردازيم:

اندیشکده بنیاد "اُپن سوسایتی"، ۲۰ مورد از اقدامات غیر قانونی سازمان سیا را اعلام کرده است كه برخي از اين تخلفات در ذيل آمده‌است:

"وسام عبدالرحمان احمد الدماوی" به مدت 77 روز در زندان تاریک سیا واقع در افغانستان نگاه داشته شد، وی 40 روز را در "بگرام" سپری کرد.

در طی این مدت تحت آزارها و شکنجه‌هایی مثل محرومیت از خواب، آویخته شدن از سقف با دست به صورت ضربدری، تهدید شدن به وسیله سگ، تماشای فیلم‌های عذاب‌آور، گوش دادن به صدای اره برقی با ناله‌های دردناک، قرار گرفت.

 پس از دستگیری غیر عادی "ابن الشیخ الیبی" و انتقال او به مصر در سال 2002 به وسیله نیروهای آمریکایی و تهدید به شکنجه از سوی مأموران مصری، اطلاعاتی جعل شده و وی را به برنامه‌های آموزشی و رساندن سلاح‌های شیمیایی و بیو‌تکنولوژیکی عراقی به القاعده متهم کرد.

در سال 2003 وزیر وقت امور خارجه آمریکا "کالین پاول" در سخنرانی خود در سازمان ملل از این اطلاعات جعلی جهت حمله به عراق بهره گرفت.

"ابو زبیده" حداقل 83 بار توسط سازمان سیا با روش غرق شدن مصنوعی مورد شکنجه قرار گرفت در نهایت در اثر خفگی در آب از بین رفته است.



در 20 نوامبر 2002 "گل رحمان" تمام طول شب را بدون هیچ پوششی روي زمين بتوني در یکی از زندان‌های افغانستان که "سالت پیت" نام داشت سپری کرد و در اثر انجماد، جان خود را از دست داد.

"فاطیما بوچار" توسط مأموران سازمان سیا در فرودگاه بانکوک چندین روز مورد آزار و اذیت (جنسی) قرار گرفت، بوچار اظهار کرد که او را به دیوار بسته بودند در حالیکه 4 ماه و نیم حامله بوده و 5 روز به او غذا ندادند.

ساختمان‌های بسیاری شناسایی شده‌اند كه به عنوان زندان‌های مخفیانه‌ توسط سازمان سیا در خاک کشورهایی مثل افغانستان، لیتوانی، مراکش، لهستان، رومانی، مصر، اردن و تایلند به وجود آمده‌اند.

در زندان‌هاي سيا كه در خاك اردن قرار دارد سلول‌های انفرادی درست شده است که به اندازه یک تابوت هستند، بازداشت شده‌‌ها اظهار داشته‌اند که به صندلی آلمانی که ستون فقرات فرد را به شدت تحت فشار و مورد شکنجه قرار می‌دهد، متصل شده‌اند.



"محمد الزیری" و "احمد گنیزا" در حالیکه در‌صدد کسب مجوز پناهندگی در سوئد بودند، از اردوگاه این کشور به مصر منتقل شدند و مورد شکنجه قرار گرفتند،  همچنین "الزیری" را مجبور کرده بودند بر روی تخت الکتریکی بخوابد.

بازجو‌یان آمریکایی "عبد الرحمان النشیری" را مجبور کردند که برهنه شود و سرش را با کلاهک پوشاندند و شرایط اعدام مصنوعی را به وجود آوردند و او را تهدید کردند که در مقابل چشمانش به مادر او تجاوز می‌کنند.


* ردپاي سيا در ايران


اما در كشورمان نيز مي‌توان نمونه‌هاي زيادي از جنايات سازمان سيا را برشمرد کودتای ۲۸ مرداد یا به تعبیر حکومت پهلوی رستاخیز ۲۸ مرداد، کودتایی است که با طرح و حمایت مالی و اجرائی سازمان مخفی اطلاعات بریتانیا و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا علیه دولت "محمد مصدق" در مرداد ۱۳۳۲ به انجام رسید، در آمریکا از آن بعنوان عملیات آژاکس نیز یاد می‌شود.

عوامل سيا در نقش طرفداران مصدق یا حزب توده با استفاده از این جو به شایعه پراکنی و اقدامات تندروانه از قبیل تهدید روحانیون و توهین به مقدسات مذهبی مردم و درخواست القای سلطنت و حتی رئیس‌جمهور شدن مصدق پرداختند.

عوامل کودتا با پیگیری و خرج کردن مبلغ زیادی پول نیروهائی از اوباش محلات مختلف را بسیج کردند و صبح روز چهارشنبه ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ خیابان‌های تهران شاهد حرکت این نیروها و نیروهای نظامی با شعار «جاوید شاه» بود.

تا بعد از ظهر خیابان‌ها در کنترل اوباشی بود که به طرفداران مصدق حمله می‌کردند.

سرانجام آمريكا انتقام‌خود را از دولت مصدق با تكيه بر اشتباهات وي و همچنين ايجاد شكاف ميان او و "آيت الله كاشاني" گرفت چرا كه در پي ملي‌شدن صنعت نفت براي هميشه دست اين كشور از سرمايه‌ي عظيم ملت ايران كوتاه شد.



در رژيم پهلوي اين سازمان حتي در تصميم گيري‌هاي حكومتي دخالت مي‌كرد به ‌طور نمونه در پاییز ١٩۵٣ به شاه ايران اعلام كردند که صلاح است پس از دستگیری دکتر "حسین فاطمی" (وي بعد از وقوع کودتا مخفی شده بود)، او را اعدام کند.

این پیشنهاد که از طرف سفیران آمریکا و انگلیس در یک ملاقاتی خصوصی با حمایت و عنایت ماموران عالی‌رتبه سیا به شاه تسلیم شده بود، در سال ١٩۵۴ بعد از دستگیری فاطمی و محاکمه‌ی قلابی و غیرقانونی وی، به‌مورد اجرا گذاشته شد.

*فعاليت‌هاي سيا پس از انقلاب

اما شيطان بزرگ كه انقلاب اسلامي را در نقطه مقابل منافع نامشروع خود مي‌ديد، در برنامه‌ريزي و اجراي سركوب‌هاي خونين رژيم سفاك پهلوي نقش به‌سزايي داشت و پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي نيز از طريق فعاليت‌هاي جاسوسي سيا عنادورزي‌هاي خود را با هدف سرنگوني و شكست انقلاب دنبال كرده است.

در همين راستا مي‌توان از طرح‌ريزي "كودتاي نوژه" توسط اين سازمان، نام برد، این کودتا از لحاظ تجهیزات نظامی که قرار بود از داخل و خارج در جریان آن به کار گرفته شود در تاریخ کودتاهای جهان بی‌سابقه بود.

یکی از سران کودتا در دادگاه انقلاب سازمان سیا و ارتجاع عرب و جریان‌های سیاسی راست را با کودتا مرتبط دانست.

اين کودتا چنان دقیق طرح‌ریزی شده بود که سیا موفقیت آن را قطعی می‌دانست و حتی اعلامیه پیروزی آن نیز آماده شده وخانه‌ای نیز برای انتقال "آیت الله شریعتمداری" به تهران اجاره شده بودتا وي به عنوان رهبر مذهبی کودتا، آن را تأیید کند.

در پي تسخير لانه جاسوسي سازمان سيا نقشه اجراي عمليات "پنجه عقاب" را که تجاوز به خاک ايران محسوب مي‌شد، طرح‌ريزي‌ شد.

اين عمليات در حالي منجر به شکستي فاجعه‌بار براي اين سازمان شد که قرار بود با آزادسازي به اصطلاح گروگان‌ها آبروي از دست‌رفته دولت آمريکا در عرصه جهاني باز گردانده شود اما اين شکست به جاي درست کردن ابرو، چشم آمريکا را هم کور کرد. 

با توجه به مدارک موجود که دال بر جاسوسي بني‌صدر براي سيا است مي‌توان تمام خيانت‌هاي وي را در مديريت جنگ و همکاري با منافقين را به پاي اين سازمان نيز نوشت کما اينکه قطب‌زاده به عنوان جاسوس سيا به سوء‌قصد نسبت به امام خميني (ره) اقدام کرد.

"مسعود رجوي" سرکرده منافقين نيز از جمله کساني بود که نام او در اسناد لانه جاسوسي ذکر شده بود و صدور دستور ترور شخصيت‌هاي طراز اول نظام اسلامي از جمله شهيدان "رجايي"، "باهنر" و "بهشتي" كه توسط عوامل كوردل منافقين به اجرا در آمد، نيز از جنايات سازمان سيا پس از انقلاب است.



همکاري‌هاي سازمان سيا با منافقين کماکان ادامه دارد به طوري که با حمايت‌هاي اين سازمان نام گروهک منافقين از ليست سازمان‌هاي تروريستي کشورهاي غربي خارج شد و براي مدتي طولاني آمريکا در عراق حامي اين گروهک بود چرا که آنان در خدمت سازمان سيا عمل مي‌کردند.

اما با آغاز جنگ تحميلي که دیکتاتور سابق عراق به توصيه آمريکا و سازمان جاسوسي اين کشور به ايران حمله کرد نيز شاهد بوديم که سيا به ارائه اطلاعات حاصله از ماهواره‌ها و ساير منابع اطلاعاتي خود به رژيم بعث پرداخت.

ترور دانشمندان هسته‌اي و برخي مسئولان سپاه چون شهيد "شوشتري" با حمايت مالي_تسليحاتي سيا از گروه‌هاي تروريستي از جمله منافقين، گروه‌ "پژاک" و گروه "عبدالمالک ريگي" از ديگر فعاليت‌هاي ضد انساني اين سازمان جاسوسي در ضربه زدن به ملت مسلمان ايران محسوب مي‌شود.



نقش‌آفريني در فتنه 88 با هدف براندازي از طريق کودتاي نرم و اعزام جاسوس‌هاي کارآزموده نيز در ادامه دشمني‌هاي آمريکا و سيا با ملت انقلابي ايران قابل تفسير است.

*جاسوس ويژه سيا در ايران که بود؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سازمان سيا جاسوس ويژه خود را در جهت افشاي اطلاعات مهم نظامي و ارائه آنها به هم‌پيمانان آمريكايي‌اش با هدف تثبيت موقعيت خود در اين سازمان جاسوسي انجام مي‌داد از همين جهت او به عنوان يكي از جاسوسان مهم سيا شناخته شد.

"كوروش احمدي" يا همان كه در سحرگاه يكشنبه (29 ارديبهشت ماه) به دار مجازات آويخته شد، از ابتداي دهه 90 ميلادي همكاري خود را با اين سازمان اطلاعاتي و تروريستي آغاز كرد.

احمدي پس از تثبيت موقعيت خود در سازمان سيا طي سفرهاي متعدد به ايران تلاش‌هاي گسترده‌اي جهت كسب اطلاعات محرمانه كشورمان براي آمريكا‌يي‌ها كرد و در همين شرايط نيز از جذب و به كارگيري نيروهاي مختلف براي خود نيز غافل نبود.

اين جاسوس سيا با تشكيل تيم جاسوسي و نفوذ در بخش‌هاي مختلف كشور فعاليت‌هاي معاندانه خود را ادامه مي‌داد و اقداماتي براي راه‌اندازي شبكه جاسوسي در كشور در خدمت به سيا داشت كه البته دوام چنداني نداشت.
 
*اشتباهات سازمان سیا

عملكرد سه دهه‌اي سازمان سيا عليه ايران زير سؤال رفته است چراکه اغلب عمليات‌هاي سازمان سيا عليه ايران شكست خورده است و  غافلگيري در مقابل انقلاب اسلامي گزارش‌هايي كه از تهران به مركز سيا در شهر لانگلي ارسال مي‌شد، خوب و رضايت بخش بود.

همه چيز آرام و زيبا بود، در زمان شاه، سازمان سيا در تهران در خوبي و خوشي بسر مي‌برد.

تيمي كم تعداد كه از سوي چندين هزار خبرچين محلي، اطلاعات و اخبار ظاهرا مهم را دريافت مي‌كرد، چند ماه قبل از انقلاب، عوامل اين سازمان در تهران ادعا كردند حداقل تا 10 سال آينده هيچ اتفاقي براي حكومت شاه نخواهد افتاد.

مسؤولين سازمان سيا اعتراف كردند: اين سازمان در رابطه با پيش‏بيني مسائل ايران ناكام بوده است، چيزي كه ما پيش‏بيني نمي‏‌كرديم اين بود كه يك پيرمرد 78 ساله پس از 14 سال تبعيد، مردم ايران را به اين شكل به هم پيوند بزند.



پس از پيروزي انقلاب، دريادار "استنس‌فيلد ترنر"، رئيس وقت سازمان سيا، با ندامت گفت: «ما خيلي ساده و راحت خوابيده بوديم و واقعيت خيلي زود انتقامش را گرفت».

پس از تسخير لانه جاسوسي و شکست آمريکا در واقعه طبس، طي دو سال اسناد بسياري از خبرچين‌هاي اين سازمان به دست ‌آمد که منجر به يك پاكسازي وسيع شد و به كار گيري خبرچين‌هاي جديد در ايران براي سازمان سيا بسيار مشكل شد.

همچنين تلاش سازمان سيا براي ارسال نقشه‌هاي جعلي ساخت كلاهك اتمي به ايران و متهم كردن کشورمان به ساخت بمب اتمي با شكست مواجه شد به طوري که برخلاف سال‌ها تبليغات درباره ساخت قريب‌الوقوع تسليحات هسته‌اي در ايران طبق گزارش 16 سرويس اطلاعاتي آمريكا در سال 2007، ايران در حال ساخت سلاح هسته‌اي نيست.

پیش از آغاز دور جدید مذاکرات ایران با گروه موسوم به 1+5، برای تحلیل روان‌شناسی سیاسی مدیریت سیاست خارجی در ایران و اهمیت ویژه این مراکز برای سران کاخ سفید، مراکز وابسته به سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) فعالیت شبانه‌روزی را آغاز کرد.

 اما در همین رابطه روزنامه "نیویورک تایمز" در مقاله‌ای مي‌نويسد: سازمان سیا دائماً بیانات مقام معظم رهبری ایران را رصد می‌کند اما مشکلی در این میان وجود دارد، ایشان همواره با زبان دین سخن می‌گوید و تحلیل این مطالب برای تحلیل‌گران سرویس جاسوسی امریکا دشوار است.

*طبل توخالي سیا

پرونده ننگين سازمان سيا در مبارزه با خواست ملت‌‌ها و تجاوز به حقوق انسان‌ها در گوشه گوشه‌ جهان، رسواکننده چهره واقعي دولت آمريکا است و جالب آنکه در پاره‌اي موارد نهادهاي دولتي آمريكا در کمال وقاحت به اقدامات نفرت‌انگيز اين سازمان افتخار هم مي‌کنند.

سازمان سيا با گذشت چند دهه و به صورت دوره‌اي به انتشار برخي اسناد که از درجه طبقه‌بندي محرمانه خارج شده، اقدام مي‌کند و با طرح اين مطلب كه "آنچه منتشر مي‌شود مربوط به گذشته است و نبايد امروز به خاطر آن مورد بازخواست قرار گيرد"، تنها به دنبال منافع انتشار اطلاعات هستند.

در خصوص اهداف اين انتشار اطلاعات موارد گوناگوني را مي‌توان بر شمرد که از آن جمله: به رخ کشيدن سيطره و قدرت عمليلاتي اين سازمان و همچنين بزرگنمايي بيش از حد توانايي‌ها در تغيير و تحولات سال‌هاي گذشته (با انتشار برخي اسناد کذب) و در نهايت ايجاد رعب و وحشت در دل سران، مسئولين اطلاعاتي و مردم کشورهاي هدف براي مأيوس‌سازي آنان از مقاومت در برابر خواسته‌هاي نامشروع دولت زياده‌طلب آمريکا است.

اين در حالي‌است که ليست بلند بالايي از ناکامي‌هاي عملياتي سازمان سيا و همچنين عدم موفقيت ‌اين سازمان در پيش‌بيني و پيش‌گيري اتفاقاتي که در تعارض با منافع دولت آمريکا به خصوص در كشورهاي مستقل رخ داده، وجود دارد که اين مطلب به روشني نشان مي‌دهد اين طبل توخالي آنچنان که بلند به گوش مي‌رسد چيزي در چنته ندارد و بسياري از موفقيت‌هاي گذشته خود را مديون سرسپردگي مسئولين خودفروخته كشورهاي هدف بوده است.

به طوري كه در رسوايي اخير اين سازمان در شنود مكالمات مردم و حتي مسئولان اروپايي، برخي منابع از آگاهي و همكاري سران كشورهاي مهم اتحاديه اروپا با دولت آمريكا در جمع‌آوري و ارسال اطلاعات خبر مي‌دهند.

بي شک اگر چنين سر سپردگي و زد و بندهاي سياسي وجود نداشت، بسياري از اطلاعات در اختيار سيا قرار نمي گرفت و به تبع آن تعداد عمليات‌هاي موفق نيز کاهشي چشم‌گير مي‌يافت کما اينکه در کشورهاي مستقلي نظير ايران و جريان‌هاي اصيل مردمي چون بيداري اسلامي شاهد عدم توانايي اين سازمان در تحليل و پيش‌بيني صحيح اوضاع بوديم.

علاوه بر ناکامي هاي سيا در پيش‌بيني حوادث از جمله انقلاب‌هاي اسلامي منطقه در ايران، مصر و ساير کشورها، اين سازمان کارنامه درخشاني در خاک آمريکا نيز ندارد به طوري که ناموفق بودن 14 سازمان اطلاعاتي_امنيتي آمريكا در پيشگيري از روي‌داد 11 سپتامبر 2001 که در گزارش کميسيون رسيدگي به اين واقعه به آن اعتراف شده، حاكي از آنست كه سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا حتي از سيطره اطلاعاتي كافي بر اتفاقاتي كه در خاك اين كشور رخ مي‌دهد، برخوردار نيستند.

البته برخي معتقدند آسمان آمريكا آنقدر هم بي در و پيكر نيست كه يك گروه تروريستي افغاني بتواند به راحتي در حريم هوايي پايتخت اين كشور دو هواپيما را ربوده و به اهداف مورد نظر بكوبد كه با ترور "فیلیپ مارشال" محقق حادثه 11 سپتامبر و فرزندانش نظريه توطئه داخلي و دخالت سيا در اين ماجرا قوت بيشتري يافت.



چنانچه برخي اسناد و مدارك اثبات مي‌كند عمليات 11 سپتامبر توسط سازمان سيا و با دستور دولت جورج بوش صورت گرفت تا از يك سو بهانه لازم جهت حمله‌ي به اصطلاح پيشگيرانه به كشورهايي كه آمريكا آنها را (به خاطر پافشاري بر مواضع‌شان) تروريست مي‌خواند، فراهم شود و از سوي ديگر با ايجاد فضاي امنيتي، به راحتي بتواند حقوق بشر را كه هنوز هم داعيه پرچم‌داري آنرا دارد، زير پا گذاشته و فعاليت‌هاي جاسوسي خود را در داخل و خارج مرزهاي اين كشور توجيه كند.

كشته شدن دو هزار و 974 تن در اين عمليات نشان‌دهنده آنست كه حتي منافع، حقوق و جان مردم آمريكا نيز براي سازمان جاسوسي سيا اهميت ندارد و اين سازمان جنايتكار حتي حاضر است براي تأمين منافع دولت‌مردان صهيونيست آمريكا دست خود را به خون هم‌وطنانش نيز بيالايد.

كمااينكه سابقا هم اين سازمان نشان‌داده بود براي مردم آمريكا پشيزي ارزش قائل نيست چنانچه در عمليات "اوج نيمه شب" كه در اوایل دهه 60 اجرا شد با آزمایش مواد مخدر روی شهروندان آمریکایی، کاربرد‌های اين مواد را بررسی كرد.

در پايان لازم به ياد آوري است اگر سيا آنچنان که خود را قدرتمند معرفي مي‌کند، توانمند بود؛ نبايد بر خلاف خواست آمريکا سير تحولات جهاني به سمت ضعف روز افزون اين کشور و قدرت‌گيري رقبا و دشمنانش پيش مي‌رفت.

گزارش:محمد لطفي زاد


برچسب ها: سیا ، آمریکا ، ایران ، کودتا ، ترور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار