واحدي (كارشناس كشاورزي) در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: حمايت از كشاورزان بايد در كليه استان هاي سراسر كشور به اجرا درآيد و با گستردگي كشور و بهره مندي از آب و هوا، خاك مي توان به بهبود وضعيت كشاورزي و محصولات اميدوار بود.
وي افزود: افزايش قيمت كود، سم و وسايل كشاورزي يكي از دغدغه هاي كشاورزان به حساب مي آيد.
اين كارشناس كشاورزي در ادامه تصريح كرد: تراكتور و وسايل كشاورزي در بهبود و افزايش محصولات كشاورزي نقش به سزا دارد، در حالي كه قيمت تراكتور در سال گذشته حدود 12 ميليون و امسال به 28 ميليون رسيده است.
وي گفت: كمبود و فرسودگي لوازم كشاورزي سرعت پيشرفت در اين عرصه را پايين و قيمت را بالا برده است به طوري كه قيمت كار با تراكتور از ساعتي 10 هزار تومان به 20 هزار تومان رسيده است.
وي افزود: دولت با حمايت از بخش صنعت و توليد لوازم كشاورزي داخلي كشاورز را در مسير توليد كمك مي كند.
واحدي افزود: همكاري دانشكده هاي كشاورزي با بخش توليد و ايجاد كتابخانه و بانك اطلاعات كشاورزي به حل مشكلات كمك مي كند.
وي افزود: جمع آوري اطلاعات در مورد آفات در سراسر كشور به كشاورزان در نقاط مختلف حل اين مسئله را آسان مي كند و موجب افزايش هماهنگي در مناطق مختلف مي شود.
وي گفت: ثبت روش هاي مبارزه با آفات در يك منطقه به كشاورزان مناطق ديگر در مبارزه با آفات نقش دارد.
وي در پايان افزود: جذب سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف كشاورزي و بهبود تجهيزات نياز اصلي در اين بخش به شمار مي آيد.
همچنين، محمدتقي توكلي، عضو كميسيون كشاورزي مجلس افزود: سرمايه گذاري بخش دولتي در حوزه كشاورزي به زيرساخت ها، تأمين آب، احداث سدها و شبكه هاي آبرساني اختصاص دارد.
وي افزود: بيش از 95 درصد كشاورزي در اختيار بخش خصوصي است و مراحل كاشت، داشت و برداشت در اين بخش صورت مي گيرد.
وي تصريح كرد: دولت با ارائه تسهيلات مناسب از طريق بانك ها، صندوق توسعه ملي و وام هاي ارزان قيمت به بخش خصوصي و حمايت از مناطق محروم به رشد كشاورزي كمك مي كند.
نماينده مردم لرستان و اليگودرز در ادامه افزود: ارائه آموزش و سرمايه گذاري بخش خصوصي در صنايع تبديلي گامي مؤثر در اين حوزه به حساب مي آيد.
انتهاي پيام/