مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
*کیهان
بیمحلی انگلیسیها به لب و لوچه آویزان اصلاحطلبان مقامات انگلیسی و اروپایی آب پاکی را روی دست جریان سیاسی- رسانهای غربزده در ایران ریختند.
در حالی که روزنامههای زنجیرهای اصلاحطلب با دستمایه قراردادن اظهارات جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس، چنین القا میکردند که مقامات انگلیسی مایل به حضور در مراسم تحلیف دکتر روحانی هستند، گاردین و لوموند اعلام کردند که هیچ مقام انگلیسی و اروپایی در این مراسم شرکت نخواهد کرد و تنها دیپلماتهای حاضر در سفارتخانههای اروپایی در تهران در مراسم تحلیف شرکت میکنند.
لوموند نوشت؛ کشورهای عضو اتحادیه اروپا دعوت از مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران را به سردی استقبال کردند.
به گزارش لوموند، هر کدام از این کشورها تنها یک دیپلمات سفارت خود در تهران را به مراسم خواهند فرستاد. در یک حرکت بیسابقه، صالحی وزیر خارجه ایران، روز سهشنبه 1 مرداد اعلام کرده بود رؤسای همه کشورها به جز آمریکا و البته رژیم صهیونیستی به مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران دعوت شدهاند.
داگلاس الکساندر نماینده مجلس انگلیس گفت: «عدم پذیرش دعوت ایران توسط وزارت خارجه نشان دهنده قضاوت غلط و از دست دادن فرصت است. دیپلماسی به معنای گفتگو با کسانی است که با آنها توافق ندارید.»
در همین حال روزنامه گاردین نوشت که دولت انگلیس به رغم دعوت انجام شده، نمایندهای برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی که در روز چهارم ماه اوت آینده برگزار میگردد، نمیفرستد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس به گاردین گفت که موضع مشترک اتحادیه اروپا درباره این مراسم، شرکت دیپلماتهای اروپایی در تهران است.
با وجودی که ویلیام هیگ وزیر امورخارجه بریتانیا هفته گذشته اعلام کرد که دولت انگلیس تلاش خواهد کرد تا تماسهای خود با تهران را افزایش دهد، سخنگوی وزارت امورخارجه انگلیس اعلام کرد عادی شدن روابط سیاسی فیمابین دو کشور منوط به پیشرفت در مذاکرات هستهای است.
البته افکار عمومی ایران برخلاف افراطیون مدعی اصلاحطلبی از رژیم انگلیس انزجار تاریخی دارند و به تعبیر یک ضربالمثل میگویند خوشا باغی که شغال از او قهر کند.
دل منافقین برای آخرین نمازجمعه هاشمی تنگ شد! رسانههای ضدانقلاب خارج کشور علاقه ویژهای به نمازجمعه آقای هاشمی نشان میدهند.سایت روز آنلاین که توسط شماری از سلطنتطلبان فراری و با استخدام برخی روزنامهنگاران زنجیرهای متواری در پاریس اداره میشود، ضمن مصاحبه با «محمدتقی-ف.م» (از روحانینمایان فعال در فتنه 88) از قول وی نوشت: هاشمی باید به نمازجمعه برگردد.
«ف.م» با بیان اینکه از سوی نیروهای امنیتی ممنوعالخروج شده، میگوید: بازگشت هاشمی به نمازجمعه میتواند در جا افتادن فرهنگ تعادل کمک زیادی بکند. بهترین فرد برای جا انداختن بحث اعتدال هاشمی است.
همچنین تقی رحمانی از اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی و مقیم پاریس در سایت جرس نوشت: هاشمی باید نمازجمعه بخواند چرا که نمازجمعه از نقش تعیینکنندهای در جایگاه حکومتی برخوردار است که از نظر نگارنده این نقش درست نیست. با این وصف و با توجه به واقعیت جامعه ایران، اهمیت نمازجمعه دو وجهی میشود.
در این مورد بر روشنفکران نقدی وارد است؛ آنان هم در دوره انقلاب و هم در دوره اصلاحات از اهمیت این نهاد غفلت کردند. نقدی که ملی- مذهبیها تا خاتمی را شامل میشود. جمعی از اصلاحطلبان در دوره اصلاحات، کار را به آنجا کشانده بودند که گفتند: «جمهوریت نظام را ما حفظ میکنیم و اسلامیت نظام را شورای نگهبان.»
این ضد انقلاب مقیم خارج خواستار تبدیل نمازجمعه به چندصدایی شد.آخرین خطبههای نمازجمعه هاشمی که 4 سال پیش ایراد شد، به مستمسکی برای خودنمایی فتنهگران و عناصر آشوبطلب و سر دادن شعارهای ضد انقلابی تبدیل شد. در آن روز برای اولینبار کسانی با کفش نماز خواندند و به صورت مختلط (زن و مرد) در یک صف نشستند.
یکی از فتنهگران (فواد - ش) بعدها در گویانیوز تصریح کرد که پس از شرکت در آن نمازجمعه (26 تیر88) با خانم کنار دست خود دست داد و قبول باشد گفته و سپس آشوبگری خیابانی را راه انداختهاند. او تأیید کرد بعدها در پوشش دعوت از هاشمی برای نامزدی انتخابات، به همراه جمعی از روزنامهنگاران اصلاحطلب به دفتر هاشمی رفته است.
همراهی هاشمی با فتنهگران و آشوبطلبانی که به بهانه تقلب در انتخابات، برای براندازی اصل جمهوری اسلامی خیز برداشته بودند، کام مردم متدین و نمازگزار را تلخ کرد. جفای آن روز هاشمی در همراهی با جریان ضد انقلابی که مدعی تقلب11 میلیونی در آرا بود، 4 سال بعد هنگامی آشکارتر شد که هاشمی انتخاب رئیسجمهور جدید با تنها 270 هزار رأی بیشتر از 50 درصد آرا را نشانه سلامت دموکراسی در ایران توصیف کرد!
در واقع به اذعان هاشمی، ادعای تقلب دروغ بود چرا که اگر میتوان 11 میلیون رأی تقلب کرد، جابجایی 270 هزار رأی به طریق اولی هیچ سختیای نداشت. با این وصف جای یک سوال باقی است و آن اینکه خطیب جمعه 26 تیر 1388 آیا از سر انصاف و عدالت سخن گفت یا از سر بیانصافی و هیجان، بازیچه گروهکهای قسمخورده ضدانقلاب واقع شد.
ناخرسندی آمریکا از قرارداد 14 میلیارد دلاری ایران و عراق«دولت عراق بیاعتنا به هشدارهای آمریکا توافقنامه خرید گاز طبیعی از ایران را امضا کرد. این برای واشنگتن بسیار نگران کننده است.»
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی نوشت: انعقاد توافقنامه 4 ساله صدور گاز طبیعی به ارزش 14 میلیارد و 800 میلیون دلار از ایران به عراق که باعث جبران بخشی از کسری درآمد ناشی از تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی خواهد شد، موجبات نگرانی واشنگتن را فراهم کرده است. به موجب این قرارداد، صادرات گاز ایران به دو برابر افزایش خواهد یافت.
والاستریت ژورنال به نقل از سخنگوی وزارت برق عراق افزود: واردات گاز طبیعی ایران برای عراق به معنای برطرف کردن نیازهای این کشور در زمینه سوخت است و با تغذیه دو نیروگاه در حومه بغداد، مشکلات ناشی از کمبود برق این کشور برطرف خواهد شد.
براساس این گزارش، قطعی برق باعث شکل گرفتن تظاهرات ضد دولتی طی دو هفته گذشته در مناطق شیعهنشین جنوب عراق که دمای هوا در تابستانها به شدت بالا میرود، شده است.
به نوشته این روزنامه، توافق مذکور برای ایران به معنای یافتن بازاری جدید برای صادرات گاز است و این مسئله در شرایطی که تحریمهای غرب برای فشار وارد کردن بر تهران باعث کاهش تعداد بازارهای محصولات انرژی ایران شده اهمیت بیشتری مییابد.
طبق اعلام مقامات دو کشور، به موجب این توافق چهارساله بغداد روزانه 850 میلیون متر مکعب گاز طبیعی ایران را به قیمت 10 میلیون دلار خریداری خواهد کرد.بنابر اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این معامله که سالانه 3 میلیارد و 700 میلیون دلار درآمد به همراه دارد پیام خوبی برای ایران به شمار میآید.
والاستریت ژورنال تأکید کرد: به رغم نگرانیهای واشنگتن و متحدان عربیاش از جمله عربستان سعودی درباره افزایش نفوذ ایران در منطقه، از زمان به قدرت رسیدن دولت شیعی در عراق تحت ریاست نوری المالکی مناسبات نزدیکی میان تهران و بغداد ایجاد شده است.
این گزارش به نقل از مقامات ارشد آمریکا افزود: نگرانیهای دولت اوباما درباره مناسبات میان بغداد و تهران روز به روز افزایش مییابد. آمریکا به ویژه نگران استفاده مکرر ایران از حریم هوایی عراق است.
این گزارش حاکی است: عراق حاضر به پیروی از آمریکا در این زمینه نشده است. در سال 2012 روزانه در حدود 800 میلیون متر مکعب گاز صادر کرده که بخش عظیمی از آن به مقصد ترکیه ارسال شده است. دولت ترکیه اعلام کرده است به رغم فشارهای غرب به خرید گاز طبیعی از ایران ادامه میدهد. به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، معامله با عراق صادرات گاز طبیعی ایران را دو برابر خواهد کرد.
حماس به دامن حزبالله باز میگرددرسانههای آمریکایی معتقدند با خیانت دولت مرسی به حماس و سپس سقوط وی، روابط حماس با ایران مجددا تقویت خواهد شد.
المانیتور در این باره نوشت: حماس بار دیگر به محور مقاومت ایران باز میگردد.
حماس پس از آنکه بخشی از «محور مقاومت» تحت هدایت ایران شامل سوریه و حزبالله محسوب شد، به تدریج به محور مصر تحت حکمرانی مرسی، قطر و ترکیه روی آورد.
در ادامه تحلیل المانیتور آمده است: حماس به خاطر موضعش با توجه به بحران سوریه، به آرامی از این محور مقاومت دور شد، بیآنکه کاملا از آن خارج شود. همچنین، رابطه حماس با مصر در دوره حکمرانی مرسی به ائتلافی اندک مبدل شد. اما تحولات اخیر در مصر موجب شد تا
محاسبات حماس به کابوسی مبدل شود.
حماس تصمیم گرفته تا خودش را با توجه به ائتلافها در منطقه طوری از نو بازسازی کند. این تحلیل خاطرنشان میکند: برخلاف ایران و حزبالله که راکتهای دوربردی را که قادر به اصابت به قلب اسرائیل است، در اختیار «گروه قصام» شاخه نظامی حماس قرار میدهند، مصر، قطر و ترکیه، چنین تسلیحاتی را در اختیار حماس قرار نمیدهند.
المانیتور تاکید کرد: مشخص است حماس که در حال گذر از شرایط دشواری است، مایل است شاهد حفظ رگ حیاتی خود باشد. حماس خوشحال خواهد شد اگر مقام رابط ایرانی همکاریها را همانگونه که پیش از بحران سوریه بود، ازنو برقرار کند.المانیتور این را هم نوشته که در دوره مرسی گذرگاه رفح برای فلسطینیها گشوده نشد.
مشاور اوباما: اسرائيل قادر به حمله علیه ایران نیست یکی از مشاوران اوباما اعلام کرد دست ایران روی ماشه است. کراون تصریح کرد زمان اینکه اسرائیل بتواند به ایران حمله کند گذشته است.لسترکراون مشاور اوباما در امور یهودیان و مقامات اسرائيل در مصاحبه با موندو وایس گفته است: به عقیده من اسرائیلیها تصمیمگیری درباره برنامه هستهای ایران را به آمریکاییها سپردهاند و از این تصمیم غافلگیر میشوند. فکر میکنم دیگر زمان آن گذشته که اسرائیل فکر میکرد نیروی هواییاش با حمله به اهداف از پیش تعیین شده میتواند ضربهای را که به نظرش سودمند بود، بزند.
وی ادعا کرد: برنامه اتمی ایران از ابتدا تا امروز همین بوده، از موشکها گرفته تا سانتریفیوژها، و تسلیحاتی شدن این برنامه نشان میدهد که آنها به ساخت سلاح اتمی نزدیک شدهاند. آنها بسیار نزدیک شدهاند. حالا دیگر نمیدانیم که تا دستیابی به سلاح اتمی، دو ماه مانده است یا شش ماه یا یک سال، من مسلماً چیزی در مورد این موضوع نمیدانم.
مشاور اوباما با اشاره به انزجار مردم آمریکا از جنگ گفته است: افکار عمومی آمریکا اکنون هیچ کاری با مسئله خاورمیانه ندارد. آنها دوست دارند که این موضوع حل بشود. آنها دوست دارند که این مشکلات از میان برداشته شود. آنها دلایل خوبی دارند. افکار عمومی آمریکا بعد از عراق و افغانستان، نمیخواهد هیچ عملیات نظامی در خاورمیانه صورت بگیرد.
وی درباره اولویت مسئله ایران یا فلسطین گفته «اگر ایران سلاح اتمی داشته باشد، به عقیده من از آن علیه اسرائیل استفاده نخواهد کرد، اما تبدیل به قلدر منطقه خواهد شد و به حزبالله دستور حمله به اسرائیل را خواهد داد. بهتر است بگوییم این دستور را هر دو سال یک بار تکرار خواهند کرد. و با توجه به یک دههای که در نظر گرفته بودید، چیزی از اسرائیل باقی نمیماند.
پس این موضوع باید با جدیت حل بشود. بعد از این موضوع، باید مشکل داخلی حل بشود. اسرائیل باید مشکلات داخلیاش را حل کند. مشکل ساکنان کرانه باختری و وضعیت اولترا متعصبین یهودی باید حل شود. نمیتوان اجازه داد که این وضعیت ادامه پیدا کند زیرا منجر به زنگ زدن بدنه اسرائیل خواهد شد.»
*آرمانحضور مقامات کرهشمالی در مراسم تحلیف روحانیشنیده شد که کیم یونگ نام «رئیس هیاترئیسه مجمع عالی خلق» کشور کره شمالی برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی به تهران سفر میکند. خبرگزاری رسمی کره شمالی (NKCNA) روز جمعه گزارش داد که رئیس هیاترئیسه مجمع عالی خلق این کشور برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی رئیسجمهور منتخب ایران به تهران سفر میکند. «رئیس هیاترئیسه مجمع عالی خلق» بعد از رهبر کرهشمالی، دومین مقام عالی این کشور را برعهده دارد و او وظایف رئیسجمهور مانند پذیرش سران کشورها و سفرای خارجی را عهدهدار است.
سفیر ایران در عراق تکذیب کردشنیده شد که سفیر ایران در عراق خبر روزنامه نیویورکتایمز درباره ارائه پیامی از سوی ایران به آمریکا توسط نوریالمالکی مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرد. ایسنا نوشت؛ حسن داناییفر با اعلام این مطلب گفت: این خبر صحت ندارد و کاملا نادرست است. وی با بیان اینکه عراقیها همیشه اعلام کردهاند که دوست دارند بهعنوان همسایه ایران تسهیلکننده روابط ایران با کشورهای دیگر باشند، خاطرنشان کرد: اما درخصوص خبر روزنامه نیویورکتایمز این مطلب کاملا نادرست است.
درخواست شاه عربستان از اسد درباره ایرانشنیده شد که شاه عربستان پیش از رمضان سال ۲۰۱۲ در پیامی به اسد از او خواسته بود با ایران ارتباطش را قطع کند تا در ازای آن ریاض باقی ماندن او در قدرت را تضمین کند. السفیر نوشت؛ «ملک عبدا...» شاه عربستان در پی آغاز ناآرامیهای سوریه قبل از ماه رمضان سال 2012 از طریق هیاتی محرمانه در پیامی به «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه از وی خواسته ارتباطش با ایران را قطع کند تا در ازای آن، باقی ماندنش در قدرت و پایان درگیریها را تضمین کند.
در پی این پیام اسد با ایران در این زمینه مشورت کرده و تهران از او خواسته که گزینهای که مناسب تر است انتخاب کند که اسد به ریاض پاسخی منفی میدهد و همین مساله سبب میشود که «سقوط اسد» به شعار اصلی کشورهای حاشیه خلیجفارس تبدیل شود.
تاکید نتانیاهو بر فشار روی ایرانشنیده شد که نخستوزیر رژیمصهیونیستی بار دیگر تشدید فشار علیه جمهوری اسلامی را خواستار شد. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بنیامین نتانیاهو در دیدار با فومیو کیشیدا، وزیر امورخارجه ژاپن در بیتالمقدس اعمال فشار بیشتر بر ایران در زمینه برنامه هستهای را خواستار شد. دفتر نتانیاهو به نقل از وی در این دیدار گزارش داد: فکر میکنم باید فشار بر ایران افزایش یابد و فقط با این کار تغییراتی واقعی در رویکرد این کشور ایجاد خواهد شد.
سبد غذایی کمیته امداد در نوار غزهشنیده شد که بهمناسبت ماه مبارک رمضان و نیز برای کاهش درد و رنج مردم تحت محاصره نوار غزه، کمکهای غذایی کمیته امداد امام خمینی(ره) اخیرا وارد این باریکه شده و در بین مردم غزه توزیع شد. فارس نوشت؛ سبدهای غذایی ارسالی جمهوری اسلامی ایران اخیرا وارد نوار غزه شد و بین ساکنان آن توزیع شد. براساس این گزارش، حدود 40 هزار سبد غذایی اهدایی کمیته امداد امام خمینی(ره) میان مردم این باریکه که از مدتها پیش تحت محاصره رژیمصهیونیستی قرار دارند، توزیع شد.
سنای آمریکا روسیه را تهدید کردشنیده شد که کمیته اختصاصی سنای آمریکا از وزارت امورخارجه این کشور خواست تا علیه هر کشوری که قصد کمک کردن به افشاگر اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا را دارد، تحریم اعمال کند. شبکه خبری راشا تودی نوشت؛ جلسه 30 عضو کمیته دو حزبی سنای آمریکا عصر روز پنجشنبه در واشنگتن و با تصمیمی مشترک مبنی بر اعمال تحریم علیه هر کشوری که قصد کمک کردن به ادوارد اسنودن، مقاطعهکار سابق سیا را دارد، به اتمام رسید.
اسنودن 30 ساله به جاسوسی و سایر جرایم به علت افشای اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا در رسانهها متهم است. وی دو ماه است که تحت تعقیب قرار دارد و اخیرا نیز در مسکو در انتظار نتیجه درخواست پناهندگیاش از جانب دولت این کشور است. در صورتی که روسیه به اسنودن کمک کند و به وی پناهندگی دهد، با تحریمهای آمریکا مواجه میشود.
فشار برای ادامه تحریم ایرانشنیده شد که یک اداره دولتی در نیویورک با ارسال نامهای به ۴۰ شرکت مالی از آنها خواست به قوانین جدید تحریمهای آمریکا پایبند باشند. بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دانیل آلتر، مشاور کل این اداره مستقر در نیویورک نوشته است: «اخیراً این اداره متوجه شده است که چندین شرکت اقدام به بیمه مبادلاتی کردهاند که با ایران انجام شدهاند.» وی افزود: «در حالی که این مبادلات مالی ممکن است در آن زمان، در آن کشورها ناقض نظام تحریمهای آمریکا نبوده باشد، مبادرت به چنین اقداماتی در زمان حاضر میتواند به منزله نقض قوانین جدید آمریکا باشد.»
تجسس برای یافتن دیپلمات ایرانی در یمنشنیده شد که وزارت کشور و وزارت امورخارجه یمن درحال انجام تحقیقات مشترک برای یافتن دیپلمات ایرانی ربودهشده در صنعا هستند. روزنامه یمنتایمز با اشاره به این خبر افزود: احمد عبدالکریم، مدیر اداره امنیت صنعا گفت که نیروهای امنیتی مبادی ورودی و خروجی صنعا را تحت نظر دارند.
به گفته وی خودروی این دیپلمات ایرانی (یکشنبه گذشته) در منطقه دیپلماتیک پایتخت یمن توسط مردانی مسلح متوقف شده و وی بعد از خارج شدن از خودرو به مکانی نامعلوم برده شده است. عبدالکریم گفت که «ممکن است القاعده در این آدمربایی دست داشته باشد» اما نمیتواند دخالت این گروه در این حادثه را تائید کند. وی افزود: شاید مرتکببین این اقدام قصد تیره کردن روابط یمن و ایران را دارند. محمد الخالد، یک کارشناس و تحلیلگر امنیتی گفت که این حادثه نشاندهنده خلاء شدید امنیتی در یمن است.
*خراسان
هشدار به دولت درباره پرداخت هاي يک شرکت خودروسازيبر اساس گزارش يکي از دستگاه هاي نظارتي، يکي از خودروسازان بزرگ کشور در تدارک پرداخت و تسويه مطالبات آزادگان شاغل و بازنشسته اين شرکت از محل مطالبات دولت از شرکت مزبور بوده و علاوه بر اينکه تهاتر در اين موضوع هيچ مصداقي ندارد، مطابق اصل 53 قانون اساسي، کليه دريافتهاي دولت بايد در حسابهاي خزانه متمرکز شده و همه پرداخت ها در حدود اعتبارات مصوب به موجب قانون انجام گيرد و اين اقدام موجب ايجاد رويه اي غيرقانوني در شرکت هاي دولتي مي شود.
دعواي جالب بر سر قلع و قمع متخلفاندر حالي که مسئولان دولتي از ماهها قبل برنامه مفصلي را براي تخريب و قلع و قمع بخشي از ساختمانها و ويلاهاي غيرمجاز و نيز آزادسازي بستر و حريم تعدادي از رودخانه هاي موجود در استان تهران تدارک ديده بودند، دستگاههاي اجرايي حاضر در اين طرح و پيمانکار برخورد با اين تخلفات دچار مشکلات جدي حقوقي و قضايي شده اند و پرونده فعلا در اختيار نماينده ويژه رييس جمهور در ارجاع اختلاف هاي ناشي از اجرا يا تفسير قراردادهاي مربوط به طرح هاي عمراني قرار دارد.
*تهران امروز
تكذيب ارتباط حلقه احمدينژاد با شنود دفتر مطهريپس از انتشار خبري با عنوان «حلقه احمدينژاد و جريان انحرافي عامل كار گذاشتن شنود در دفتر مطهري» مركز روابطعمومي و رسانه دفتر رئيسجمهور ضمن تكذيب قاطع اين دست جعليات، نسبت به نهادينه شدن روند افسارگسيخته اتهام افكني و انتشار فزاينده اخبار دروغ بيهيچ نگراني از رسيدگيهاي قانوني، به همگان هشدار داد و نوشت:انتظار ميرود دستگاه محترم قضا ضمن ورود هوشمندانه به اينگونه ماجراهاي كذب و سخيف كه اخلاق رسانهاي و حرفهاي را مخدوش مينمايد، عوامل اين داستانپردازيهاي وهمآلود را معرفي و در دستگاه عدل اسلامي مجازات كند.
عسگراولادي: به خانم كروبي پاسخ دادهامحبيبالله عسگراولادي كه در حاشيه ضيافت افطاري كانون فارغالتحصيلان شبهقاره هند با خبرنگاران گفتوگو ميكرد، در پاسخ به سوالي مبنيبر انتقاد فاطمه كروبي از اينكه وي خواستار توبه سران فتنه شده، گفته: بنده پاسخ نامه خانم كروبي را نوشتهام اما او هنوز جواب مرا منتشر نكرده است. عسگراولادي بهتازگي خواستار توبه كساني در ماه مبارك رمضان شده كه با طرح اتهامي واهي مدعي تقلب در انتخابات ۸۸ شدهاند.
ايران ميخواهد مستقيما با آمريكا مذاكره كندروزنامه نيويورك تايمز نوشته: نوريمالكي به دولت اوباما گفته است كه ايران علاقهمند به گفتوگوي مستقيم با آمريكا بر سر برنامه هستهاي است و عراق هم آماده تسهيل برگزاري اين مذاكرات است.
وي طي ديداري با سفير آمريكا در بغداد در اوايل جولاي، گفته كه حامل پيغامي از سوي مقامات ايراني است و گفته حسن روحاني، رئيسجمهور جديد ايران در مورد گفتوگو با آمريكا جدي خواهد بود. بنابراين گزارش وزارت خارجه آمريكا حاضر به اظهارنظر در اين باره نشده و مقامات آمريكا گفتهاند از زمان آغاز بهكار دولت اوباما، آنها براي مذاكره مستقيم با ايران آماده بودهاند.
پاتريك ونترل سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفته: عراق شريك آمريكاست و ما گفتوگوهاي منظمي با مقامات عراق در مورد مسائل مشترك از جمله ايران داريم.بنابراين گزارش، گري سيمور، مشاور امنيت ملي اوباما در دوره نخست رياستجمهوري او گفته كه امكان اين وجود دارد كه ايران از عراق با ارسال پيام به آمريكا استفاده كند.
تشكيل كابينه ۴۰ تكه اشتباه محض استبه گزارش سايت بهار، كانون نخبگان و فرهيختگان ايران در نامهاي به دكتر حسن روحاني رئيسجمهور منتخب ملت ايران، ديدگاههاي خود را به ايشان اعلام كرد. در اين ديدگاه آمده: به نظر ما تشكيل كابينه ۴۰ تكه به بهانه پوشش همه جناحها اشتباه است. كابينه در وهله اول بايد به بحران ناكارآمدي ۸ساله دولت در ايران پايان دهد. لذا به عنصر كارآمدي كابينه بيش از هر عامل ديگري بايد وزن داد.
اين كانون در ادامه نوشته: هر فرد از هر جناحي كه به كابينه دعوت ميشود لزوما بايد با برنامههاي ارائه شده توسط رئيسجمهور منتخب، منطبق باشد. كابينه بهطور قطع شركت سهامي نيست؛ بلكه يك مجموعه براي تحقق وعدهها و شعارها و وظايف مشخص قوه مجريه است،طبيعتا هر فرد از هر جناح و جرياني كه وارد كابينه ميشود بايد به تحقق شعارها و وظايف ذاتي مجموعهاي كه بدان وارد ميشود ملتزم باشد.
ديون دولت به تاميناجتماعي تسويه شدسعيد مرتضوي مديرعامل سازمان تاميناجتماعي گفته: با واگذاري معادن شماره ۲ و ۳ گلگوهر سيرجان به سازمان تاميناجتماعي، تمام ديون دولت به اين سازمان تسويه شد. مرتضوي گفته: در حال حاضر دولت به سازمان تاميناجتماعي هيچگونه بدهي ندارد و با واگذاري سهام شركتهاي مختلف به اين سازمان، تمامي بدهي دولت تسويه شد.
مرتضوي گفته: سازمان تاميناجتماعي نيز در حال حاضر هيچگونه بدهي به مركز حقيقي و حقوقي ندارد و تمام اضافه حقوق بازنشستگان و مستمري بگيران پرداخت و تسويه كامل شده است.وي گفته: مطالبات تمامي بيمارستانهاي خصوصي، دولتي، داروخانهها و پزشكان تا فروردينماه سالجاري تسويه شده. وي با بيان اينكه در پرداخت مطالبات به روز شدهايم، گفته: رسيدگي به اسناد پزشكي مربوط به بيمارستانها و داروخانهها حدود سه ماه طول ميكشد تا مطالبات آنها پرداخت شود و هيچ مركزي بيش از سه ماه از سازمان تاميناجتماعي طلب ندارد.
روايت فرهنگي از يكشنبه سياهمحمدحسين فرهنگي، عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران به تشريح موضوعات مختلفي از جمله پشتپرده پخش سيدي جنجالي احمدينژاد در صحن علني پرداخته است.وي در پاسخ به اينكه يكي از اتفاقات مهم مجلس روز يكشنبه 15 بهمن ماه بود و شما ظهر همان روز به آقاي فاضل لاريجاني زنگ زديد، آيا كسي به شما گفته بود؟ اين موضوع از چه قرار است؟ گفته:صبح سيدي به اتاق فرمان داده شد، مسئول اتاق فرمان آمد پيش بنده و گفت اين سيدي نامفهوم است و اصلا مشخص نيست و حتي از اسپيكر كامپيوتر خودمان هم مشخص نيست، اين كلمات از دور ضبط شده و روشن نيست.
وي در ادامه گفته:ما با معاون پارلماني صحبت كرديم ايشان گفت هميني كه هست بگذاريد، براي خود بنده سوال شد. ظهر من گفتم، هيات رئيسه يك ارتباطي با فاضل بگيرند، گفتم چنين موضوعي از شما ـ فاضل ـ ضبط شده، ميگويند سي دي نامفهوم است توضيح شما چيست؟ كجا بوديد؟ ايشان، توضيحاتي دادند.قبل از ورود به جلسه نيز به آقاي لاريجاني گفتم من در اين فاصله با فاضل تماس گرفتم، بنابراين آقاي لاريجاني به من چيزي نگفته بود و كسي هم به من ارجاع نكرده بود؛ بنده به خاطر توضيح مسئول اتاق فرمان براي اينكه مطلع شوم تماس گرفتم.
فاضل در توضيحاتشان گفتند ما پيگير اين جلسه نبوديم، جلسه را آنها ـ مرتضوي ـ پيگير بودند؛ مدتهاي طولاني هم پيگير بودند كه دو نفري با هم صحبتهايي داشته باشيم، آنجا هم دوربيني نبود البته از زاويه دوربين معلوم بود يك جايي كار گذاشته بودند، بعد مرتضوي عمده جلسات را صحبت كرد و عمدتا در تعريف و تمجيد خانواده لاريجانيها بود، آخر صحبتم اين شد كه يك وقتي را از رئيس قوه قضائيه براي من(مرتضوي) بگيريد ضمن آن هم مشكلات پيش آمده متفرقه را گفتم كه يك بخشي مربوط به دانشگاه و يك بخشي مربوط به چيزهاي ديگر بود، اصلا خروجي اين بود كه من (فاضل) براي مرتضوي وقت بگيرم، بعد به آقاي آملي گفتم و ايشان وقت نداد.
شايد برخي از مصوبات احمدينژاد لغو شوداكبرتركان نماينده رئيسجمهور منتخب براي تعامل در دوره انتقال دولت با انتقاد از عزلونصبهاي جديد دولت مستقر از ۲۴ خرداد تاكنون، گفته: ممكن است برخي از تصميمات احمدينژاد منتفي شود. تركان با انتقاد از عزلونصبهاي جديد اعمال شده در دولت دهم از سوي احمدينژاد،به تسنيم گفته: خود آقاي احمدينژاد وقتي رئيسجمهور شد، در سال 84 نامهاي را به آقاي خاتمي نوشت و در بندهاي متعدد خواهش كرد كه دولت در دوره نقل و انتقال از كارهاي خلقالساعه جلوگيري كند.
وي گفته: احمدينژاد در آن نامه خواسته بود كه دولت فعلي مدير عوض نكند، عزل و نصب نكند، تصميمات از حد بالاتر مالي نگيرد و تعهدي براي دولت بعدي درست نكند. ما انتظارمان اين بود كه در دوره راي آوردن دكتر روحاني تا روز تنفيذ دولت، احمدينژاد كه در سال 84 از ديگران خواسته بود اين كارها را انجام ندهند، خودشان هم به اين حرف عمل كند، اما رعايت نشد.
نماينده رئيسجمهور منتخب در تعامل با دولت فعلي با بيان اينكه عزل و نصبها، استخدامها، جابهجايي ساختمانها بهكرات در اين برهه(24 خرداد تا روز تنفيذ) از سوي دولت احمدينژاد ديده شده است، گفته: متاسفانه تصميماتي گرفته شده است كه بار سنگين مالي را براي دولت بعدي به وجود آورده است و نبايد چنين ميشد.
تركان همچنين گفته: تمام تصميماتي كه بعد از راي آوردن روحاني تا پايان دوره انتقال چه در هيات وزيران و چه در وزارتخانهها گرفته شده، به دقت مود بررسي قرار گرفته و ابعاد آن سنجيده ميشود و چه بسا كه برخي از تصميمات احمدينژاد منتفي اعلام خواهد شد.اكبرتركان همچنين گفته: گزارشهايي به دستم رسيده كه خوب نيست، گزارش رسيده است كه مديركل نصب ميكنند، رئيس سازمان نصب ميكنند، رئيس شوراي ايرانيان را عوض و بدل ميكنند، اموال وزارتخانهها را جابهجا ميكنند و تند تند قراردادهايي ميبندند كه بار مالي به دوش دولت گذاشته ميشود. مطمئنا با اطلاعات دقيقتر تمام اين موارد سنجيده ميشود و گزارش آن را به مردم ارائه خواهيم داد.
*جمهوری اسلامیگروه افراطي معروف قم عامل اصلي شورش 22 بهمن* خلاصهاي از گزارش تفصيلي آشوب در سخنراني 22 بهمن رئيس مجلس شوراي اسلامي در قم، بين نمايندگان مجلس توزيع شد. يك عضو كميته حقيقت ياب مجلس درباره اين آشوب با اعلام اين خبر گفت: اصل گزارش، اين هفته در صحن علني مجلس قرائت خواهد شد.
مهدي دواتگري افزود: "اين گزارش، به تمام جوانب موضوع و علل و زمينههاي آن نيز پرداخته و كليه مستندات را نيز در بردارد". براساس اطلاعات موجود، در اين گزارش هر چند نامي از بعضي افراد شاخص برده نشده ولي محتواي گزارش به روشني نشان ميدهد گروه افراطي معروف قم عامل اصلي اين شورش بوده است، گروهي كه به بعضي جريانهاي سياسي فعال و شكست خورده در انتخابات اخير رياست جمهوري وابسته است.
افشاگري يك زن سوري كه قرباني "جهاد نكاح" شد* يكي از زنان سوري كه قرباني "جهاد نكاح" شده در مصاحبه با مجله "كانترپانچ" گفت: تروريستهائي كه سر و روي خود را پوشانده بودند و پيدا بود كه از خارج به سوريه آمده اند، زنان را به نوبت به عقد در ميآوردند و "عده" طلاق را كه يك حكم شرعي است رعايت نميكردند.
اين زن كه اسم مستعار وي "لينا" است به خبرنگار مجله گفت: دو ماه قبل براي حل مشكلات زندگي خود و سه فرزندم با يكي از مرداني كه خود را جهادگر عليه دولت سوريه ميدانست ازدواج كردم ولي هنگامي كه با شوهر جديدم به محله "عين تروما" در حومه دمشق به ميان ساير تروريستها رفتم متوجه شدم آنها زنان را براي چيزي كه خود آن را جهاد نكاح مينامند شكار ميكنند.
لينا ميگويد وقتي به شوهرم اعتراض كردم كه چرا با زنان اينگونه رفتار ميكنيد و احكام شرعي را رعايت نميكنيد؟ در جواب گفت: مفتي ما اينگونه فتوا داده است. اين زن، سرانجام بعد از دو ماه از محله "عين تروما" خارج شد و به افشاگري عليه تروريستها پرداخت. وي در اين افشاگري اين را هم گفت كه تروريستها سيگار كشيدن را حرام ولي كشتن سربازان ارتش سوريه را واجب ميدانند و در جواب اعتراض من ميگفتند اين سربازان با اسرائيل رابطه پنهاني دارند!
بيمارستانی که يك روزپس از افتتاح تعطيل شدند!* بيمارستانهاي 32 تختخوابي در شهرستانهاي سرايان، سربيشه و درميان يك روز بعد از افتتاح رسمي توسط معاون اول رئيس جمهور، تعطيل شدند! به گزارش مهر، نماينده مردم بيرجند در مجلس شوراي اسلامي از تذكر نمايندگان استان به رئيسجمهور درخصوص تعطيلي بيمارستانهاي سربيشه، سرايان و درميان پس از افتتاح خبر داد.
حجت الاسلام محمد باقر عبادي گفت: مهمترين علت تعطيلي اين بيمارستانها عدم تأمين اعتبار براي تأمين نيروي انساني و هزينههاي نگهداري است. وي افزود: نمايندگان استان خراسان جنوبي به رئيسجمهور تذكري نسبت به افتتاح سه بيمارستان "سربيشه" "سرايان" و "درميان" توسط معاون اول رئيسجمهور در تاريخ 31 تيرماه كه به علت عدم تخصيص اعتبار لازم براي تأمين نيروي انساني دو روز بعد تعطيل شده است، دادند.
مراد هاشم زهي نماينده مردم سربيشه و نهبندان نيز به مهر گفت: دولت بايد در زمينه تأمين اعتبار براي كادر درماني اين بيمارستانها چارهانديشي كند. محمدعلي عبدالله زاده، نماينده مردم سرايان، بشرويه، طبس و فردوس در مجلس شوراي اسلامي هم گفت: احداث بيمارستان 32 تختخوابي شهرستان سرايان از مصوبات سفر اول دولت نهم به استان خراسان جنوبي بوده است كه عليرغم مشكلات بهداشتي و درماني در منطقه، اين طرح هنوز به طور كامل در اختيار مردم قرار نگرفته است.