به گزارش خبرنگار دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ چاپگرها از وسایلی هستند که امروزه در لبه ی تیغ تکنولوژی قرار دارند. بحث این که آیا در آینده حضور خواهند داشت یا خیر.
در همین جا نگاهی به انواع چاپگرها داشته باشیم و ببینیم در انتخاب یک چاپگر مناسب بر اساس نیازهایمان، چه عواملی را باید در نظر بگیریم. چاپگرها را بر اساس تکنولوژی مورد استفاده در آن ها به سه دسته متداول هستند: سوزنی، جوهرافشان و لیزری.
در چاپگرهای سوزنی تصاویر و یا متن به آرایه ای از نقاط هست تبدیل می شوند و توسط نوار هِدِ چاپی روی کاغذ تقریبا پانچ می شوند.
این چاپگرها عمر مفید بالای دارند و البته هنگام چاپ هم صدای آزار دهنده ای دارند. از این نوع چاپگر بیش تر در ادارات و مراکز عمومی برای صدور صورت حسابها، فیشهای حقوقی و انواع قبضها استفاده می کنند.
DPI دقت این چاپگرها نسبت به سایر انواع پرینترها خیلی کمتر هست، با مفهوم dpi حتما آشنا هستید، مشابه همان دقت فرش یا رج هست، این یعنی تعداد نقطه هایی که چاپگر در یک اینچ مربع چاپ می کند، پس یک چاپ 300 dpi دقیق تر از چاپ 100 dpi یا دقیق تر از چاپ 50 dpi هست.
چاپگر جوهرافشان
در این نوع چاپگرها همان طور که از اسمشان پیداست از افشاندن جوهر توسط منافظ ریزی که بر روی کاتریج و یا مخرن رنگ وجود دارد تصاویر شکل می گیرند. این نوع چاپگرها را شاید محبوب ترین چاپگر بین عموم مصرف کنندگان دانست. چرا که نسبت به قیمتی که دارند، کیفیت و سرعت چاپ مناسبی را ارائه می دهند. شاید اگر شما هم کارهای چاپی تان در طول هفته بیش از یکی دو بار نیست و از طرفی دنبال یک چاپگر با قیمت مناسب هسید، چاپگرهای جوهر افشان می تواند بهترین انتخاب باشد.
اما یک سری نقاط ضعف این چاپگرها دارند که باید به آن ها دقت کنیم. بعضی از این نوع چاپگرها مخزن یا به اصطلاح صحیح تر، کارتریج رنگی شان از هم دیگر جدا نیست. به این معنی که مثلا تمام سه رنگ اصلی در یک کارتریج خلاصه شده.
خب اگه یکی از رنگها زودتر تموم شود و یا حالا اتفاق دیگری بیفتتد، علاوه بر هزینه ی بالاتر مواد مصرفی آن، عملاً کارتریج کارایی خودش را از دست می دهد. پس در هنگام انتخاب چاپگرهایی از نوع جدا بودن کارتریج ها از یکدیگر و قیمت مواد مصرفی آنها دقت کنیم. گول کارتریجهای ارزان قیمت را هم نخوریم! چون هم به دستگاه شما آسیب می رساند و هم خروجی چاپ نامعقولی از نظر ترکیب رنگها ارائه می دهند!
البته کیفیت چاپ بستگی به کارایی شما دارد
نکتهی دیگر این هست که هر از چند گاهی باید چه بخواید چه نخواید از چاپگرتان استفاده کنید تا جوهر داخل کاتریج یا نازل خشک نشود. برای شارژ مجدد کاتریج هم باید به این نکته توجه داشته باشید که بایستی قبل از تمام شدن یا به اصطلاح خشک شدن کامل کاتریج اقدام کنید.
در آخر مواظب باشید به تصاویر و متون چاپ شده این نوع چاپگر رطوبت نرسد. چون همان طور که گفته شد، این چاپگرها از جوهر برای نقش بستن تصاویر و متنها بهره میگیرند و خیس شدن آن هم کاملا مشخص هست چه بلایی سر متن میارد!
چاپگر لیزری
حالا تکنولوژی چاپ این نوع چاپگرها را به طور خلاصه و ساده مورد بررسی قرار می دهیم:
اولین نکته این هست که در چاپگرهای لیزری از پودر به عنوان رنگ استفاده می شود. به مخزن این پودر هم اصطلاحا تونر گفته می شود.
الکتریسیته ساکن و حرارت دو فرآیند ترکیبی هست که در کل مسیر چاپ نقش ایفا میکنند. به این صورت که ابتدا کاغذ بر روی درامی یونیذه شده قرار میگیرد. سپس نور لیزر بر اساس نقاط تصویر، شروع به تاباندن پرتوهای خودش بر روی یونها می کند. بر اساس همین نقاط، پودرهای رنگ قرار می گیرد. در نهایت هم برای تثبیت پودرهای رنگ، از حرارت بهره گرفته می شود.
این نوع چاپگرها که بهترین کیفیت و سرعت چاپ را ارائه می دهند، انتخاب افراد پر مصرف و بیش تر آینده نگر هست. آینده نگر از این جهت که در طولانی مدت هزینه ی نگهداری و چاپ کمتری دارند. یک چیزی مثل قضیه لامپ کم مصرف. شما به راحتی می توانید مخزن رنگ که در چاپگرهای لیزری تونر خوانده می شود را بارها و بارها و بدون افت کیفیت و هزینه ای اندک نسبت به انواع چاپگرهای دیگر، شارژ و مجدداً استفاده کنید.
حالا که با تکنولوژیهای چاپ آشنا شدید و احتمالا قصد خرید چاپگری را پیدا کردید، اجازه بدید تا شما را با یک دستگاهی آشنا کنیم به نام چندکارهها یا All in one.
دستگاه هایی چند کاره که معمولا از ترکیب یک اسکنر با پرینتر درست می شود، می تواند انتخاب فوق العاده به صرفه ای برای شما باشد، علاوه بر اینها امکان در دست داشتن مفهومی از فتوکپی را هم در خانه برای شما فراهم می کند. یعنی اول اسکن می کند و بعد پرینت می کند، چون تمام این فرآیند بدون حضور رایانه صورت میگیرد، برای همین می گوییم مفهومی از فتوکپی، وگرنه از نظر فنی با فتوکپی تفاوتهایی دارد.
البته در بعضی از انواع این دستگاه ها فکس هم وجود دارد که اگر احیانا لازمتان باشد، بد نیست این چهار تا دستگاه، یعنی پرینتر، اسکنر، فتوکپی و فکس را یک جا تهیه کنید و جای زیادی را در خانه به این دستگاه ها اختصاص ندید، البته اگه دنبال کیفیت چاپ خارق العاده هستید، نباید انتظار زیادی از چند کاره ها داشته باشید.
به هر حال باز هم تکرار می کنیم که اگر بتوانید کمتر از کاغذ استفاده کنید، کم تر از دستگاههای چاپی استفاده کنید و روی به نشر الکترونیکی بیارید، به کره ی زمین و جنگل ها هم کمک کنیم.
ما از هیچ برندی در اینجا تبلیغ نمی کنیم هدف ما نشان دادن تصاویر مرتبط می باشد.
سالار واعظی - خبرنگار دریچه فناوری اطلاعات
منافظ در اینجا درست است نه منافذ
همچنین
یونیذه هم در اینجا درست استفاده شده....
** اگر رشته ادبیات بخونی این ها رو بشتر متوجه می شی
منافذ در جاهایی مثل: منافذ پوست و ...
پس درست نوشته شده.
یونیذه هم درسته چون هر دو جور هم میشه نوشت.