دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:بعضي از سبزي ها مانند اسفناج و گوجه فرنگي حاوي ويتامين E هستند. اين ويتامين براي كارآئي بهتر ساير ويتامينها خصوصا" ويتامين C اهميت زيادي دارد و اثر آن در جلوگيري از سرطان شناخته شده است. ويتامين E اثر حفاظتي بر روي ريه ها در مقابل آلودگي هوا دارد.
وی با بیان این که سبزيها حافظ روده و ضد يبوست هستند افزود: سبزي ها علاوه بر ويتامين ها و املاح حاوي فيبر هستند كه اثر حفاظتي در برابر سرطان روده دارد و براي پيشگيري از يبوست نيز مفيد است.
عبدالهی در مورد خام یا پخته مصرف کردن سبزیجات عنوان کرد:تعدادي از سبزي ها و صيفي ها خام خورده مي شوند كه ويتامين هاي بيشتري به ما مي رسانند چون حرارت بعضي از ويتامين ها خصوصا" ويتامين C را از بين مي برد.
وی عنوان کرد:سبزي ها را به صورت تازه مصرف كنيد با اين كار ويتامينهاي آنها بيشتر حفظ مي شود.همچنین براي پخت سبزيها از آب به مقدار كم استفاده كرده و آب حاصل از پخت را در غذاها مصرف كنيد. تغذيه خوب و استفاده مناسب از سبزيجات در دوران حاملگي و شيردهي براي مادر و كودك بسيار مفيد بوده و براي يك شيردهي موفق لازم است. /ح