متخصصین تغذیه توصیه می کنند مبتلایان به پوکی استخوان انواع ماهي ها به ويژه ساردين و كيلكا به عنوان منابع غني از پروتئين، كلسيم، روي، فلوئور و ويتامين D در برنامه غذایی خود قرار دهند

دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درگفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص تغذیه در مبتلایان به پوکی استخوان گفت:این افراد باید روزانه كلسيم كافي (حداقل ۱۰۰۰ ميلي گرم در روز) با مصرف منابع آن خصوصا" شير و انواع لبنيات دريافت شود که مصرف ۲ تا ۳ سهم از گروه لبنيات در روز برای دریافت این مقدار کلسیم لازم است.باید توجه داشت براي جذب كلسيم بايد ويتامين D (حدود ۴۰۰ واحد بينالمللي در روز) از نور مستقيم خورشيد و منابع غذايي آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهي) دريافت شود و  مدت زمان استفاده از نور خورشيد حدود ۱۰ دقيقه در روز و حداقل دو الي سه بار در هفته است و كافي است صورت و دست ها و بازوها در معرض آن قرار گيرد.

وی ادامه داد:در صورت مصرف زياد غذاهاي پرفيبر مثل انواع حبوبات، غلات، ميوه ها و سبزي ها،  كلسيم نيز بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.نوشابه هاي طبيعي مانند آب ميوه، دوغ و انواع شربت ها به جاي نوشابه هاي كافئين دار (انواع كولاها و قهوه) مصرف شوند. زيرا نوشابه هاي كولاي گازدار و قهوه از جذب كلسيم در بدن جلوگيري مي كنند.

عبدالهی با بیان این که مصرف انواع ماهي ها به ويژه ساردين و كيلكا به عنوان منابع غني از پروتئين، كلسيم، روي، فلوئور و ويتامين D توصيه شود خاطر نشان کرد:در دوران يائسگي مكمل هاي استروژن مصرف شود و همواره وزن را در محدوده ايده آل حفظ كنند و از افزايش يا كاهش وزن مفرط پرهيز كنند./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.