دکتر حاجي بيگي، مدير روابط عمومي سازمان انتقال خون ايران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: در سازمان انتقال خون هر فردي با ارائه کارت ملي که نشان دهنده هويت ايراني بودن او را نشان دهد انجام ميشود و پس از ثبت نام و مشاوره سوالاتي مطرح ميشود که اگر پاسخ قانع کننده بود فرد براي اهداي خون ميتواند اقدام کند و اين موضوع ضريب اطمينان و امنيت خون را افزايش ميدهد.
وي افزود: در پايگاههاي انتقال خون برنامه خود حذفي محرمانه اعمال ميشود که بسياري از کشورها آن را اجرا نميکنند البته تمام آزمايشات مرسوم روي خونهاي اهدايي بر روي خونهاي خود حذفي نيز انجام ميشود.
حاجي بيگي در ادامه تصريح کرد: شيوع هپاتيت در ميان اهدا کنندگان در سال 91 به 15 هزارم درصد رسيده است زيرا خون اهدايي که آزمايش آنها مثبت اعلام شود از چرخه انتقال خون خارج ميشود.
وي گفت: شيوع هپاتيت c در سال 91 در اهدا کنندگان خون کشور 52 هزارم درصد بوده است.
وي با اشاره به سلامت بالاي خون در اهدا کنندگان مستمر گفت: اين افراد کساني هستند که حداقل 2 بار در سال خون اهدا ميکنند و ضريب امنيت و سلامت خون آنها 8 برابر افرادي است که براي اولين بار مراجعه ميکنند.
وي با اشاره به اينکه شيوع هپاتيت c در جمعيت عمومي نزديک به نيم درصد تخمين زده ميشود گفت: هپاتيت c از 18 صدم درصد در سال 82 به 52هزارم درصد در سال 91 رسيده است.
وي در مورد بيمه اهدا کنندگان خون گفت: براي پيشگيري و تامين غرامت ناشي از عوارض احتمال پس از اهداي خون تمامي اهدا کنندگان مستمر بيمه هستند./ح