تحقیقات نشان میدهد.پياز سير و تره هنگامي كه خام خورده مي شوند در كاهش خطر سرطان معده موثرندچرا که مواد سولفوري موجود در اين غذاها با آنزيم هاي موثر در بروز سرطان برخورد كرده و ساخت مواد سرطان زا را متوقف مي نمايند.

دکتر زهرا عبدالهی متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت  بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت : عوامل زیادی در پیشگیری از سرطان دخیل هستندکه یکی از این عوامل فیبرهای غذایی هستند.

رژيم غذايي غني از فيبر در كاهش خطر سرطان ها به خصوص سرطان روده نقش دارد. رژيم هاي گياهي كم كالري، پرفيبر، غني از حبوبات، غلات كامل، سبزي ها و ميوه ها، خطر بروز سرطان ها را كاهش مي دهند. فيبرها، با افزايش سرعت انتقال مواد غذايي از روده بزرگ باعث مي شوند، باكتري هاي روده فرصت كمتري براي توليد مواد سرطان زا از آن ها داشته باشند، همچنين ديواره
روده براي مدت طولاني در معرض مواد سرطان زا قرار نگيرند. احتمال داده مي شود كه فيبر مواد غذايي، تركيب شيميايي مواد توليد شده توسط باكتري هاي روده را تغيير داده و خاصيت سرطان زايي آن ها را كاهش دهد.

وی ادامه داد: فيبرها ممكن است به عنوان ماده ضد سرطان زا با باقيمانده اسيدهاي صفراوي كه ممكن است در مقادير زياد سرطان زا باشند، تركيب شده و اثر آن ها را خنثي نمايند. فيبرها تركيباتي هستند كه در ديواره سلول هاي گياهان مثل سبزي ها، ميوه ها، سبوس، غلات كامل، حبوبات، مغزها يافت مي شوند. با دريافـت كافــي و متناسبــي از گروه غلات، ميوه ها و سبزي ها مي تواند از بروز بسياري از سرطان ها پيشگيري كرد. توصيه مي شود روزانه ۴۰۰ گرم يا ۵ بار در روز ميوه ها و سبزي ها مصرف شوند.

عبدالهی اظهارگرد:سبزي های  خانواده كلم و گل كلم حاوي تركيبات غیر مغذي هستند كه آنزيم هاي داراي توانايي تخريب مواد سرطان زا را فعال مي كنند.پياز سير، تره خصوصا" هنگامي كه خام خورده مي شوند در كاهش خطر سرطان معده موثرند. مواد سولفوري موجود در اين غذاها با آنزيم هاي موثر در بروز سرطان برخورد كرده و ساخت مواد سرطان زا را متوقف مي نمايند.

وی تصریح کرد::هويج، گوجه فرنگي و مركبات حاوی  اسيد فنوليك هستندو از سرطان كوكون با ممانعت از آزاد شدن مواد سرطان زا، پيشگيري مي نمايند.دانه هاي سويا و مشقات ان با ممانعت از عملكرد استروژن ها، از بروز سرطان سينه ممانعت مي نمايند. استروژن يك نوع هورمون زنانه مي باشد كه مقادير زياد از حد آن باعث افزاش شانس ابتلا به سرطان سينه مي شود.توت
فرنگي، تمشك، انگور و سيب نیز حاوي اسيد الاگيگ هستندكه مي توانند برخي
راديكال هاي آزاد خطرناك موجود در دود سيگار را خنثي نمايند.

همچنین غذاهاي دريايي، روغن ماهي  به علت داشتن اسيدهاي چرب امگا ۳، سلنيم، روي،
ويتامين E  در پيشگيري از بسياري از سرطان ها به خصوص سرطان سينه و روده نقش مهمي دارند.

عبدالهی خاطر نشان کرد:چاي سبز به علت داشتن تركيبات ضد سرطاني مثل پلي فنل ها در پيشگيري از سرطان ها نقش مهمي دارند. پلي فنل ها، تركيبات آنتي اكسيداني هستند كه از تشكيل سلول هاي سرطاني و تومر و رشد آن ها ممانعت مي نمايند. بسياري از مواد غذايي حاوي پلي فنل ها هستند، اما چاي سبـــز از آن جهت كـــه در پروسه توليد آن، پلي فنل ها حفظ مي شود، اهميت ويژه اي دارند.
برچسب ها: پیاز ، معده ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.