دکتر حسام الدین نبوی زاده، فوق تخصص آسم و آلرژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در بسیاری از مواقع برخی از مواد غذایی به اشتباه به عنوان مواد آلرژی زا از رژیم غذایی بیمار حذف می شوند افزود: علاوه بر سابقه بیماری باید با گرفتن آزمایش و تست خون دقیق مشخص کرد که مواد غذایی آلرژی زا کدام اند و بیمار به چه نوع موادی آلرژی دارد.
وی تصریح کرد: اگر به طور آزمایشی با مصرف برخی مواد غذایی علائم آلرژی در فرد بیمار دیده شد و تست خون ثابت کرد که این نوع مواد غذایی حساسیت زا و ضد آلرژی هستند باید آن را از رژیم غذایی بیمار حذف و مکمل های غذایی را جایگزین کرد .
نبوی زاده خاطر نشان کرد: آلرژن هایی چون کیک ها و سوسک ها، از مواد آلرژی زا در محیط خانه هستند و عوامل آلرژن ها در تمامی فصول سال وجود دارد که در فصل ها شیوع بیشتری دارد.
این متخصص آسم و آلرژی یاد آور شد:بروز علائم آلرژی به سیستم ایمنی بدن و تماس قبلی فرد با مواد آلرژی زا بستگی دارد و چنانچه بیمار با تماس قبلی با مواد آلرژی زا زمینه تحریک را ایجاد کرده باشد در تماس بعدی قطعا علائم آلرژی با نزدیک شدن و مصرف ماده آلرژی زا بروز خواهد کرد.
وی برخی از مواد غذایی چون شیر ، غلات، مرکبات و غذاهای دریایی را آلرژی زا دانست و افزود: چنانچه مشخص شود فردی به یک ماده غذایی بدنش آنتی بادی دارد باید با حذف آن ماده غذایی و جایگزین مواد غذایی دیگر زمینه بروز عوامل آلرژی را کاهش دهد./ح