احمدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: ریشه ها به طور مستقیم در روش چالکود غذای خود را تامین نموده و غذای سالم تا چندین سال بدون زحمت در اختیار درخت خواهد بود.
وی با اشاره ای به رشد بهتر ریشه در چالکود تشریح کرد: در روش چالکود به دلیل تهویه مطلوب ریشه ها از رشد بهتری برخوردار بوده و رنگ آنها، سفید و خوش رنگ با تراکم فراوان است.
احمدی ادامه داد: راندمان و کارآیی مصرف کود به شیوه چالکود به مراتب بیشتر از روش پخش سطحی کود در باغات است.
کارشناس مسئول تغذیه باغات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: چاله های پُر شده با مواد آلی، مکان هایی فاقد آهک و مناسب برای ریشه ها را فراهم آورده و جذب عناصر را بهبود می بخشند.
وی افزود: از آنجا که درخت میوه گیاهی است دائمی هر ساله تراکم ریشه در حوالی منطقه چالکود بیش از پیش افزایش یافته و تماس ریشه با این منطقه غنی از کود افزایش می یابد.
احمدی از عدم ریشه دوانی درختان گفت و تاکید کرد: به دلیل کمی مواد آلی و زیادی کربنات کلسیم، خاک های زیر کشت باغ ها، نفوذپذیری کمی دارد و ریشه دوانی درختان فعال نیست./ب