به گزارش
گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران پروفسورمحمود لطفي با بيان اين كه احتمال بروز حادثه و صدمه در جراحيها هم وجود دارد، اظهار كرد: كسي ميتواند جراحي به شيوه لاپاراسكوپي را انجام دهد كه جراحي باز را بهخوبي بداند.
وي ناكافي بودن نور در فيلد عمل، خستگي جراح و كمك جراح و نيز غيرطبيعي بودن مجاري صفراوي و شريانهاي كيسه صفرا را از علل بروز حادثه و صدمه حين عمل برشمرد و افزود: جراح بايد بداند با چه چيزي روبرو ميشود.
اين استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: چاقي بيمار، چسبندگي و نداشتن مهارت كافي جراح همگي ميتواند به بروز صدمه به مجاري صفراوي حين عمل به شيوه لاپاراسكوپي یا باز منجر شود بهطور مثال وقتي جراح حين عمل به شيوهي لاپاراسكوپي كيسه صفرا را به طرف بالا كشيده اين احتمال وجود دارد كه كلدوك و Cyctic Duct قطع و يا روي آن كليپس گذاشته و بسته شود و بيمار پس از جراحي به يرقان دچار شود.
پروفسور محمودلطفي با بيان اينكه ممكن است جراح حين عمل متوجه اين صدمه شود و نسبت به جبران آن اقدام كند که بسیار سودمند است، ادامه داد: از علائم دیررس خطر پس از جراحي خروج صفرا از مجرا، خونريزي و درد شديد است.
براساس اين گزارش، لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی نوین است که طی آن، با چند سوراخ، حفره داخل شکم و لگن کاملا نمایان میشود. البته نباید انتظار داشت لاپاراسکوپی بدون عارضه باشد و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نکند، افرادی که به بیماریهای قلبی یا بیماریهای انسدادی ریهمبتلا هستند، نباید از این روش استفاده کنند. همچنين انجام عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی در سنین بالای 60 سال باید با احتیاط انجام شود البته بیمارانی که تصمیم میگیرند از این روش استفاده کنند، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنند که در این زمینه مهارت کافی را داشته باشد.
شایان ذکر است هشتمین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران 24 لغایت 26 مهرماه سالجاری با هدف بررسی مروری بر اعمال جراحی الکتیو، مشکلات اعمال جراحی اورژانس، جراحی سرطان و مراقبت های قبل و بعد از آن در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار خواهد شد.