به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: پاکسازی، انگلزدايي، ضد عفوني و شستشو مراحل سالمسازی سبزیجات هستند.
مهندس نعمت الله معروفی افزود: در مرحله پاکسازی ابتدا سبزيجات و ميوهجات را به خوبي پاک کرده و با آب تميز شستشو داده شود تا مواد زاید و گل و لای آن برطرف شود.
وی بیان داشت: در مرحله انگلزدايي، سبزیجات را در يـک ظـرف پنج لـيـتری آب ريخته و به ازای هر ليتر سه تا پنج قطره مايع ظرفشويي به آن اضافه شود و قدری بههم زده تا تمام سبزيجات و ميوهجات داخل کف آب قرار گيرد.
معروفی اظهار داشت: بعد از پنج دقيقه سبزيجات و ميوهجات را از روی کف جمعآوری کرده و با آب سالم شستشو داده تا تخم انگلها و باقيمانده مايع ظرفشويي پاک شود. وی عنوان کرد: در مرحله ضد عفوني سبزیجات، باید برای از بين بردن ميکروبها يک گرم(نصف قاشق چايخوری) پودر پرکلرين در ظرف پنج ليتری پر از آب ريخته و کاملا حل شود و سپس سبزی و ميوه انگلزدايي شده را برای مدت پنج دقيقه در محلول قرار داده و آبکشي کنیم.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور ادامه داد: اگر پرکلرين در دسترس نباشد، میشود از هر ماده ضدعفوني کننده مجاز و استاندارد که در داروخانهها و سوپرمارکتها يا خوار و بار فروشيها وجود دارد، طبق دستورالعمل آن مصرف شود.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله شستشو نیز سبزی و ميوه ضد عفوني شده را مجددا با آب سالم شسته تا باقيمانده کلر پاک شود./ح