وی افزود:اهمیت تغذیه این بیماران به این دلیل است که با توجه به نوع درمان که شیمی درمانی و پرتو درمانی است فرد دچار کم اشتهایی و مشکلات تغذیه ای میشوند و نیاز سلول ها به مواد غذایی خاص افزایش پیدا می کند ولی با کاهش اشتها فرد دچار مشکل می شود.
دباغ مقدم ادامه داد: فردی که دچار سرطان می شود بر اساس ضایعه و محلی که ضایعه ایجاد می شود به فرد رژیم غذایی خاصیداده مي شود.
مصرف پروتئین گوشت مرغ ، ماهی ،گوشت قرمز و مصرف میوه و سبزی باید افزایش بیشتری پیدا کند همچنین باید مصرف آب سالم در کسانی که رادیو تراپی می کنند افزایش یابد.
وی اظهارداشت: کسانی که دچار سرطان هستند 40 تا 60 درصد آن ها دچار کمبود آهن هستند که با تجویز آهن و ممانعت از مصرف چای و مصرف ویتامین C و آب پرتقال و مکمل های غذایی کمبود آهن جبران شود.
وی خاطر نشان کرد: در بیماران بعد از شیمی درمانی و پرتو درمانی دچار بی اشتهایی می شوند که باید وعده های غذایی را زیاد کنیم و مقدار آن ها را کم کنیم استفاده از چربی را کم کند همچنین در این بیماران استفاده از آب لیمو و آب غوره اشتهای فرد را زیاد می کند.
دباغ مقدم متذکر شد: چون کسانی که شیمی و پرتو درمانی می کنند مشکل بلغ دارند باید از غذاهایی مایع پر انرژی که قوام نرم دارد بااضافه کردن شیر و آرد استفاده کرد.
وی توصیه کرد: بعد از پرتو درمانی حس چشایی فرد حساس شده و گوشت مرغ و قرمز به خاطر مزه بد از نظر آن ها مصرفشان کم میشود که توصیه می شود به جای آن از حبوبات استفاده کنند و همچنین تمایل این افراد به غذاهایی سرد و مایع افزایش پیدا می کند./ح