هرگز باقی‌مانده غذاها در فضاي آشپزخانه نگهداری نشود و غذاي پخته شده بايد بلافاصله پس از سرد شدن در داخل ظرف سربسته و در يخچال نگهداري شود.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مدير گروه بهداشت محيط و حرفه‌اي مرکز بهداشت نیشابور گفت: نگهداری مواد غذایی در هوای خنک و سرمای داخل یخچال میزان رشد باکتری‌ها را کاهش می‌دهد.

مهندس نعمت‌الله معروفي افزود: غذاهاي با حجم زیاد را به‌جای اینکه در داخل یک ظرف بزرگ بریزید، در داخل چندین ظرف کوچک قرار دهید زیرا با این روش سرمای یخچال به‌سرعت و به‌طور یکنواخت غذا را خنک می‌کند.

مدير گروه بهداشت محيط و حرفه‌اي مرکز بهداشت نیشابور در ادامه گفت: برای چنین غذاهایی اگر از یک ظرف بزرگ استفاده شود، سرمای یخچال به‌طور یکنواخت غذا را خنک نمی‌کند و خطر اینکه باکتری یا هر چیز دیگری در وسط غذا رشد کند، بسیار زیاد است.

معروفی بیان کرد: در صورتي كه از باقيمانده غذا در يخچال نگهداري شده، دو بار استفاده مي‌شود نبايد فقط به گرم كردن آن اكتفا كرد و حتما بايد قبل از مصرف دوباره آن‌ را كاملا حرارت داد.

وی اضافه کرد: برای نگهداري باقيمانده مواد غذايي طبخ شده باید غذاي باقيمانده سرد شود، غذاي خيلي گرم مدت 30 دقيقه در حرارت اطاق خنك شده و سپس به يخچال منتقل شود و غذاي طبخ شده را در ظروف پوشش‌دار و كم ارتفاع در يخچال يا فريزر نگهداري شود تا زود سرد شوند./ح
برچسب ها: غذا ، یخچال ، میکروب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.