دکتر کبری امیدفر، پژوهشگر و دانشیار پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به طراحی بیوحسگرهای آنزیمی برای مدیریت بیماری دیابت اظهار داشت:این بیوحسگرها با استفاده از نانولولههای کربنی تک دیواره برای تعیین غلظت 3- هیدروکسی بوتیرات (HB) در سرم ساخته شده و به تشخیص زودهنگام دیابت کمک شایانی می کنند.
وی افزود: انباشت اجسام کتونی مانند 3-هیدروکسی بوتیرات (HB) و استواستات در خون بیماران دارای دیابت نوع 1 با کتواسیدوز دیابتی (DKA) می تواند به عنوان نشانه تهدید کننده حیات به شمار رود و تشخیص دقیق HB در نمونههای زنده برای مدیریت بیماریهای دیابتی بسیار مهم است.
این دکترای بیوشیمی گفت: تعیین غلظت هیدروکسی بوتیرات (HB) با روش های معمول اسپکتروفوتومتریک، کروماتوگرافی و سنجش های ایزوتوپیک وقت گیر بوده و نیاز به تجهیزات و پرسنل حرفه ای دارد اما استفاده از بیوحسگرها باعث سهولت و کاهش زمان و هزینه های درمانی می گردد.
امیدفر تصریح کرد: در این پژوهش، حسگرهای هیدروکسی بوتیرات (HB) با استفاده از نانولولههای کربنی تک دیواره ساخته شده و با کاهش پتانسیل اکسیداسیون NADH به 0.05- ولت تشخیص الکتروشیمیایی را بسیار تسهیل کرده اند.
وی با بیان اینکه بیوحسگرهای آنزیمی دارای حساسیت و پایداری بالا و پتانسیل پایین اکسیداسیون NADH هستند، گفت: این پروژه هم اکنون در مرحله پژوهش بوده و برای تولید صنعتی این محصول نیاز به همکاری با متخصصان رشته های مخابرات، الکترونیک و مکانیک وجود دارد.
این پژوهشگر یادآور شد: با ایجاد تغییراتی بر روی بیوحسگرهای آنزیمی می توان به صورت پرتابل از آنها در آزمایشگاه ها و منزل بیماران استفاده کرد.