تغذیه در تشدید و کاهش رفلاکس معده موثر است.

دکتر شهرام آگاه، متخصص گوارش در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: سوزش معده و ترش کردن مهمترین علامت رفلاکس است که به شل شدن موقت دریچه تحتانی مری بروز می کند.

وی اظهار داشت: رفلاکس با تظاهرات گوارش مانند سوزش سر دل، سوزش پشت جناق، سوزش در ناحیه فوقانی شکم و حتی گاهی با تظاهراتی در خارج از گوارش مثل گوش درد، سرفه، سینوسیت های مرکر همراه است.

وی با بیان اینکه تغذیه در تشدید و کاهش رفلاکس موثر است افزود: چاقی، مصرف بیش از حد چربی، استفاده از آب مرکبات، سس ها، سیگار، مصرف فراوان مشروبات الکلی و جویدن آدامس های محرک مثل نعنا از عواملی هستند که باعث تشدید رفلاکس می شود .

وي گفت: عواملی در کاهش رفلاکس مانند رژیم غذایی کاهش وزن در افراد چاق، پرهیز از پرخوری، دراز نکشیدن بعد از خوردن غذا، کاهش فعالیت هایی که فشار شکمی را می کند در کاهش رفلاکس موثر هستند.

وی در پایان در خصوص اقدامات درمانی اذعان داشت: کاهش وزن در افراد چاق، کم کردن عوامل موثر در رفلاکس و مصرف داروهای خنثی و مهار کننده اسید از اقدامات درمانی برای رفلاکس به شمار می آید.

برچسب ها: رفلاکس ، معده ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.