به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، سید جلال دهقانی فیروزآبادی در نشست علمی – تخصصی دفتر مطالعات سیاسی این مرکز طی سخنانی اظهار داشت: رابطه تنگاتنگی بین سیاست داخلی و خارجی وجود دارد، به گونهای که سیاست خارجی تحت تاثیر تحولات داخلی کشور قرار میگیرد یکی از مهمترین تحولات داخلی نیز تغییر دولت و قوه مجریه است.
از این رو، شکلگیری دولت جدید در کشور، خواه، ناخواه سیاست خارجی را تحت تاثیر قرار میدهد. بر این اساس، سیاست خارجی دولت یازدهم با چالشها، فرصتها و اولویتهای نوینی مواجه خواهد بود که باید بر پایه آنها راهکارهای بهینه را برای تامین اهداف و منافع ملی کشور اتخاذ کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مهمترین فرصت سیاسی خارجی دولت یازدهم، اعتبار و وجهه داخلی و بینالمللی آن است که تدوین و پیگیری یک سیاست خارجی فعال و مقتدر را امکانپذیر میکند. در کنار این فرصتها، چالشهایی نیز فراروی سیاست خارجی ایران در دولت آینده وجود دارد که تحریمهای تحمیلی و بحران سوریه در راس آنهاست.
بر پایه این فرصتها و چالشها، مهمترین اولویتهای سیاست خارجی دولت یازدهم تلاش برای رفع تحریمها، حل و فصل بحران سوریه، ترمیم و تنظیم روابط با عربستان و ترکیه و مدیریت روابط با آمریکا و اروپا، تقویت و توسعه دیپلماسی منطقهای و چند جانبه میباشد.
برای تامین اهداف سیاست خارجی، میتوان از راهکارهایی چون تقویت توسعه چند جانبه گرایی، دیپلماسی سران، توسعه متوازن روابط، تعیین کمیتهها و نمایندههای ویژه، استفاده بهینه از ظرفیت مجلس شورای اسلامی در قالب دیپلماسی پارلمان از طریق نقش آفرینی ریاست محترم مجلس و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی استفاده کرد.
انتهاي پيام/