خورشید امسال در نقطه اوج چرخه طوفان خورشید که هر 11 ساله به اوج فعالیت‌هایش میرسد قرار دارد اما با این وجود این فعالیت نسبت به دوره‌های دیگر فعالیت خورشیدی در طی 100 سال گذشته ضعیف‌ترین است.

 به گزارش خبرنگار گروه علمی باشگاه خبرنگاران طوفانی بسیار قدرتمند از اوایل روز سه‌شنبه در خورشید در گرفته که در پی آن نتیجه ابرهای بسیار بزرگی از ذرات خورشیدی داغ به سوی زمین شلیک خواهند شد با توجه به مدل‌های تحقیقاتی و برسی های صورت گرفته این ابرها با سرعت 917 هزار و 326 متر بر ثانیه که برای این نوع فوران‌ها سرعتی عادی به شمار می‌روند، از خورشید به سوی زمین شلیک می شوند.
 






در حال حاضر ذرات ابر خورشیدی که ناشی از طوفان در ستاره خورشید بوده به سمت زمین در حرکت هستند و پس از دو تا سه روز به زمین رسیده و منجر به بروز طوفان‌های ژئومغناطیسی می شوند که به دلیل قدرت کمی که دارد این طوفان جدید به نظر چندان مخرب نمی‌آید زیرا ذرات مستقیما با زمین برخورد نخواهند کرد و با فاصله بسیار نزدیکی از کنار زمین عبور خواهند کرد.
 
طوفان خورشیدی چیست؟
 
طوفان های خورشیدی جریانی از ذرات یونی  یا پلاسما هستند که دارای انرژی قابل توجهی باشند که از طرف خورشید به فضا و در جهت های مختلف ساطع می‌شوند.
 
ذراتی که از این توفان با زمین برخورد می کنند  از خورشید و خارج ازمنظومه شمسی سرچشمه می گیرند که به آنها پر تو های کیهانی می گویند این ذرات باردار، تشکیل شده از پروتون، الکترون و ذرات آلفا که مربوط به هسته هلیوم است می باشد و به صورت پیوسته به بیرون از خورشید جریان دارند.
 







این ذرات نسبت به میدان مغناطیسی خورشید واکنش دارند که طبق تخمین های زده شده شدت میدان مغناطیسی خورشید در فاصله زمین حدود یک هزارم میدان زمین است.
 
تاثیرات توفان های خورشیدی بر زمین  
 
طوفان های خورشیدی در لحظه برخورد با سطوح فوقانی جو زمین می تواند در ارتباطات رادیویی،‌سیگنال‌های GPS و شبکه برق اختلال ایجاد کرده و زندکی الکتریک انسان را دچار مشکل کند.








 اما در پس این مشکلات موجب شکل‌گیری پدیده‌ زیبای شفق شمالی برروی زمین خواهند شد که ساکنان مناطق قطبین می توانند آن را رصد کرده و لذت ببرند.
برچسب ها: خورشید ، زمین ، خشم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.