به گزارش باشگاه خبرنگاران
کرمانشاه
دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود.
اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع
پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود و چون دارای
مواد غذایی فراوانی است امروزه در تمام نقاط دنیا کشت آن معمول است.
تركیبات شیمیایی :.
همچنین مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس،
منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن
منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.
خواص دارویی
اسفناج در بیماری هایی مثل ورم روده کوچک و ورم ریه، خنک
کردن و پایین آوردن تب، رفع تشنگی، همچنین پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده،
پروستات، حنجره، رحم و پایین آورنده کلسترول خون موثر است. اسفناج، تعداد گلبول
های قرمز خون را افزایش می دهد و بهترین دارو برای کسانی که مبتلا به کم خونی
هستند، مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند، ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
رماتیسم و نقرس را درمان می کند، بدن را قلیایی و یبوست
را برطرف می کند. همچنین به دلیل داشتن ماده ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را
تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود
برای لاغر شدن و كم كردن وزن مفید بوده وهمچنين سبزی
مفیدی برای تقویت اعصاب است./س