بقعه متبرکه امامزاده سید محمد (ع) در روستای بارده، از توابع شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری واقع گردیده و با توجه به مناظر بسیار زیبا و دلنواز کوهستانی و چشمه های خنک اطراف و آب و هوای مطلوب منطقه، سالانه پذیرای هزاران زائر و گردشگر از نقاط مختلف می باشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:

بقعه متبرکه حضرت امامزاده سید محمد ابن حمزه ( مکنی به ابوالقاسم ) بن علی ابن حسین بن احمد بن محمد بن اسماعیل بن ابراهیم الاصغر ( ملقب به مرتضی ) بن حضرت باب الحوائج؛ امام موسی این جعفر الکاظم ( علیه السلام ) در ضلع شرقی روستای بارده از توابع شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری ( در 48 کیلومتری جنوب غربی شهرکرد؛ مرکز استان ) میان دو کوه نساه و برآفتاب، واقع گردیده و با توجه به مناظر بسیار زیبا و دلنواز کوهستانی و چشمه های خنک اطراف و آب و هوای مطلوب منطقه، سالانه پذیرای هزاران زائر و گردشگر از نقاط مختلف می باشد.

در شرح احوالات و علت حضور و شهادت آن بزرگوار (ع) در این منطقه، آمده است :

 چون خلفای عباسی ( علیهم اللعنه ) با اولاد و اعقاب ائمه هدی ( علیهم السلام ) خصومت و دشمنی علنی داشتند، بعد از شهادت حضرت ثامن الائمه امام علی ابن موسی الرضا ( علیه السلام )، کلیه امامزاده ها بمعیت محبان و مشتاقان اولیاء الله و یاران و انصار خاندان امامت (ع) برای مقابله با دشمنان اسلام و توسعه و گسترش مذهب تشیع و ریشه کن کردن ظلم و بیدادگری عباسیان، با کاروان های متعدد و در زمان های مختلف رو به ولایت عجم نهادند و در مدت پانصد سال و اندی خلافت و زمامداری خلفای منفور عباسی و جنگ و جدال با آل ابوتراب (ع)، آخر الامر از فشار و ظلم و ستم آن قوم غدار خود و یاران و انصارشان، هر یک در محل و مکانی در خاک عجم بدست دژخیمان عباسی و ابلق سواران کوفی گرفتار و شهید شدند.

در زمان خلافت شقاوت پیشه یوسف ( سی و دومین خلیفه عباسی ) که از سنه 555 لغایت 566 هجری قمری به مدت یازده سال در مسند خلافت متکی بوده، به والیان و حاکمان خود در عجم، بنامان؛ ملک جمشید و ملک یوسف، دستور تعاقب و دستگیری و قتل آل ابوتراب(ع) را صادر کرد و آن حاکمان سفاک، عساکر مسلح خود را به فوجها و دسته‌ های مختلف تقسیم و هر دسته ای را به فرماندهی شخصی لایق و کارآزموده جهت امنیت طرق و شوارع در دژها و قلاع جنگی چهارمحال اربعه بختیاری مستقر و متمرکز داشته که در این موقع حضرت امامزاده سید محمد ( علیه السلام ) به اتفاق جمعی از برادران و بنی اعمام خود، یاران و انصار خاندان امامت (ع) از طریق شط العرب بخاک عجم وارد و قصد عزیمت به بلاد قم را داشتند و از حاکمان عباسی حاکم در منطقه در بیم و هراس بودند، بنابراین همواره از خود محافظت می کردند که غافلگیرانه گرفتار چنگال بی رحمانه دشمن واقع نشوند. ناچار بودند تا شبانه حرکت کنند یا از بیراهه به مسیر خود ادامه دهند. پس از طی مسافت و عبور از شهرها و قراء و قصبات و رودخانه ها و جبال و ناهمواری های در بین راه، در ناحیه چهارمحال اربعه در صحرای بارده وارد گردیده و در آن موقع چون سکنه ناحیه چهارمحال اربعه به مذاهب مختلف منعقد بودند، یکی از دشمنان آل ابوتراب، ورود آن کاروان را به حاکمان عباسی حاکم بر منطقه اطلاع داده و حاکم عباسی پس از دریافت خبر و تعیین اقامتگاه آنها، با جیوش مجهز خود به آن کاروان بی اطلاع حمله ور گردیده، در صحرای بارده نبرد سختی فیما بین هر دو جناح حق و باطل به وقوع پیوست که پس از محار به و مجادله بسیار، چون عده کاروان قلیل بود، در مقابل هجوم خصم بی امان تاب و توان مقابله را نداشته هر چند نفری به جهتی روی نهاده، به سمت قراء و کوهپایه های اطراف متواری و خصم بی امان در تعاقب ایشان در حرکت، هر یکی را در محل و مکانی در نقاط مختلف چهارمحال اربعه به شهادت رسانیدند که هم اکنون مرقد بعضی از آنها معلوم و زیارتگاه است و مرقد برخی نامعلوم و در زیر خاک پنهان است.

در این حمله و نبرد ناگهانی پس از متواری شدن کاروان، حضرت امامزاده سید محمد (ع) با دو نفر شجاع و دلاور خود به نامهای شیخ قاسم و شیخ طاهر که هر دو برادر و از انصار اولیاء الله و از ذراری و اعقاب جابرانصاری بودند، در مقابل خصم بی امان به جدال پرداخته، « به هر سو که مرکب برانگیختی، چو برگ خزان سر فرو ریختی. » از شجاعت و دلاوری آن حضرت دشمن به ستوه آمده، آخرالامر از هر جهت به آن حضرت حمله ور گردیده و در حلقه محاصره چند جانبه، آن حضرت بدست ملک یوسف فرزند ملک خورشید به درجه رفیع شهادت اجدادی خود نائل گردید و دو نفر شجاع و دلاور آن حضرت بر اثر جراحات و زخم های وارده بر پیکر مطهرشان، به کوههای مجاور متواری گشته، پس از خروج از محل جدال، شیخ قاسم و شیخ طاهر به معیت و همیاری مومنین و مسلمان منطقه، پیکر مطهر حضرت امامزاده سید محمد (ع) را در محل شهادتش در ضلع شرقی روستای کنونی بارده به خاک سپرده و بقعه و بارگاهی به مرور زمان برگرد مزار کثیرالانوار آن حضرت توسط آن دو انصار جلیل القدر ساخته شده که هم اکنون زیارتگاه عاشقان و ارادتمندان در آن سامان است.

امکانات و تسهيلات تفريحی، گردشگری، حمل و نقل، اسکان و ... این بقعه متبرکه، شامل؛ جاده آسفالت، زائرسرا و سکوهای نشیمن و استراحت زائران و گردشگران، سرویس بهداشتی، چشمه های خنک، آب آشامیدنی لوله کشی شده و ... می باشد./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
اصالتا از ایل قشقایی از استان فارس در دومرحله به بارده کوچ کردند
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۱:۰۳ ۱۱ تير ۱۳۹۸
سلام یک شماره از قصابی یا دامداری روستای بارده می خوام لطف کنید بفرستید ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
ما اصالتمون بختیاریه
Iran (Islamic Republic of)
خانم موسوی .
۱۴:۳۶ ۲۰ شهريور ۱۳۹۷
من افتخارمیکنم به خودم و اهالی روستای بارده .واقعا اگه مسیولین رسیدگی کنن واقعا بارده از نظرسیاحتی و زیارتی کم نظیر است .به امید آباد شدن .s,m
Iran (Islamic Republic of)
رضا کریمزاده
۱۴:۵۸ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
با سلام خدمت همه ی هم وطنان خودم .مخصوصا سلام ویژه به اهالی محترم روستای بارده.اول از همه من به خودم می بالم که یک بارده ای هستم.دوما افتخار میکنم که پدرم از ترکای بارده ومادرم از بختیاری های چهارلنگ بارده است.امیداورم این روستا همیشه به سوی پیشرفت وآبادنی حرکت کنه.از کل مردم ایران دعوت میکنم اگه واقعا دلتون برای یه آب وهوای خوب تنگ شده به این روستا سفر کنید.
Iran (Islamic Republic of)
رضا قایدی
۰۵:۴۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
روستای بارده واقعا زیباست و از همه مردم دعوت میکنم که تشریف بیارن به این روستا.من به زبانم،فرهنگم و اصالتم افتخار میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
سلام کسی میدونه اصالت مردم این روستا به کدوم طایفه بر میگرده. قشقایی یا بختیاری؟
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۶:۳۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
تنها روستائی است که هم زیارتی وهم سیاحتی می باشدباآب وهوای عالی .دارای آثار باستانی وزمستان هم پیست اسکی می باشد فقط عیب آن کمبود امکانات است که هیچ مسئولی به فکر آن نمی باشد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
رضا کریم زاده علی شاه
۰۸:۳۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
این یک روستای تاریخی وگردشگری نمونه است
Iran (Islamic Republic of)
سعیدکریم زاده بارده ای
۰۲:۴۰ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
روستای بارده بسیارزیباست ومن هم افتخارمیکنم که یک بارده هستم وبه امامزاده سیدمحمدبارده هم خیلی اعتقاددارم وازدوستان میخواهم اگریک بارهم که شده به بارده سفرکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۱۴ آبان ۱۳۹۵
روستای بارده بسیارزیباست افتخارم اینه بارده ایم وافرادموفق زیاددارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۱۹ شهريور ۱۳۹۵
روستای بارده خیلی عالیه
Germany
ناشناس
۰۳:۵۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۵
من افتخار می کنم یک بارده ای هستم ازایرانیهادعوت میکنم تشریف بیارند به این روستای تاریخی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۴
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
آذر
۱۶:۳۲ ۰۸ تير ۱۳۹۴
عالیییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۳۳ ۱۵ خرداد ۱۳۹۴
سلام کسی میدونه اصالت مردم این روستا به کدوم طایفه بر میگرده. قشقایی یا بختیاری؟
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۴:۳۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۴
با سلام به امامزاده سیدمحمدبن موسی کاظم و همه بارده ایهای غیور/ بنده هم بارده ایم و به زادگاهم بارده افتخار میکنم به امید ابادشدن این روستا
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۹:۴۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
باسلام به ساحت مقدس امام زاده محمدبارده ازاینکه من یک بارده ای هستم به خودم می بالم ولی از اینکه بعضی از این بارده ایها فکر می کنند قائدی ها عرب هستندوبدون اینکه درمورد پیشینه خاندان قائدی تحقیق کنند حرفی به زبان می آورند بسیار متاسفم من هم قائدی هستم ما باید به ترک بودن خودمان افتخار کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۱۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۳
روستاها در این استان واقعا به معنای کامل روستا هستند و مانند شهر های جنوبی مثلا کرمان نیست که یک اتاقک روی چاه درست کرده اند و محل زندگی اون نگهبان چاه هم یه خانه باشه بعد اسم روستا روش بزارن ، متاسفانه در رسیدگی به این منطقه همیشه کم لطفی شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۳
مدیرکل اوقاف چهارمحال و بختیاری:
شجره‌نامه امامزاده سید محمد در چهارمحال و بختیاری تایید شد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال وبختیاری از تایید شجره نامه و انتساب امامزاده"سیدمحمد" برادر امام رضا(ع) در روستای بارده توسط آستان قدس رضوی خبر داد.

محسن غلامیان با اشاره به اینکه شجره نامه این امامزاده روی پوست آهو و به املاء شیخ طوسی نگارش شده است اظهار کرد: این شجره نامه به تایید آستان مقدس امام رضا(ع) سیده است.

وی با اشاره به اینکه این شجره نامه که اصل آن بر روی پوست آهو و ممهور به مهر شیخ بهایی است افزود: تاییدیه و معرفی این امامزاده به تائیدیه آستان قدس رضوی به زودی برروی سایت آستان قدس قرار می گیرد.

غلامیان خاطرنشان کرد: این امامزاده فرزند بلافصل امام موسی کاظم (ع) است.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال و بختیاری گفت: با ارائه این شجره به آستان مقدس امام رضا (ع) تولیت این آستان برای اجرای طرح های عمرانی این امامزاده در حال برنامه ریزی است.

وی وجود مرقد مطهر امامزاده‌ها در مناطق مختلف کشور را موجب خیر و برکت دانست و خواستار تبدیل این اماکن به مراکز فرهنگی ، تربیتی و ترویج سنت حسنه وقف در جامعه شد.
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۱:۲۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۲
زیبایی های این استان واقعا کم نظیره آدم تا با چشم خودش نبینه باور نمیکنه همچین زیبایی هایی هم وجود دارد. این امام زاده رو من سال قبل رفتم به شما هم پیشنهاد میکنم حتما بیاین ظرر نمیکنین.