به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ علی فرضینژاد با بیان این مطلب افزود:وجود گیاهان دارویی بومی در طبیعت استان ایلام موجب شده تا مردم علاقهمند در درمان بعضی از بیماریها از این گیاهان استفاده کنند و با توجه به وجود عطاریهای فراوان و تجویز دارو با استفاده از این گیاهان ممکن است برای مصرف کننده مشکلاتی را بوجود آورد.
وی تصریح کرد:با توجه به اينکه ماده موثره گياهان دارويي در شرايط جغرافيايي مختلف تغيير میکند، مصرف ناآگاهانه آنها ميتواند عوارض مختلفي را بهدنبال داشته باشد.
این کارشناس گیاهان دارویی گفت:با وجود بیش از 300 گونه گیاهان دارویی بومی در طبیعت استان ایلام بسياري از افراد این گياهان را با استفاده از اطلاعاتی که از خواص این گیاه میدانند بطور خودسرانه جمعآوري و مصرف ميکنند که اين امر چندان توصيه نميشود چرا که مشابهات سمي گياهان دارويي بسيار بوده و در برخي موارد تشخيص آنها بسيار مشکل است.
فرضینژاد ادامه داد:خريداري داروهاي گياهي از عطاريها نیزدليل بر سلامت آنها نيست و نميتوان صرف اينکه در عطاري به فروش ميرسد نسبت به سلامت آنها اطمينان پيدا کرد، مگر اینکه آن عطار در آن زمینه اطلاعات زیاد یا تخصص کافی داشته باشد زیرا بعضی از گیاهان دارای گونههای مشابه هستند و تشخیص آنها از یکدیگر مشکل است.
این کارشناس گیاهان دارویی افزود: شناسایی گیاهان دارویی بومی استان و یا اهلی شده در مراکز خدمات گیاهان دارویی در استان و یا با استفاده از اطلاعات متخصصین و کارشناسان این مراکز میتواند راهکاری مناسب در تشخیص نام دقیق این گیاهان باشد.
وی استفاده از قرصها و شربتهاي استاندارد شده در داروخانهها را يکي از روشهاي توصيه شده در مصرف گياهان دارويي عنوان و تصریح کرد: در تهيه اين داروها از عصاره صددرصد گياهي استفاده ميشود هرچند در این موارد هم با ترکيب با موادي مانند حلالها، کمک حلالها و مواد نگهدارنده ترکيب صددرصد گياهي دستخوش تغييراتي شده و ديگر نميتوان گفت اين قرصها و شربتها کاملا گياهي هستند ولی میتواند بهترین روش استفاده باشد./س