دكتر محمد فرجامي، متخصص رژيم درماني و تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عناب داراي آب، پروتئين، چربي مواد معدني و آهن، كربوهيدرات، ريبوفلاوين، نياسين، ويتامين C و كاروتن است.
وي افزود: پوست درخت عناب در جلوگيري از خونريزي مؤثر و ميوه آن، خون را تصفيه و به هضم غذا كمك مي كند.
اين متخصص اظهار داشت: مصرف روزانه (يكبار) آب تازه ميوه عناب همراه با فلفل براي جلوگيري از سرماخوردگي و آنفلوانزا بسيار مفيد است.
فرجامي، تصريح كرد: همچنين، پوست اين درخت در رفع اسهال، اسهال خوني و گاز معده بسيار مؤثر و دم كرده پوشش دروني پوست درخت به عنوان مسهل براي درمان يبوست مصرف مي شود.
وي خاطرنشان كرد: دم كرده برگ تازه آن همراه با نمك و غرغره آن براي گلودرد، التهاب دهان و خونريزي لثه مفيد و ضماد برگ آن براي بيماري هاي پوستي مانند جوش ها، دمل هاي بزرگ، ورم هاي چركي و حتي گل مژه مؤثر است.
شايان ذكر است، ضماد برگ عناب همراه با آب ليمو در درمان نيش عقرب نيز استفاده مي شود.
همچنين، دم كرده برگ آن به عنوان شوينده زخم و عفونت ها استفاده مي شود.
خمير برگ اين گياه موجب تقويت و افزايش رشد موها و پيشگيري از سفيدي مو مي شود./ح