کاهش مایعات بدن و از دست رفتن رطوبت موردنیاز سلول‌های اندام‌های مختلف ازجمله عواملی است که احتمال ابتلا به گرمازدگی و سردردهای تابستانی را در ماه‌هاي پيش‌رو در مردان و زنان زياد مي‌كند.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ گرمازدگي امروز يكي از رایج‌ترین معضلات زندگی مردم به‌ویژه در مناطق آب و هوایی گرم و خشك محسوب مي‌شود كه زندگي و فعاليت‌هاي روزمره آنها را تحت‌تاثير خود قرار مي‌دهد و علاوه بر آنكه روند زندگي آنها را در روزهاي گرم، سخت و دشوار مي‌كند موجب ابتلاي آنها به سردردهاي تابستاني، بي‌حالي، بي‌اشتهايي و ضعف عمومي نيز مي‌شود. در اين مطلب علاوه بر آشنايي با توصيه‌هاي طب سنتي براي پيشگيري از ابتلا به گرمازدگي با طبيعي‌ترين روش‌ها براي درمان سردردهاي تابستاني آشنا مي‌شويد.
 
مردم بسياري در جهان فكر مي‌كنند كه گرم شدن هوا مهم‌ترين عامل ابتلا به گرمازدگي در فصل‌ تابستان است.  اين ديدگاه در ميان برخي درمانگران طب رايج نيز وجود دارد، در حالي كه درمانگران طب سنتي و طبيعي در جهان به گونه ديگري فكر مي‌كنند. آنها تغذيه نامناسب و مصرف برخي داروها را مهمترين عامل براي ابتلا به گرمازدگي در تابستان مي‌دانند. از نگاه اين درمانگران علاوه بر نوع تغذيه و داروي مصرفي افراد، ميزان تحرك، شغل و احتمال انسداد مجاري تخليه سموم و از بدن مرتبط است. درمانگران طب سنتي با بررسي هر يك از اين احتمال‌ها و رفع آن به پيشگيري از ابتلا به گرمازدگي و عوارض ناشي از آن در تابستان كمك مي‌كنند.
 
مي‌خواهيد از شر گرمازدگي راحت شويد
نوشیدنی‌های ضد صفرا: بررسي ميزان خلط صفرا در بدن يكي از بهترين روش‌ها براي پيشگيري و كنترل گرمازدگي است. بررسي اين مسئله به‌ويژه براي افرادي كه در گروه افراد گرم‌مزاج و صفراوي مزاج قرار مي‌گيرند از اهميت بيشتري برخوردار است چراكه وجود صفراي زيادتر از حد لازم در بدن ازجمله مهمترين عوامل براي ابتلا به گرمازدگي و بي‌حالي در تابستان است. درمانگران طب سنتي براي پيشگيري از گرمازدگي ناشي از توليد صفراي مازاد در بدن از رژيم‌هاي غذايي خاص كمك مي‌گيرند. آنها از بيمارشان مي‌خواهند با گنجاندن خوراكي‌هايي مثل آب انار تازه، سكنجبين خيار و عرق‌هاي گياهي كنترل كننده صفرا براي پيشگيري و درمان گرمازدگي اقدام كنند و تا مي‌توانند مصرف ميوه‌هاي ترش مزه مثل آلو و آلبالو  را در برنامه غذايي خود داشته باشند.
 

بعد از خوردن غذا بي‌حال مي‌شويد؟

کم بخورید، سالاد بخورید: گروهي از مردم هستند كه در روزهاي گرم تابستان بعد از مصرف غذا دچار گرمازدگي و بي‌حالي مي‌شوند. آنها با وجود آنكه غذايي مغذي و پرحجم را مصرف كرده‌اند دچار ضعف و بي‌حالي مي‌شوند و توان ادامه فعاليت‌هاي روزانه را از دست مي‌دهند. عامل اصلي بروز اين مشكل گرمازدگي است. يكي از عواملي كه موجب ابتلا به گرمازدگي و بي‌حالي در روزهاي گرم تابستان مي‌شود زياده‌روي در مصرف خوراكي‌ها و موادغذايي است، چرا كه با مصرف بيش از اندازه از غذاها به‌ويژه غذاهاي سنگين و پرحجم بخش زيادي از انرژي بدن به جاي آنكه صرف تعريق و خنك كردن بدن شود، بر دستگاه گوارش متمركز مي‌شود تا هضم و جذب مواد غذايي به خوبي انجام شود. براي همين منظور درمانگران طب سنتي به بيماران خود توصيه مي‌كنند كه در تابستان يك‌سوم غذاي خود را به سالاد كاهو و ديگر سبزيجات اختصاص دهند تا به اين ترتيب آب و فيبر مورد نياز بدن را تامين كنند.

مستعد سردردهاي تابستاني هستيد؟

با اين جوشانده  حمام كنيد: اگر در گروه افرادي قرار داريد كه استعداد زيادي براي ابتلا به گرمازدگي، سردرد و بي‌حالي تابستاني دارند، بهتر است براي يك بار  هم كه شده حمام با عصاره گياهي را براي پيشگيري و درمان گرمازدگي تجربه كنيد. براي تهيه اين عصاره گياهي ضدسردرد كافي است 15 گرم از گياه گل خطمي را با 15 گرم گل نيلوفر خشك شده و 15 گرم سبوس گندم خوب مخلوط كرده و آن را به 4 ليوان آب و 2 عدد كدوي سبز رنده شده مخلوط كنيد و آن را 20 تا 30 دقيقه روي حرارت بگذاريد تا عصاره مواد به‌خوبي از آنها خارج شود. سپس مخلوط به‌دست آمده را توسط يك آبكش ريز خوب صاف كنيد تا عصاره آن به خوبي جدا شود. اين عصاره را مي‌توانيد به‌صورت گرم درون وان آب ولرم بريزيد و با تنظيم دماي آب نيم ساعت درون اين آب دراز بكشيد و با آن حمام كنيد.
 
اگر زود بي‌انرژي مي‌شويد
با اين روغن ماساژ بگيريد: افراد زيادي وجود دارند كه با شروع تابستان و افزايش دماي هوا علائمي مانند سستي، بي‌اشتهايي و ضعف عمومي بدن را تجربه مي‌كنند و توانايي پرداختن به فعاليت‌ها و برنامه‌هاي روزانه‌شان  را ازدست مي‌دهند. بهترين راه براي مبارزه با اين بي‌حالي ماساژ دست‌ و پاي فرد با روغن خالص گل‌سرخ و آب‌تني‌كردن با آبي است كه در آن اسانس يا عصاره گل‌سرخ وجود دارد. علاوه بر اين درمانگران طب سنتي براي اين گروه راه‌حل كاربردي ديگري نيز دارند. آنها به مراجعين خود توصيه مي‌كنند براي پيشگيري از ضعف و بي‌حالي در وعده‌هاي غذايي و ميان وعده‌هاي خود مصرف غذاهايي مثل عدس، عدس‌پلو، عناب، برنج و سماق را بگنجانند.
 

عوارض سردردهاي  تابستاني را بشناسيد

کلاه و چتر فقط برای زمستان نیستند: یکی از مهمترین عوارض بروز سردردهای تابستانی در صورت ابتلا به سردردهای مکرر و مستمر و غفلت از درمان آنها بروز بیماری‌ها و اختلال در عملکرد قلب و گرم شدن این عضو مهم و حیاتی بدن است، به همین دلیل درمانگران طب سنتی همواره  به مراجعین خود توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به این عوارض با رعایت نکات ایمنی و توصیه‌های غذایی ذکر شده از بروز این سردردها پیشگیری یا هرچه سریع برای درمان و تسکین آنها اقدام کنند. از این رو بهتر است افرادی که مستعد ابتلا به این سردردها هستند در روزهای گرم تابستان از پیاده‌روی زیر تابش نور خورشید پرهیز کنند یا فعالیت‌های روزمره خود را در زمانی که میزان گرمی هوا در حداقل ممکن قرار دارد قرار دهند یا در طول روز از وسایلی مانند کلاه یا چتر برای جلوگیری از تماس مستقیم نور خورشید با بدن‌شان استفاده کنند.
 
مي خواهيد عطش‌تان را زود برطرف كنيد؟
اين شربت را خنك بنوشيد: يكي ديگر از تدابير درمانگران طب سنتي براي كاهش حرارت دروني بدن به‌ويژه در افراد صفراوي مزاج در روزهاي تابستاني نوشيدن شربتي است كه از تركيب گلاب، نبات و آب به دست مي‌آيد. نوشيدن اين شربت درصورتي كه خنك باشد، مي‌تواند علاوه بر كاهش حرارت دروني به تسكين سردردهاي ناشي از گرمازدگي كمك كند. علاوه بر این می‌‌توانید با تهیه شربت لیموترش و نوشیدن آن در عصرهای گرم تابستان به تسکین سردردهای تابستانی و  پیشگیری از ابتلا به آن کمک کنید. حتي توصيه شده اين شربت را در روزهاي تابستاني هر روز به همراه داشته باشيد تا از ابتلا به گرمازدگي پيشگيري كنيد.
 
منبع: مجله سيب سبز
برچسب ها: عطش ، گرمازدگی ، تابستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار