به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد،
پیشنهاد نامگذاری روز ملی دختران همزمان با روز ولادت حضرت معصومه(س) و درج آن در تقویم رسمی کشور، اولین بار از سوی فرهنگسرای دختران مطرح شد و پس از بررسی در مجموعه امور زنان شهرداری تهران به کمیته «بررسی نامگذاری روزها در تقویم» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شد. با طی کردن مسیر قانونی خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و مقرر شد از سال 86 اول ذیقعده روز ولادت حضرت معصومه(س) به عنوان روز ملی دختران در تقویمها درج گردد.
جایگاه دختران در اسلام
در قرآن کریم و سوره نحل آیه 58 و 59 آمده است: هنگامی که به آنان (مردم قبل از اسلام) مژده تولد دختر داده میشد صورتشان سیاه رنگ شده و مملو از خشم و غضب و اندوه میشدند و از قوم و قبیله خود به خاطر این مژده بدی که به آنها داده میشد خویشتن را پنهان میکردند و این پرسش مطرح میشد که آیا این ننگ را بر خود بپذیرند و دختر را نگه دارند یا او را در زیر خاک زنده به گور کنند.
اما در وسائل الشیعه در خصوص جایگاه دختران از دیدگاه اسلام آمده است: دختران (پیش از آنکه به همسری درآیند و به افتخار مادری نایل شوند) از مقام، حرمت و حقوق خاصی برخوردار هستند.
دختر نشانه خوش قدمی زنان
پیامبراسلام (ص) فرموده است: بهترین فرزندان شما دختران هستند و علامت خوش قدمی زن آن است که اولین فرزندش دختر باشد، دختران بخشش خداوند هستند و خداوند دختران را هبه و بخشش نامیده است. بنابراین شکر خداوند را باید به جا آورد.
در منابع اسلامی نقل شده یکی از یاران پیامبر(ص) در خدمت آن حضرت نشسته بود که به او خبر دادند: همسر شما دختر آورده است او ناراحت شد. پیامبر که این منظره را دیدند فرمودند: زمین جایگاه او و آسمان سایهبان او و روزی او هم با خداست، پس چرا تو ناراحت شدی؟ او همچون گلی است خوشبو که تو از او بهره میبری.
از پیامبر اسلام(ص)نقل شده که فرمودند: «نعم الولد البنات» دختران مهربانى کنندگانند، کمک رسانندگانند، انس گیرندگانند، برکت دهندگانند و در روایت دیگری آمده است «خیر اولادکم البنات» هر کسی دختران تحت تکفل خود را پرورش دهد تا بزرگ شوند و از دسترنج خویش به آنها بدهد خداوند با این عمل بهشت را برای او واجب فرموده است.
همچنین در نهجالفصاحه آمده است، رسول مکرّم اسلام (ص) با سخنان و برخورد عملى با دختر بزرگوارشان علاوه بر شناساندن مقام و عظمت اهلبیت(ع) و تأکید بر ادامه سلسله ولایت و امامت از طریق دختر خود، مىخواستند به تمام انسانها ثابت کنند که در آخرین دین الهى، «دختران و زنان» از کرامت و جایگاه خاصّى برخوردارند.
همچنین آن فرستاده بزرگوار میزان سنجش و ارزش مردان را در نوع برخورد و تعامل با زنان و دختران دانسته و مىفرمودند: «بهترین شما (مردان) کسى است که براى زنان و دخترانش بهترین باشد.»[
ضرورتها و نیازهای دختران در جامعه کنونی
در ایران اسلامی ما سازمانها و نهادهایی هستند که هرچند نه به طور خاص اما در زیر مجموعه کارهای خود کارهایی را در راستای امور زنان و بانوان انجام میدهند که شاید اولین نهادی که بتوان از آن به عنوان نهاد متولی امور زنان در کشور نام برد، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است که از اعضای شورای سیاستگذاری این روز نیز هستند اما امسال به دلیل مشخص نبودن رئیس مرکز امور زنان و خانواده هیچ برنامه خاصی برای این روز درنظر گرفته نشده است./ز