رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بحران آفرینی جدید که آمریکایی ها به وجود آورده اند حمله به سوریه است شاید این بحران‌ آفرینی در ابتدا ساده باشد اما پایانی جهنمی برای آنان خواهد داشت و باید کشورهای غربی به این موضوع خیلی ساده نیاندیشند.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران علي لاریجانی رئيس مجلس شوراي اسلامي شب گذشته(شنبه) در جمع اعضای خانواده های کارمندان سفارت ایران در ترکمنستان و دانش آموختگان زبان فارسی با اشاره به اینکه مسئله مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد آموزش زبان فارسی است گفت: هم از نظر احیای تفکر اسلامی و ایرانی باید زبان فارسی را خوب شناخت و بر آن مسلط شد و از این طریق ظر فیت های انسانی گسترش پیدا خواهد کرد یعنی اگر کسی با این میراث کهن گذشته یک ارتباط نزدیک برقرار کند توانسته از جهات گوناگون ظرفیت های درونی خود را افزایش دهد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم ترکمنستان می دانند که گنجینه بزرگی از تفکر بشری ر ا در اختیار دارند که به زبان فارسی است و نمی توانند آن را ترجمه کنند اگر ترجمه شود همه آن حال قابل انتقال نیست لذا این تیزهوشی است که دوستان ترکمنستان توانسته اند به ظرفیت مهم فکر بشری نزدیک شوند.
 
وی ادامه داد: دوستان ترکمنی خوب متوجه شده اند که در همسایگی کشورشان ذخیره ارزشمندی در دانش وجود دارد که با تسلط بر زبان فارسی می توانند از این دانش ایرانیان استفاده بهینه کنند.
 
رئیس قوه مقننه به سهم روابط ایران و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: سهم روابط ایران و ترکمنستان بسیار بالاست که این احتیاج دارد که بسیاری از ا فراد ترکمن زبان فارسی را یاد بگیرند.
 
وی  ادامه داد:‌سهم تجارت ایران و ترکمنستان در حال رشد و توسعه است به طوری که چیزی حدود 5 میلیارد دلار سطح روابط تجاری این دو کشور برآورد شده است و قطعا با رفع مشکلاتی که وجود دارد این سهم در آینده نه چندان دور افزایش خواهد یافت.
 
وی به علاقه تجار ایرانی به ارتباط گسترده با این کشور اشاره کرد و گفت: تجار ایرانی علاقمند به ارتباط گسترده و همکاری های بیشتر با کشور دوست و برادر ترکمنستان هستند وهر چه این روابط بر اساس آموزه های زبانی صورت گیرد حجم تجارت این دو کشور روند رو به رشدی به خود خواهد گرفت به طوری که جایی که ارتباطات پایدار داریم احتیاج است به افرادی که بتوانند به زبان فارسی مسلط باشند.
 
لاریجانی به مذاکرات دو روز گذشته خود بامقامات کشور ترکمنستان اشاره کرد و گفت: در این دو روز با مقامات ترکمنی مذاکراتی داشتیم و نگاه دوستان ترکمنی ما همکاری های بیشتر بود و البته این پایه کار است چرا که هر دو کشور شرایط همدیگر را درک می کنیم و همین درک کردن کمک می کند به اینکه گام های دقیق تری برای گسترش روابط برداریم.
 
وی در ادامه گفت: ما به همسایگان خود توجه ویژه ای داریم به خصوص کشور دوست و برادر ترکمنستان  و هم دوستان ترکمنی می دانند یک رابطه پایدار با ایران برای توسعه آینده آنها مفید خواهد بود.
 
لاریجانی در ادامه افزود: البته بعضی از معضلات و مشکلاتی است که باید برای تحکیم و عمق بخشیدن به روابط بین دو کشور رفع شود و راه های آن روشن است و برخی هم مورد بررسی قرار گر فته است و می توان گفت در مذاکراتی که با مقامات بلند پایه ترکمنستان داشتیم سازنده و مثبت بود و فکر می کنم دولت و مجلس ترکمنستان در بخش های مختلف این همکاری ها توسعه پیدا کند.
 
وی ادامه داد: زمینه های گسترش همکاری بیشتر نیز باید از سوی دو طرف  فراهم گردد و امیدواریم که با پیگیری های صورت گرفته بتوان مسائل و مشکلات در روابط بین دو کشور را برداشت و رویکرد دوستان ترکمنستانی در هموار کردن این مشکلات رویکردی مثبت بود.
 
وی د ر ادامه به موضوعات حساس منطقه ای اشاره کرد و گفت:‌موضوعات حساس منطقه ای که مورد توجه همه کشورهای منطقه است مخصوصا این بحران آفرینی جدید که آمریکایی ها به وجود آورده اند در مورد حمله به سوریه است شاید این بحران‌ آفرینی در ابتدا ساده باشد اما پایانی خیلی جهنمی برای آنان خواهد داشت و باید کشورهای غربی به این موضوع خیلی ساده نیاندیشند.
 
وی ادامه داد: بهتر است غربی ها بی جهت خود را وارد یک صحنه مین گذاری شده نکنند و ورود به صحنه سوریه قطعا مشکلاتی را در آینده نه چندان دور برای خود غربی ها ایجاد خواهد کرد.
 
رئیس مجلس افزود: تصور غربی ها و آمریکایی ها در برخورد با تروریست ها یک برخورد تاکتیکی و ابزاری است و این اشتباه را نیز در سوریه می خواهند تکرار کنند باید توجه داشت که اصولا برخورد ابزاری با تروریست یک اشتباه استراتژیک است.
 
وی افزود: غربی ها یک جریان تندرو و افراطی در منطقه به وجود آوردند و بعد قدرت مهار و کنترل آن را ندارند مایه تاسف است که وزیر خارجه امریکا صریح خلاف می گوید و معتقد است کسانی که در سوریه هستند تروریست نیستند و باید به حال مدیریت جهانی آمریکا گریست.
 
لاریجانی ادامه داد: با نیم نگاهی هر چند غیر تخصصی می توان متوجه شد در سوریه یک میدان بزرگ تروریستی باز شده است.
 
وی در ادامه گفت:‌غربی ها برای ایجاد دموکراسی در سوریه این همه تروریست اعزام کردند چرا که آنان نگران بیداری اسلامی در منطقه بودند و نیاز داشتند شرایط را به سوی دیگری سوق دهند و این  فضا را به وجود آورند.
 
لاریجانی با اشاره به اینکه دموکراسی در سوریه باید غنی شود  و ابعاد مختلف دموکراسی شکل بگیرد گفت:‌ما معتقدیم با تانک و توپ دموکراسی را نمی توان به وجود آ‌ورد چرا که دموکراسی یک خواست ملی است و مردم باید آن را ایجاد کنند این نه در سوریه بلکه در بحرین هم نمی توان با توپ و تانک د موکراسی ایجاد کرد و دموکراسی احتیاج به گفتگوهای سیاسی و عقلانی دارد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برای ما روشن است که آتشی که در منطقه روشن شده است غربی ها توان کنتر ل آن را ندارند و باید تلاش شود که جلوی جنگ افروزی گرفته شود و در این سفر مذاکراتی با طرف ترکمنستانی صورت گرفت.
انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار