محمدباقر قالیباف در همایش تامین مالی تولید از بنگاهداری به بنگاهسازی که با حضور عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی برگزار شد،گفت: باید روشن کنیم ادبیات تسهیلات بانکی را کجا بهوجود آورد و کجای قانون ادبیات تسهیلات بانکی وجود دارد.
وی اظهار کرد: من مدیر اجرایی بودم و خیلی وقتها ما سفیدهای بین دو خط را میخوانیم؛ تسهیلات تکلیفی در بین آن دو خط است.
رئیس مجلس بیان کرد: یک فشاری روی سیستم بانکی است که تبعاتی درست میکند که هر چه داد میزنید زورتان به دستگاههای دولتی نمیرسد.
قالیباف ادامه داد: تسهیلات تکلیفی یک جا در تبصره ۸ بودجه ۱۴۰۳ برای یارانه گندم گفته شده است و جای دیگر هم نیست، اما تسهیلات تکلیفی تابلوی دوستان در بانک است و شما با نسخه توجیهالمسائل از آن شانه خالی میکنید و رد میشوید.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: وقتی تورم وجود دارد و میگوییم فلان پروزه را ستارهدار کردیم قیمت تمام شده آن بالای ۴۰ درصد خواهد شد و بانک و بازار سرمایه میخواهد از آن دربیاید که امکان ندارد لذا باید با هم حرف بزنیم و مسائل را حل کنیم.
وی گفت: ما در ابتدا باید اعتبارسنجی کنیم و بانک مثل یک شرکت اداره شود، چون سود و زیان دارد. اولین وظیفه به دوش بانک است و باید اعتبارسنجی کند و باید به فعالیتی پول بدهد که مولد است لذا باید پرسید واقعا مسکن مولد نیست؟ اگر نیست چرا در کار بنگاهی دائم میسازید پس پول دارد دلیلش هم روشن است، چون میخواهید جاهایی را جبران کنید و شما تورم را نفله کنید، اما هرچه به شما میگوییم بنگاهداری نکنید باز بنگاهداری میکنید و با آن میخواهید تورم را جبران کنید.
رئیس مجلس بیان کرد: بانک تورم را تولید و بعد گرفتار تورم و بعد میخواهند تورم را حل کنند لذا باید از آن بیرون بیاییم.
وی افزود: بهعنوان یک بچه رزمنده میگویم که پیشتازان عرصه شمایید و باید از دور باطل خارج شویم. این دور باطل سرمایهای برای ما از خارج نیاورده است و میدانید چه حجمی از ارز از کشور خارج میشود، چون هم پول میرود و هم شرکتهای مشاوره و هم ساختوساز ما میرود همچنین نیروی انسانی ما به جایی دیگر میرود.
قالیباف اظهار کرد: اینها که بیاعتمادند و پول را تبدیل به دارایی ثابت مثل طلا و ارز کردند و آن را حبس کردند کافی است اعتمادسازی کنیم تا آنها را آزاد کنند، چون با این بورس نمیتوانیم اعتماد مردم را جلب بیاوریم و باید بازار سرمایه را درست کنیم که شما میتوانید درست کنید البته کار سختی است، اما در فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) داریم که با فضیلتترین کارها سختترین کارهاست چراکه کار آسان، آسان است و و امروز رسالت جدی به دوش تک تک شماست.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه شما فرماندهان و بزرگان این عرصه در جلوی میدان مبارزه در خلق ثروت ارزشها هستید، تصریح کرد: اگر بنگاه را به سه دسته تقسیم کنیم یک دسته بعد از تحولات بانکی در دهه شصت مثل بانکداری بدون ربا به وجود آمد؛ بعد از دفاع مقدس در مازندران بودم، چون بعد جنگ به این مباحث علاقهمند بودم و این مسائل خود را نشان میداد.
وی اظهار کرد: یک بخش سرمایهگذاریهایی بود که در دهه هفتاد اتفاق افتاد مثلا کاری که بانک سپه در فولاد انجام داد. یک وقتی به بانکهای خصوصی رفتم و در بانک پاساردگاد، میدکو را داشتند که نشان داد یک بانک خصوصی زنجیرهای ایجاد کرده و بنگاهداری میکند که اینها نمونهای از بنگاهسازی ما در دهه هفتاد بود که الگوهای موفقی بودند.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: یک سری بنگاهها قهری هستند و در وسط راه به مجموعه بانکها وارد شدند. در برنامه هست که اینها را باید واگذار کنیم، اما به کجا واگذار کنیم؟ در زمانی که به اوج حرفهای سیاسی میرسیم بنگاه واگذار شده سی سال قبل را نبش قبر میکنیم ببینیم در سی سال پیش چه اتفاقی افتاده است.
قالیباف گفت: هفت تپه در آخر چه شد؟، ما خودمان تصمیم گرفتیم که سهم بانکها چقدر باشد و اگر میتوانند سرمایهگذاری کنند یا نه. دوستان در استانها یک نگاه و در تهران یک نگاه دارند.
رئیس مجلس بیان کرد: حدود سه هفته قبل در جلسه سران قوا که در روز شنبه سه نفری برگزار شد تمام وقت جلسه بر سر همین بی اعتمادی از دو جهت گذشت یکی اینکه شجاعت را از مدیران برای فروش گرفتیم که چرا به این قیمت فروختی و از آن طرف برای کسی که خریده بیاعتمادی ایجاد میکنیم.
وی ادامه داد: از مسیر خصوصیسازی مطلع هستم. ما برای مولدسازی تلاش کردیم تا فروش غیرمولدها که در امکانات دولتی مسیر پرپیچ و خمی بری فروختن است و در سه دهه گذشته شکل گرفته که ما میگوییم هر شش ماه بررسی کنید، اما هنوز خرید و فروش نشده میگوییم کارشناسی شود.
قالیباف اظهار کرد: جمعبندی جلسه سران قوا را به اطلاع عموم میرسانیم. این اعتماد و شجاعت را به مردم برخواهیم برگرداند و با تمام وجود پای کار هستیم؛ اینکه به چه کسی بفروشیم نیازمند ابزارهای مالی است.
وی ادامه داد: قانون تامین مالی ابلاغ شده و حدود ۳۶ الی ۳۷ ماده دارد، اما آییننامه آن نوشته نشده است و جایی که آییننامه هم نبوده عمل نشده است.
رئیس مجلس بیان کرد: باورمان این است که تورم موضوع اصلی و اساسی است و ما میتوانیم با برگرداندن اعتبار به بانک مرکزی و نظارت قوی در آن و نظارت و کمک به بانکها آن را حل کنیم البته در مجلس بهعنوان منتقد بانکها هستم، اما باور قلبی من این است باید به بانکها برای تورم کمک کنیم تا از این مسیر بیرون بیایند.
قالیباف بیان کرد: تولید و پیشرفت به همت بانکها انجام میشود چه دولتی و خصوصی لذا خواهش میکنم برنامه هفتم را مطالعه کنید، چون همه حرفهایی که در اینجا گفته شد در برنامه هفتم نوشته شده و موضوعات اقتصادی از افتخارات برنامه هفتم است.
وی با بیان اینکه با ایستادن و حرکت نکردن عیب معلوم نمیشود، اظهار کرد: خدمت به شهدا، امام راحل و رهبر انقلاب در گروی اصلاح مسائل اقتصادی که باید انجام دهیم.
در پایان این مراسم از تمبر یادبود همایش تامین مالی تولید از بنگاهداری به بنگاهسازی رونمایی شد.
خبرنگار: محمد امیرحسینی
تزریق نقدینگی می تواند جبران کند .
جمع آوری و کنترل نقدینگی های نجومی کشور به منظور
کنترل تورم ، یعنی کشک !!!!!!