همزمان با سلسله اقدامات تروريستي تروريست‌ها در سوريه و بعد از اينکه کارگاه‌هاي ساخت مواد شيميايي در خاک سوريه کشف و منهدم شدند سرويس اطلاعاتی جاسوسی عربستان نیز از اوایل سال 2013 میلادی کارگاه کوچکی را در منطقه‌ای دورافتاده واقع در نزدیکی مرز عربستان و عراق دایر کرد که در آن کارگاه نیز عوامل وابسته به تروریست‌‌ها گازهای شیمیایی را پس از تولید، آماده استفاده در صحنه نبرد می‌کردند.

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران؛ تحولات ميداني سوريه و شکست‌هاي پيايي تروريست‌ها در مواجهه با ارتش سوريه، اتاق‌هاي فکر غربي_عربي_عبري را به فکر انداخت.

در سناريوي طراحي شده در ستاد مشترک تروريست‌ها و کشورهاي حامي آن‌ها مقرر شد عناصر گروه‌هاي تروريستي بالاخص "گروه تروريستي النصره" با همکاري بلوک سرويس‌هاي جاسوسي منطقه‌اي برنامه‌ منظم حملات شيميايي عليه ارتش و مردم سوريه را تدوين و پس از ديدن دوره‌هاي آموزشي لازم زير نظر عناصر و افسران اطلاعتي سرويس‌هاي مورد اشاره عمليات‌هاي خود را به مرحله اجرا بگذارند. 

از اين رو، برنامه پس از تصويب دستور کار حمله شيميايي به مردم و ارتش سوريه در اواسط بهمن ماه سال 1391 براي اجرا به سران گروه‌هاي تروريستي ابلاغ شد تا روزهاي منتهي به فروردين ماه 1392 نطقه آغاز حملات شيميايي تروريست‌ها عليه مردم و ارتش سوريه باشد.

***خان العسل نقطه آغاز "حملات شيميايي در سوريه"
خان العسل، روستايي در جنوب غربی "استان حلب"، در شمال سوریه است. روستای "خان العسل" از حیث جغرافیایی در منطقه "جبل سمعان" و در مناطق روستایی نزدیک به "استان ادلب"، در شمال سوریه قرار گرفته است. به این ترتیب که روستای "خان العسل" از غرب به استان ادلب و از شمال غربی به "استان اسکندرون" محدود می‌شود.


اين روستا تا قبل از تاريخ 1391.12.28 در سوريه و کشورهاي اطراف به عسل‌هايش معروف بود تا اينکه تروريست‌ها دست روي آن گذاشتند.

 
***اولین باری که نام  "خان العسل" با طعم تلخ گازهاي شيميايي مطرح شد
نام روستاي "خان العسل" در کنار سلاح‌هاي شيميايي برای اولین بار پس از اقدام تروریستی گروه "جبهه النصره" و پس از شلیک موشک حاوی مواد شیمیایی به این روستا در رسانه‌ها مطرح شد.

در جریان عملیات تروريستي گروه "جبهه النصره" در خان العسل بيش از 220 نفر قتل عام شدند تا تروريست‌ها به وعده خود در خصوص استفاده از سلا‌ح‌هاي شيميايي عليه مردم و دولت سوريه عمل کنند.

پيش از اين تروريست‌هاي تکفيري با انجام آزمايش‌هاي شيميايي روي حيوانات و پخش فيلم آن در فضاي مجازي تهديد کرده بودند عليه مردم و نظام سوريه از سلاح شيميايي استفاده مي‌کنند.

بلافاصله پس از انجام حمله شيميايي به مردم خان العسل "بان کی مون"، "دبیرکل سازمان ملل" در کنفرانس خبری در مقر این سازمان در نیویورک عنوان داشت تصمیم گرفته است تحقیقات بین‌المللی در خصوص گزارش‌های وارده در زمینه استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه انجام دهد. تحقيقاتي که هيچ گاه نتايج آن از سوي سازمان ملل اعلام نشد تااينکه وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد سلاح شیمیایی استفاده شده در منطقه خان العسل، متعلق به ارتش سوریه نیست و موشک‌هاي شليک شده کلاهک شيميايي دست ساز داشته‌اند. 
 

به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، "وزارت امور خارجه روسیه" ابراز امیدواری کرد تحقیقات درباره استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه خان العسل در حومه حلب، دقیق‌‌تر انجام شود. 

 
وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای گفت: کارشناسان روس به نتایجی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد سلاح شیمیایی که در منطقه خان العسل استفاده شده است متعلق به ارتش سوریه نیست بلکه دست ساز بوده است و مشخصات آن مشابه راکت‌هایی است که افراد مسلح تیپ "بشائر النصر" می‌سازند. 

در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است روسیه در تاريخ 1392.03.19 گزارش کارشناسان خود را در اختیار بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد قرار داده اما تحقیق درباره این حادثه تاکنون آغاز نشده و جالب اينجاست که اين نهاد بين المللي(سازمان ملل متحد) هيچگاه گزارش روسيه را منتشر نکرده است.

***نقش آفريني فارغ التحصيل دانشگاه دمشق در حملات تروريستي
زهران علوش شهروند سوري است که در دوما به دنيا آمده و پس از تکميل تحصيلات در مقطع دبيرستان وارد دانشگاه دمشق شد. با اتمام درس علوش در دانشگاه دمشق او اينبار به عربستان رفت و تحصيلات تکميلي خود را در آن‌جا به اتمام رساند.

 
علوش قبل از آغاز درگيري‌هاي سوريه در تاريخ 1389.12.24 در زمينه پيمانکاري مشغول به کار بود و درست در زمان آغاز درگيري‌ها در زندان صيدنايا در اطراف دمشق دوران محکوميت خود را مي‌گذراند.
 

نکته جالب  اينکه اين تروريست در يکي از طرح‌هاي آزاد سازي زندانيان و عفو عمومي که از سوي بشار اسد رئيس جمهور سوريه اعلام شد در تاريخ 1390.04.01 از زندان آزاد شد و بلافاصله فعاليت‌هاي تروريستي خود را عليه مردم و دولت سوريه آغاز کرد و فرمانده شاخه‌اي از گروه‌هاي تروريستي با نام "لواء الاسلام" شد.

***ارتباط گيري با افسر عملياتي "سازمان اطلاعاتي کشور همسايه" 
با توجه به تبحر "زهران علوش" در انجام حملات موشکي، اين تروريست خطرناک با هماهنگي يکي از افسران سازمان اطلاعاتي کشور همسايه به نام "آيهان" توانست 500 کيلو "گاز سارين" و "سيانور" را از يکي از کشورهاي حوزه قفقاز و يک کشور اروپاي شرقي خريداري کرده و از طريق خاک ترکيه آن را به داخل سوريه منتقل کند.  


از آنجايي که پيش از اين مقامات مرتبط عربستاني با تروريست‌ها به علوش قول پرداخت هزينه خريد گازهاي سمي را داده بودند پول اين خريد از حساب يکي از کارمندان محلي "سفارت عربستان" در يک کشور اروپايي به حساب شرکت‌هاي فروشنده گازهاي سمي واريز شد.

***يک اتفاق مهم؛ ناهماهنگي که براي تروريست‌ها گران تمام شد
در جريان انتقال گازهاي سمي به داخل خاک سوريه به علت ناهماهنگ بودن اعضاي منتقل کننده گازها و سرويس اطلاعاتي ترکيه، افسران اطلاعاتي اين کشور يک تيم 12 نفره متشکل از عناصر گروه‌هاي تروريستي "النصره" و "القاعده" را به همراه دو کيلو "گاز سارين" دستگير کردند.

"روزنامه لبناني السفير" در ادامه خبر کشف دو کيلو گاز "سارين" توسط سرويس اطلاعاتي ترکيه نوشت: دو کیلو گاز سمی کشف شده که به عنوان نمونه از سوی اعضای گروه‌های تروریستی در حال انتقال به مقصد "العبد" در سوریه بود از سوی سرویس اطلاعاتی ترکیه کشف و ضبط گردید و این موضوع در یک ناهماهنگی آشکار بلافاصله از سوی رئیس امنیت استان آدانا اعلام شد.
 
خبرگزاري انگليسي رويترز در گزارشی تحت عنوان "دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده نمی‌كند، تروریست‌ها از سلاح شیمیایی استفاده می‌كنند" افزود، دستگیری ۱۲ عضو جبهه النصره با ۲ كیلوگرم گاز سارین در خاك تركیه بهترین و مستندترین دلیل برای "نخست وزیر تركیه" و رسانه‌های حامی وی است كه تروریست‌های حامی دولت تركیه از سلاح‌های شیمیایی در سوریه استفاده می‌كنند. 

این گزارش با اشاره به سفر "اردوغان" نخست وزیر تركیه به آمریكا اضافه كرد: اردوغان در سفر خود به واشنگتن تلاش داشت با متهم كردن دولت سوریه به استفاده از سلاح‌های كشتار جمعی و شیمیایی زمینه مداخله نظامی علیه سوریه را فراهم آورد.

بلافاصله بعد از اين بود که "سرگئي لاوروف"، وزير خارجه روسيه هم در کنفرانسي مطبوعاتي در مسکو گفت: "ما منتظر هستيم ترکيه درباره بازداشت اين گروه‌هاي مسلح هر چه سريع‌تر توضيحات کاملي ارائه دهد".

"الکساندر لوکاشويچ"، "سخنگوي وزارت خارجه روسيه" هم اعلام کرد "مسکو" خواهان بازجويي‌هاي دقيق از اين افراد است. وي تاکيد کرد: "گزارش‌هاي رسانه‌اي در خصوص بازداشت اين افراد به همراه گاز "سارين" بسيار ما را نگران کرد. روسيه به هيچ وجه استفاده از هرگونه سلاح‌هاي شيميايي را مورد قبول نمي‌داند".


***فشار تروريست‌ها وهمکاری سرویس اطلاعاتی ترکیه با آن‌ها 
در ميان فشار افکار عمومي جهان به دولت ترکيه، فرمانده جبهه النصره نيز دولت اردوغان را تحت شديدترين فشارها گذاشته بود تا اينکه یک ماه بعد از اعلام درخواست فرمانده جبهه النصره از سرویس اطلاعاتی ترکیه، بالاخره استاندار آدانا با قرار گرفتن پشت تریبون خبر کشف گاز شیمیایی از اعضای گروه تروریستی جبهه النصره را تکذیب کرد تا دولت ترکيه در يک گاف رسانه‌اي و امنيتي آشکار باز هم دست خود را در دست تروريست‌ها بگذارد و به حمايت آشکار از آن‌ها بپردازد.

***گازهای شیمیایی چگونه به سوریه منتقل شدند؟
اما ماجراي انتقال گاز‌هاي سمي خريداري شده به داخل خاک سوريه پس از کشف دو کيلو گاز از تروريست‌ها جالب است. تروریست‌ها پس از خرید گازهای شیمیایی از دو کشور اروپایی و انتقال بخشی از آن به ترکیه و بخش دیگر به لبنان کل مواد شیمیایی خریداری شده را در قالب 4 محموله و تحت پوشش مواد پتروشیمی به داخل سوریه منتقل کردند که یک محموله از ترکیه و سه محموله دیگر از مسیر شمال لبنان و با حمایت یک شخصیت سیاسی مرتبط با عربستان سعودی به "القطیفه" منتقل شد. 
 

***شیمیست‌ها در خدمت تروریست‌ها
پس از وارد کردن گازهای سمی به خاک سوریه زهران علوش فرمانده "گروه تروریستی لواءالاسلام" نزدیک به 20 شیمیدان از دارندگان مدرک دانشگاهی در مقاطع و گرایش‌های مختلف شیمی را به مناطق "دوما" و "غوطه" در نزدیکی "دمشق" برد تا گردان شیمیایی گروه تروریستی لواءالاسلام کار خود را آغاز کند. 

این افراد پس از گزینش به منطقه "العبد" در دوما منتقل شدند و با تشکیل گردان شیمیایی اولین تحرکات برای حملات خمپاره‌ای علیه مردم سوریه را کلید زدند. 

علوش که خود در زمینه به کارگیری موشک و خمپاره تخصص داشت با استخدام یک افسر سابق ارتش عراق به نام ابوابراهیم کار تدارک و ارتقاء سلاح‌های عادی (موشک‌های کوتاه‌برد و خمپاره) به سلاح‌های شیمیایی را آغاز کرد. 

در همین حال دو نظامی ترک بام‌ نام‌های "اوقوز" و "متین" به صورت همزمان نحوه بهره‌برداری از كلاهک‌های شیمیایی" و تبدیل "موشک‌های کوتاه‌برد" و "خمپاره‌های عادی" به سلاح‌های شیمیایی را به اعضا و گردان شیمیایی لواءالاسلام آموزش می‌دادند. 

***روستای "جوبر" محل ساخت سلاح‌های شیمیایی 
پس از تکمیل آموزش‌های تروریستی به گردان شیمیایی لواءالاسلام اعضای این گردان در اوايل سال 2013 به روستای جوبر منتقل شدند تا آموزش‌های نهایی را توسط ابوابراهیم دیده و تسلیحات را به منظور بهره‌برداری در صحنه جنگ داخلی آغاز کنند. 


***حضور تروريست‌ها در جوبر و کار اطلاعاتي امنيتي ارتش سوريه
چندي پس از حضور گردان شيميايي لواءالاسلام در روستاي جوبر بود که نيروهاي ارتش سوريه با حمله به اين منطقه یک کارگاه تولید و انبار مواد شیمیایی سمی و دهها پوکه خمپاره برای پر کردن مواد شیمیایی و مقادیر زیادی مواد شیمیایی ارسال شده از عربستان را در اين محله کشف کردند. 

به گزارش شبکه تلویزیونی سوریه، نیروهای ارتش سوریه به پیشروی خود در محله جوبر در دمشق ادامه می‌دادند که به یک کارگاه ساخت و انبار مواد شیمیایی سمی و دهها پوکه گلوله خمپاره را که از آن برای پر کردن مواد شیمیایی استفاده می‍‌شد برخوردند.

اوس حسن خبرنگار شبکه سوریه در گزارشی گفت: تروریست‌ها محله جوبر را به پایگاه اقدامات جنایتکارانه خود و مخفیگاهی برای ساختن خطرناک‌ترین ابزارهای کشتار یعنی سلاح شیمیایی تبدیل کرده‌اند. 

خبرنگار تلویزیون سوریه گفت: نیروهای ارتش به هنگام جستجوی منطقه مناشیر در یکی از مخفیگاه‌های تروریست‌ها در ساختمانی یک کارگاه ساخت و انبار سازی مواد شیمیایی سمی و مقادیری مواد شیمیایی را پیدا کردند که این مواد شیمیایی را عربستان برای تروریست‌ها فرستاده است.

***کارگاه‌ شیمیایی سعودی‌ها در منطقه‌ای دورافتاده 
همزمان با سلسله اقدامات تروريستي تروريست‌ها در سوريه و بعد از اينکه کارگاه‌هاي ساخت مواد شيميايي در خاک سوريه کشف و منهدم شدند سرويس اطلاعاتی جاسوسی عربستان نیز از اوایل سال 2013 میلادی کارگاه کوچکی را در منطقه‌ای دورافتاده واقع در نزدیکی مرز عربستان و عراق دایر کرد که در آن کارگاه نیز عوامل وابسته به تروریست‌‌ها گازهای شیمیایی را پس از تولید، آماده استفاده در صحنه نبرد می‌کردند. 


براساس اطلاعات به دست آمده ماموران امنیتی عربستان سعودی محدوده کارخانه مذکور را به شدت تحت نظارت دارند و تولیدات این کارگاه کوچک را در بسته‌های یک تا سه کیلویی و تحت پوشش‌های مختلف به صورت غیرقانونی و بدون اطلاع دولت اردن به این کشور انتقال داده و پس از دپو در ویلایی در منطقه "ارمثا" به ناحیه "درعا" و پس از آن به مکان‌های امن در "ریف دمشق" منتقل می‌کنند. 


گفتنی است تا سه ماه قبل نقش عمده‌ای از تولیدات کارگاه عربستانی از طریق مرز  عراق و گذرگاه‌های در اختیار القاعده به سوریه منتقل می‌شد که به دلیل ضربه وارده به القاعده در غرب عراق از سوی نیروهای امنیتی این کشور مسیر انتقال از عراق به اردن تغییر کرد. 

***تلاش "بندر بن سلطان" برای واردکردن گاز سارین به خاک عراق
اسلام تایمز اندونزي در خصوص تلاش‌هاي پيدا و پنهان رئيس دستگاه جاسوسي عربستان براي پياده سازي برنامه تصويبي در خصوص حمله شيميايي به مردم سوريه نوشته است: برخی از منابع خبری در عراق با اشاره به اینکه دولت عربستان در صدد است تا از هر نوع از گازهای سمی در هر نقطه‌ای از خاک عراق استفاده کند، هشدار دادند  "بندر بن سلطان" رئیس دستگاه جاسوسی آل سعود در تلاش است گازهای سمی به ویژه گاز سارین را به دست گروه‌های تروریستی مسلح مستقر در این کشور برساند.


***فاجعه غوطه شرقي و جار و جنجال رسانه‌اي
در حالي که در ماه‌هاي اخير و با انجام عمليات‌هاي پاکسازي ارتش سوريه، موضع تروريست‌ها به شدت تضعيف شده و آن‌ها به سمت شکست نهايي سوق داده شده‌اند، اتاق فکر و عمليات تروريست‌ها و برخي کشورهاي منطقه دوباره وارد عمل شد تا سناريويي جديد سوريه را دستخوش تحولات نويي کند.

هنوز ساعت به وقت محلي از 10 نگذشته بود رسانه‌هاي همسو با برخي کشورهاي منطقه و رسانه‌هاي بين المللي خبري را به صورت گسترده پوشش و جو رسانه‌اي را آغاز کردند.

تيتر همه رسانه‌ها اين بود: "دولت سوريه منطقه غوطه شرقي را بمباران شيميايي کرد". 

***دست‌هاي پشت پرده حملات غوطه شرقي و "عمليات تغيير بازي" 
هنوز چند روزي از جار و جنجال رسانه‌اي و سياسي فاجعه غوطه شرقي نگذشته بود که یوسف بودانسکای دبیر ارشد "مجله دفاع و سیاست خارجی" درمقاله‌ای که در پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ Global Research منتشر شده از حمایت و تدارک دولت اوباما برای حمله شیمیایی در سوریه پرده برداشت.

وي در مقاله افشاگرانه خود عليه برخي دولت مردان مخالف ترکيه نوشت: در تاریخ 13 و 14 آگوست سران شورشیان مخالف سوریه با مقامات اطلاعاتی قطر، ترکیه و آمریکا دیدار می‌کنند که در آن مقامات دولت اوباما قول مي‌دهند پس از "عملیات  تغییر بازی" در چند روزی آتی با حمله نظامی مواضع ارتش سوریه را بمباران کنند. همین عملیات تغییر بازی  در 21 آگوست با حملات شیمیایی جامه عمل می‌پوشد که بنا به ادعا‌های رسانه‌ای بیش از 1300 نفر در آن جان باختند و پس از آن اتهامات علیه دولت بشار اسد آغاز شد.


بودانسکاي در مقاله خود عنوان مي‌کند: در این نشست مقرر شده بود که بلافاصله پس از حملات شیمیایی گروه‌های حامی مخالفان سلاح در اختیار شورشیان قرار دهند و به همين دليل بود که از 21 تا 23 آگوست توزیع بی سابقه سلاح در منطقه "ریحانلی"، مقر  فرماندهی مخالفان در خاک ترکیه که در مرز سوریه قرار دارد آغا شد و  بیش 400 تن  انواع سلاح از جمله موشک‌های ضد هوایی، موشک‌های ضد تانک و آر پی چی  بین مخالفان توزیع گرديد. این سلاح‌ها  از انبار سلاح  که تحت کنترل نهادهای اطلاعاتی کشور همسايه سوريه بود با نظارت کامل سازمان سیا به دست شورشیان مسلح رسید. 

بودانسکاي در ادامه آورده است: بسیاری از مخالفان اسد معتقدند دولت سلاح شیمیایی در اختیار دارد ولی آنچه که در 21 آگوست اتفاق افتاد  کار شورشیان بود.

این درحالی است که طبق جدیدترین اخبار موثقی که از تحولات سوریه در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور به ویژه در حمله اخیر به منطقه "غوطه شرقی" موجود است، "بندر بن سلطان" به عنوان عامل اصلی ارسال سلاح شیمیایی به دست گروه‌های تروریستی مستقر در سوریه معرفی شده است.

***حمله شيميايي به غوطه شرقي و افشاگري پدر يک تروريست
بلافاصله پس از حمله تروريست‌ها به غوطه شرقي تروريست‌ها با کمک بازوهاي رسانه‌اي خود سعي بر القاي اين کردند که دولت سوريه از گازهاي سمي عليه مردم استفاده کرده است.

اما "ابو عبدل منعم"  پدر یکی از شورشیان که فرزند او در جریان انتقال سلاح شیمیايی کشته شده به خبرنگار آسوشیتدپرش گفته است "دو هفته پیش پسرم نزد من آمده و از سلاح‌‌های شیمیایی که جابجا می‌کردند به من خبر داد".

***بندر بن سلطان و باز هم نقش آفريني در سوريه
تحقیقات میدانی دو خبرنگار خبرگزاري مينت پرس آمريکا در سوريه نشان می‌دهد: سازمان اطلاعات عربستان به ریاست بندر بن سلطان مقادیر زیادی تسلیحات شیمیایی در سوریه به خصوص در منطقه غوطه شرقی توزیع کرده است و این مطلب بر کسی پوشیده نیست.

جنگجویان محلی مخالف نظام بشار اسد که به جبهه النصره وابسته هستند می‌گویند این تسلیحات را جنگجویی عربستانی که از فرماندهان میدانی است از عربستان وارد می‌کند و می‌گوید بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعات عربستان این تسلیحات شیمیایی را تهیه کرده است.

ابو عبدالمنعم پدر یک شورشی سوری است که فرزندش را از دست داده است. وی می‌گوید فرزندم سلاحی عجیب داشت که حتی نمی‌توانست از آن استفاده کند. او دو هفته پیش نزد من آمد و گفت به او گفتند سلاحی را حمل کند و از من پرسید نظرم در مورد این سلاح چیست؟ وی به همراه 12 تن از همرزمانش در حالی که می‌خواستند تسلیحاتی را که فرد عربستاني به آنها داده بود در یک تونل انبار کنند، جان خود را از دست دادند.

ابو عبدالمنعم این سلاح‌ها را استوانه‌ای شکل و دیگران آن را شبیه یک کپسول گاز توصیف می‌کنند.

یک جنگجوی زن در غوطه به خبرنگار مینت پرس آمريکا می‌گوید آنها به ما نگفتند که این سلاح چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد. حتی یک فرمانده میدانی جبهه النصره نیز این موضوعات را تایید می‌کند و از اینکه به آنها هیچ اطلاعاتی در مورد این تسلیحات و چگونگی کاربرد آنها نداده‌اند، شکایت می‌کند. وی نیز می‌گوید این تسلیحات را بندر بن سلطان تهیه کرده است.

او می‌گوید: ما برای حمل این تسلیحات خیلی محتاط بودیم اما برخی از سربازان بی احتیاطی کردند و باعث چند انفجار شدند.

***همه شواهد عليه تروريست‌ها و حاميان منطقه‌اي و فرا منطقه‌اي
تحولات سوريه اين روزها بيش از اينکه در دمشق، حلب، درعا و ديگر مناطق اين کشور رقم بخورد در صحنه سياسي دنبال مي‌شود.

برخي کشورها به سرکردگي آمريکا تمام قصدشان حمله به سوريه و استفاده از گزينه نظامي عليه دولت بود که با توجه به تحولات رخ داده در فضاي سياسي اين تلاش‌ها تاکنون بي نتيجه مانده است.

عدم ارائه مدرک متقن و معتبر از سوي مدعيان در خصوص استفاده دولت سوريه از سلاح شيميايي و افشا شدن اسناد و تصاويري از استفاده تروريست‌ها در غوطه شرقي نشان مي‌دهد، برنامه حمله به سوريه از قبل طراحي و توسط دولت‌هاي متخاصم پيگيري مي‌شده است.

با توجه به ازمايشات صورت گرفته و افشاگري بسيار مهم نمايده سوريه در سازمان ملل متحد مي‌توان به اين نتيجه رسيد که: استفاده از سلاح شيميايي در سوريه کار تروريست‌ها و حاميان آن‌ها بوده است.

***افشاگري بسيار مهم
محمد بلوط تحليلگر عرب در پايگاه خبري المنار نوشته است: طبق گفته منابع آگاه "بشار الجعفري" سفير دائم سوريه در سازمان ملل در سفرش به نيويورک مدارکي را از ماهواره‌هاي روسي براي اثبات ادعاي خود برده است.


بر طبق اين اطلاعات 2 موشک در ساعت 1:35 صبح از منطقه دوما شليک شده است.

اين دو موشک که توليد محلي و غير کارخانه‌اي بوده و حامل مواد شيميايي بوده از منطقه‌اي که تحت سيطره لواءالاسلام و زهران علوش است شليک شده بوده است.

گفته مي‌شود اين دو موشک در پاسخ به عمليات نظامي "درع المدينه" که يکي از بزرگترين عمليات‌هاي نظامي ارتش سوريه بوده است پرتاب شده است.

يکي از اين دو موشک در "جوبر" در نزديکي "البدة القديمة" و ديگري در منطقه‌اي ما بين "عربين و زملکا" سقوط کرده است.

در اين شرايط توپخانه ارتش سوريه در حدود ساعت 1 شب بمباران مقدماتي را آغاز کرده در حالي که تانک‌ها و نيروهاي پياده ارتش در ساعت 6 صبح به سمت روستاي جوبر و به سمت مواضع "جبهة الفتح العاصمة" حرکت کرده‌اند.

طبق گفته منابع آگاه "اين نيروها(تروريست‌ها) اندکي قبل از شليک موشک‌هاي شيميايي آن منطقه را کمي بعد از ساعت 1 نيمه شب ترک کرده‌اند".

نتيجه گيري
فرآيند داده‌ها يک نتيجه اصلي را مطرح مي‌کند، کل ماجراي شيميايي حمله به سوريه يک سناريو چند ماهه بوده است که بازيگران تکفيري منطقه‌اي آن را آماده کردند تا بازيگران جهاني از آن بهره بگيرند. اما صحنه جهاني بگونه‌اي رقم خورده است که آمريکا و ارتجاع منطقه در يک نجاست سياسي گرفتار آيند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار