وزير امور خارجه ايتاليا، توافق همتايان روسي و آمريکايي خود در ژنو درباره موضوع سوريه را به عنوان نتيجه اي مثبت، توصيف کرد.
وزير امور خارجه آمريکا در کنفرانس خبري مشترک با نخست وزير رژيم صهيونيستي تاکيد کرد باراک اوباما معتقد است بحران سوريه راه حل نظامي ندارد.
معاون نخست وزير و وزير امور خارجه بلژيک از توافق روسيه و آمريکا در موضوع خلع سلاح شيميايي سوريه استقبال کرد.
باراک اوباما رييس جمهور آمريکا در گفتگو با شبکه اي بي سي نيوز ضمن تاييد نامه نگاري با دکتر حسن روحاني رئيس جمهور ايران گفت که نقشي بالقوه براي ايران در کمک به برقراري ثبات در سوريه مي بيند.
ائتلاف ملی مخالفان سوریه در بیانیهای، از کشورهای غربی ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این کشور را خواستار شد .
نخست وزير رژيم صهيونيستي در اظهاراتي نسبت به انهدام كامل تسليحات شيميايي سوريه ابراز اميدواري كرد.
خبرگزاري فرانسه امروز در گزارشي نوشت فرانسه که از ماهها پيش در مورد سوريه قاطعيت به خرج ميداد اما در مذاکرات ژنو در باره تسليحات شيميايي سوريه کنار گذاشته شد، اين روزها تلاشهاي ديپلماتيک خود را براي تصويب قطعنامهاي قاطع در سازمان ملل افزايش داده اما بعيد به نظر ميرسد که به پيشرفتي نائل آيد.
روزنامه يو اس اي تودي نوشت: در بين نمايندگان کنگره احساسات متقاوتي درخصوص توافق نامه آمريکا و روسيه درزمينه نابود سازي سلاح هاي شيميايي سوريه وجود دارد.
مطبوعات و تحليلگران غربي معتقدند باراک اوباما بايد قدردان روسيه و انگليس باشد که وي را از باتلاق سوريه نجات دادند و بهانه را از دست او براي حمله به اين کشور گرفتند.
وزارت امور خارجه ژاپن اعلام کرد از توافق نامه بين آمريکا و روسيه بر سر موضوع تسليحات شيميايي سوريه استقبال مي کند.
عالی ترین مقام تیم بازرسی تسلیحات کشتار جمعی سازمان ملل در دوران پیش از آغاز جنگ عراق اعزام ناظران بين المللي به سوريه را كاري دشوار خواند.
فعالیت محرمانه گروه های تروریستی برای جذب زنان لبنانی و اعزام آنها به سوریه برای جنگیدن در کنار گروه های تروریستی، در حال علنی شدن است.
مخالفان سوري در بيانيه اي خواستار گسترش دايره نظارت بين المللي بر سوريه شدند.
روزنامه "لوريان لوژور" چاپ بيروت در مطلبي به قلم "سيدحسين موسويان" سفير و سخنگوي ايران در زمان مذاکرات هسته اي نوشت: چشم انداز حمله نظامي آمريکا به سوريه بسيار بعيد به نظر مي رسد.
يک روزنامه آمريکايي نوشت: همکاري مشترک آمريکا و روسيه براي خلع سلاح کردن سوريه از تسليحات شيميايي، آغازگر موثري در معطوف کردن توجهات به زرادخانه هاي تسليحاتي اسرائيل خواهد بود.
به گزارش آنتي وار، سايت "ميليتري دات کام" در گزارشي به قلم "ريچارد سيسک" نوشت اگرچه کاخ سفيد و پنتاگون بارها اعزام نيرو به سوريه را رد کرده اند با اين حال مسئولان وزارت دفاع آمريکا از احتمال اعزام نظاميان آمريکايي براي کمک به تامين امنيت يا نابودي سلاح هاي شيميايي سوريه سخن مي گويند.
"الکسي پوشکوف" رئيس کميته امور بين المللي پارلمان روسيه اعلام کرد توافق آمريکا و روسيه درباره سوريه "دستاوردي بزرگ" محسوب مي شود اما بسياري از سوالات را همچنان بدون پاسخ گذارده است.
استقبال محافل اروپايي از توافق به دست آمده در ژنو درباره سوريه در حالي است که برخي نمايندگان کنگره آمريکا از اين توافق به شدت انتقاد و به آن حمله کردند.
وزير امور خارجه ترکيه تلفني با وزيران امور خارجه آمريکا؛ عربستان و قطر درباره تحولات سوريه گفتگو کرد.
چين از توافق روسيه و آمريکا درباره سوريه استقبال کرد.
رئيس دستگاه اجرايي اتحاديه اروپا مي گويد هر گونه اقدام عليه سوريه بايد مشروعيت خود را از سازمان ملل بگيرد و از همين رو بايد براي حل بحران اين کشور به دنبال راههاي سياسي بود.
خبرنگار شبکه تلويزيوني الميادين در تهران اعلام کرد: سه کشور ايران، عراق و ترکيه به منظور جلوگيري از پيامدهاي بحران سوريه بر کشورهاي منطقه در حال رايزني هستند و رئيس پارلمان عراق نيز در اين چارچوب به ايران سفر کرده است.
هزاران نفر از مردم يمن با برگزاري تظاهرات گسترده در خيابانهاي پايتخت اين کشور از عملکرد مقامات سوريه در برابر سلطهطلبي آمريکا و غرب حمايت و بر ضرورت توجه جهانيان به خطرهاي تسليحات اتمي رژيم صهيونيستي تاکيد کردند.
معاون پيشين وزير امور خارجه آمريکا، توافق وزراي خارجه روسيه و آمريکا را برسر تسليحات شيميايي سوريه گامي مثبت ارزيابي کرد.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه گفت: شواهد ميداني زيادي وجود دارد که حمله شيميايي به منطقه الغوطه شرقي در سوريه کاملا موضوعي ساختگي بوده است.
خبرگزاري رويترز گزارش داد سناتور "مک کين" و سناتور "گراهام "با انتقاد از توافق امريکا-روسيه در خصوص بحران سوريه اعلام کردند اين توافق آغاز عزيمت به يک "کوچه ديپلماتيک تاريک" است.
سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست سوریه برای پیوستن به پیمان منع سلاح شیمیایی را دريافت کرد.
وزیران خارجه آمریکا و روسیه به دنبال سه روز مذاکره در ژنو، به توافق رسيدند.
اوباما در حالي از موضع تند خود درباره اقدام نظامي عليه سوريه عقب نشيني کرد که عامل اين عقب نشيني طرحي بوده که از سوي دو کشور مخالف سياست هاي آمريکا _ ايران و روسيه _ مطرح شده است .
وقتی ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه اعلام کرد که این کشور با نظارت بین المللی بر سلاح های شیمیایی اش موافقت کرده بسیاری از کسانی که مساله سوریه را دنبال می کردند، غافلگیر شدند.