به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد به مناسبت 7 مهر ماه روز جهاني قلب با اشاره به عوامل مستعد كننده بيماري هاي قلبي و عروقي گفت: عواملی در ابتلا به بیماریهای قلبی دخیلاند که مي توان با کنترل آنها به طریق طبیعی یا دارویی، خطر ابتلا را کاهش داد.
مهديه سادات حاجي ميرزاده مصرف سیگار را از جمله عوامل مستعد كننده بروز بيماري هاي قلب و عروقي دانست و گفت: افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض ابتلا به بیماریهای عروقی و قلبی است.
وي با بيان اين كه سیگار یکی از عوامل اصلی مرگ بر اثر ایست ناگهانی قلب هستند، افزود: این مقدار در سیگاریها دو برابر افراد غیرسیگاری است. استعمال دخانیات با مشارکت با سایر عوامل، موجب تشدید تاثیرات این عوامل هم میشوند. استنشاق دود سیگار از محیط حتی خطر ابتلا را در افراد غیرسیگاری بالا میبرد.
اين كارشناس تغذيه عنوان كرد: هنگامی که کلسترول خون افزایش مییابد، میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هم افزوده میشود. زمانی که کلسترول بالای خون با عوامل دیگر مانند مصرف سیگار و فشارخون در فردی وجود داشته باشد، احتمال خطر ابتلا افزایش مییابد.
حاجي ميرزاده با بيان اين مطلب كه فشارخون بالا کار قلب را زیاد میکند و سبب فرسوده شدن و نارسایی عمل و کارکرد قلب میشود، گفت: این عامل موجب بالا رفتن خطر سکته و یا نارسایی قلبی و نارسایی کلیوی میشود.
اين كارشناس تغذيه يادآورشد: افزوده شدن عامل فشارخون بالا به عواملی مانند چاقی، مصرف سیگار، دیابت و کلسترول بالای خون موجب میشود که احتمال بروز بیماریهای قلبیعروقی چند بار بیشتر شود./ح