محمدتقی انوشه متخصص تغذیه، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: زعفران گیاهی دارای پیاز و بدون ساقه می باشد که به علت عطر، طعم و خوش رنگ بودنش در غذاها، صنایع قنادی، عطرسازی و داروسازی کاربرد فراوانی دارد.
وی مهمترین ترکیبات در زعفران را که باعث زردرنگ شدن آن می شود را ترکیبات مشتق کریستن و سامنرونال دانست و تاکید کرد: زعفران به هضم طبیعی غذا کمک می کند و موجب تقویت معده می شود، این گیاه به دلیل دارابودن آنتی اکسیدان در خود، خواص ضد سرطانی نیز دارند.
وی اظهار داشت: این گیاه گرانقیمت خاصیت کاهش چربی، کلسترول و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما را دارد که این نتایج را محققان درپی آزمایش های مختلف بدست آورده اند.
انوشه تصریح کرد: در طب سنتی از زعفران به عنوان آرام بخش، ضد استرس، اشتهاآور و تقویت کننده معده استفاده می شود.
در بعضی از کشورها مانند آلمان برای درمان درد معده مورد استفاده قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: مصرف زعفران می تواند به درمان فشار خون، برطرف کردن کمبود آهن در بانوان و کاهش حملات قلبی کمک کند.
انوشه خاطرنشان کرد: حتما زعفران وقتی آسیاب می شود، دور از نور و رطوبت نگهداری شود تا اسانس آن از بین نرود.