مركز اسناد انقلاب اسلامی براي زنده نگهداشتن یاد و خاطره این فقیه مجاهد اقدام به معرفی كتاب اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما نموده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مركز اسناد انقلاب اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت در گذشت مبارز خستگی‌ناپذیر مرحوم حجت‌الاسلام ‌و ‌المسلمین شیخ مصطفی رهنما برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره این فقیه مجاهد اقدام به معرفی كتاب  اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما  نموده است.

لازم به ذكر است با توجه به نقش و تلاش فراوان شیخ مصطفی رهنما در روشنگری و تبیین اندیشه های بلند اسلام، مركز اسناد انقلاب اسلامی در چند سال گذشته اقدام به مصاحبه هایی با این شخصیت گرانقدر نموده بود و خاطرات ایشان را در قالب كتابی تحت عنوان "اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما" در سال 1390 منتشر كرد.


در قسمتهایی از این كتاب چنین آمده است:
شاید بتوان اسناد و خاطرات را دو مؤلفه‌ی اصلی پژوهش‌های تاریخ معاصر تلقی كرد كه با كنار هم گذاشتن آنها می‌توان وقایع تاریخی را بازسازی و تجزیه و تحلیل نمود. براین‌اساس كتاب «اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما» به‌عنوان یك منبع پژوهشی، دربردارنده‌ی این دو امتیاز توأمان می‌باشد و به سهم خود می‌تواند برخی خلأهای منابع تاریخی دهه‌های 1320 و 1330 را پر كند. 

به‌خصوص اینكه شیخ مصطفی رهنما در طول دوران طولانی مبارزات خود، غالباً با جمع محدودی از همفكرانش فعالیت می‌كرد، كه خود محوریت آن‌را برعهده داشت. از این رو موضوعات مطروحه در خاطرات و اسناد او حالتی منحصربه‌فرد به كتابش بخشیده است؛ به طوری كه به‌ندرت می‌توان سرنخی از مطالب آن‌را در سایر منابع به‌دست آورد. به هر تقدیر، رهنما را می‌توان یك مبارز مستقل و تا حدودی تكرو تلقی كرد كه هر چند با تشكیل «جمعیتِ مسلم آزاد» و نشر ارگان آن یعنی مجله‌ی «حیات مسلمین» سعی كرد تشكیلاتی عمل كند، ولی چون تعدادی انگشت‌شمار از افراد جذب جمعیت مذكور شدند ناچار او به تنهایی این راه را ادامه داد. تردیدی نیست كه دغدغه‌های اصلی وی در این حركت، مذهب و دینداری او بود. رهنما از خاندانی روحانی و مبارز برخاسته و برادران واحدی در «جمعیت فدائیان اسلام» دایی‌های او بودند.

وی كه فعالیت های بسیاری در دفاع از حقوق مردم فلسطین داشت در سن 87 سالگی و به علت كهولت سن درگذشت.

كتاب اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما در شمارگان 2000نسخه و به قیمت 89.000ریال در 552 صفحه شهریورماه1390 چاپ و روانه بازار نشر گردیده است./ي2 
برچسب ها: رهنما ، کتاب ، مرکز اسناد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار