محسن حاج کرمی، جانشین تهیهکننده برنامه «ثریا» از شبکه یک سیما درباره اعزام تیم برنامهساز «ثریا» به بیروت برای به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ما برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تعامل کشورها یا کشورمان ایران تاکنون به ۱۵ کشور دنیا سفر کردهایم، که حاصل این سفرها حدود ۱۲۰ قسمت مستند بلند شده است. معمولاً تیم تحقیق و پژوهش ما در بررسی و انتخاب کشورها به ظرفیتهای مشترک در هر مستند میپردازد. کشورهای سوریه و لبنان از آن دسته کشورهایی است که برای تعامل با آنها ظرفیتهای گستردهای وجود دارد.
حاج کرمی ادامه داد: ما در هر دو بار سفر به کشور سوریه که منجر به تولید مجموعه مستند «سوریه؛ سرزمین شگفتیها» شد، به دلیل نزدیکی سوریه و لبنان و شباهتهای این دو کشور تلاش کردیم که به لبنان هم سفر داشته باشیم، ولی هر بار این تلاش به دلایلی محقق نشد، تا اینکه با پیگیریهای فراوان در سال ۱۴۰۱ بلاخره این امر محقق شد.
تهیهکننده برنامه «ثریا» افزود: حاصل سفر ما در سال ۱۴۰۱ یک مجموعه ۱۰ قسمتی شد، که در این مجموعه بصورت مفصل به معرفی ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی لبنان پرداختیم و سعی کردیم فرهنگ و آداب و رسوم مردم، فرهنگ و جبهه مقاومت را به تصویر بکشیم. متاسفانه شناخت مردممان از مردم لبنان و جریان حزبالله خیلی محدود بوده و هست. بنابراین، شناساندن نقاط تاثیرگذار فرهنگی این کشور از نزدیک و معرفی قرابتهای فرهنگی، فکری و اجتماعی بین ایران و لبنان میتواند دو ملت را به هم نزدیک کند.
وی معتقد است: رویکرد ما برای معرفی کشورها استفاده از ظرفیتها برای انجام کارهای رو به جلوست. اگرچه هدف اصلی ما از سفر به لبنان معرفی ظرفیتهای اقتصادی این کشور بود، ولی قطعا معرفی ظرفیتهای اقتصادی بدون داشتن بستر فرهنگی قابل بهرهبرداری نیست. یعنی شما هرچقدر تلاش بکنید، اما ظرفیتهای فرهنگی مشترک پیدا نکنید، روابط اقتصادی پایدار نخواهد بود.
جانشین تهیهکننده برنامه «ثریا» با بیان اینکه تعامل ایران با لبنان از قدیم سابقه داشته، افزود: نشانه آن حضور علمای لبنانی در تاریخ کشورمان است. دانشمندان و علمایی که از لبنان به ایران آمدند و خدمات بزرگی را انجام دادند. از بین آنها میتوان به شیخ بهایی و علمای جبل عامل اشاره کرد. کلا کشورهای فلسطین، لبنان و سوریه همه جزو سرزمینهایی بوده که مدفن و محل بعثت پیامبران زیادی بوده است.
حاج کرمی افزود: ما سال ۱۴۰۲ بعد از اتفاق بیمارستان المعمدانی غزه مجدد تصمیم گرفتیم سفری به لبنان داشته باشیم. چون احساس کردیم بعد از آن حادثه دردناک احتمالا جنگ و درگیری بین لبنان و رژیم صهیونیستی گستردهتر خواهد شد. همان موقع پیشبینی شده بود که احتمالاً اسرائیل با حزب الله درگیر جنگ شدید میشود. ما هم به لبنان اعزام شدیم و سعی کردیم روایتی از فضای میدانی مردم لبنان و حزبالله در جنگ با رژیم صهیونسیتی داشته باشیم.
به گفته وی، امسال سطح درگیریها شدت بیشتری به خود گرفته است؛ به گونهای که جنگ وارد مرحله جدیدی از خود شده و رژیم صهیونسیتی با موشک باران کردن مناطق جنوبی لبنان و منطقه ضاحیه، مردم را آواره کرده است. ما هم لازم دیدیم مجدد و از نزدیک به روایت مقاومت مردم بپردازیم. قطعاً هیچکس از جنگ پیش آمده خوشحال نخواهد بود. ولی نمیتوان از مردم مظلومی که در برابر دشمنی بیرحم از خود دفاع میکند حمایت نکرد و از همه مهمتر این مقاومت را روایت نکرد.
جانشین تهیهکننده برنامه «ثریا» با اشاره به این موضوع که اگر امروز این جنگ در لبنان نبود احتمال داشت چنین وضعیتی در مرزهای ما با رژیم صهیونیستی باشد، تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما عدهای در تلاشاند این جنگ را به جنگ قومیتی تقلیل دهند. درصورتی که این رژیم اگر بتواند دست از نابودی تک تک انسانها بر نخواهد داشت؛ او نهتنها دشمن دین و مذهب ماست، بلکه ملیت و هویت ما را هم هدف قرار داده است.
حاج کرمی درباره وضعیت تیم برنامهساز برنامه به لبنان توضیح داد: تیم برنامهساز «ثریا» حدود یک ماهی است، که به لبنان اعزام شده است و آنجا مستقر هستند. ما معمولاً با آقای مقصودی مجری و تهیهکننده این برنامه از بیروت ارتباط زنده برقرار میکنیم و ضمن دعوت از مهمانهای مختلف به تشریح آخرین وضعیت منطقه میپردازیم. ما در کنار آقای مقصودی به همراه تیم تولید به شهرهای مختلف نظیر نبطیه، صور و صیدا، طرطوس، هرمل، بعلبک سفر میکنیم. اسم این مجموعه مستند «شاخههای زیتون» است، که هم اکنون از شبکه یک و سایر شبکهها تلویزیون پخش میشود. امیدوارم به سهم خودمان بتونیم گوشهای از جنایات رژیم را همراه با رشادتهای مردم مظلوم لبنان روایت کنیم.
خبرنگار: نفیسه خلیلی