خانه تاریخی صارم الدوله، یکی از بناهای شاخص شهر کرمانشاه است که تاکنون کمتر رسانه ای به بیان ویژگیهای آن پرداخته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در باره ویژگیهای خانه تاریخی صارم الدوله کرمانشاه گفت : شکل گیری شهر کرمانشاه مربوط به دوره زندیه است و توسعه و گسترش بافت تاریخی شهر در 1221 ه.ق از زمانی آغاز شد که محمد علی میرزا دولتشاه فرزند ارشد فتحعلیشاه به حکومت کرمانشاه منصوب شد و تا آخر عمر یعنی سال 1237 ه.ق در آن سمت باقی ماند.

نصرت اله سپهر افزود: از همان زمان کرمانشاه به عنوان یک شهر مهم و مرکز حکومتی شناخته شد.

سپهر ادامه داد: محمد علی میرزا در تمامی حوزه های حکومتی خود دست به ساخت عمارات و ابنیه های زیادی زد، که یکی از این بناها خانه صارم الدوله است، بانی این بنا صارم الدوله پسر بزرگ حاکم مقتدر کرمانشاه امامقلی میرزا عمالدوله می باشد که در سال 1279 ه.ق ملقب به صارم الدوله گردید و در سال 1280 ه.ق حکومت لرستان را نیز به عهده گرفت.

وی گفت:این بنا و سایر بناهای استان کرمانشاه مواریث تاریخی هستند که تعدادی از آنها به ثبت آثار ملی رسیده و دارای شان ملی و تاریخی می باشند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگی استان کرمانشاه، در ادامه توضیح داد: اصل بنای صارم الدوله شامل اندرونی بسیار بزرگ و چند حیاط بوده و اتاق هایی با نقاشی های بی نظیر و مصالح این بنا عمدتا از آجر هستند و سقف ها با تیر چوب پوشش داده شده اند.

سپهر افزود: این نقاشی ها دارای مضامین متفاوتی همچون پرتره هایی از اشخاص اروپایی، صحنه هایی از آرایش جنگ و صف آرائی سربازان است و در گوشه ای دیگر از این خانه تاریخی نقاشان با ظرافت خاص جنگ فرانسه و روس را به تصویر کشیده اند و یک پرتره بی نظیر نیز از ناصر الدین شاه و آقا خان صدر اعظم جلب توجه می کند.

به گفته این مقام مسئول سقف یکی از اتاق ها یکپارچه نقاشی شده و یکی از نادرترین مجموعه نقاشی های دوره قاجار را در خود جای داده است که در آن تصاویر بسیار زیبایی از گل و بوته و فرشته ها وجود دارد که زینت بخش سقف شده اند.این بنا به شماره 10443 سال 1382 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

خانه صارم الدوله در محله قدیمی فیض آباد کرمانشاه و در نزدیکی تکیه بیگلر بیگی قرار دارد./س

برچسب ها: کرمانشاه ، خانه ، تاریخی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Asal
۱۴:۲۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴
خوب بود ولی میتونست بهتر هم باشه