به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
گسترش مناطق بیابانی و وجود حجم عظیمی از منابع آب شور
بدون استفاده در این استان سبب ایجاد پتانسیل آبزی پروری شده است.
نبود منابع آب های آزاد در منطقه و بسته بودن سفره های
زیرزمینی و عدم تداخل با آب های آزاد و غیر آزاد سبب شده مرکز تحقیقات ملی آبزیان
آب های شور به عنوان سایت قرنطینه نگهداری و مطالعه گونه های غیر بومی آبزیان کشور
به شمار رود.
به گفته ی رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران مرکز تحقیقات
ماهیان آب شور داخلی بافق تنها مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان یزد است
و ظرفیت تولید سالانه 300 هزار قطعه بچه ماهی تیلاپیای تک جنس را داراست
رییس شیلات ایران گفت:
این مرکز قابلیت صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی را دارد و بستری
برای اشتغال و سرمایه گذاری را در کویر فراهم کرده است.
وی گفت: این مرکز سالانه ظرفیت تولید بیش از300هزار قطعه
بچه ماهی تیلاپیا را داراست.
مطلبی گفت : این مرکز قادر است با پژوهشها و برنامه
هایی که دارد ماهانه بیش از 20 هزار بچه ماهی به بخش خصوصی بدهد تا پرورش دهند،
البته این پرورش زیر نظر مرکز شیلات و مرکز تحقیقات بافق انجام خواهد شد.
وی افزود: از آنجا که از این آب در صنعت و کشاورزی
استفاده نمی شود , پرورش ماهیان خاویاری زمینه ای مناسب برای استفاده بهینه از این
آبهاست.
به گفته ی مدیرامور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان
یزد تیلاپیا نخستین گزینه آبزی پروری در آب های شور است.
مبینی گفت: این گروه همچنین یکی از آبزیان تجاری با
ارزش است که توسعه پرورش آن با توجه به ویژگی های بیولوژیک منحصر به فرد، طی سال
های اخیر در جهان قابل توجه بوده است تا آنجا که فقط در سال 2002 یکصد کشور (
ازجمله غالب کشورهای همسایه ایران) اقدام به پرورش آن نموده
اند.
وی افزود: نتایج بررسی های مختلف تاکنون در زمینه
سازگاری و پرورش و مولد سازی با استفاده از تکنیک های پیشرفته، حاکی از موفقیت و نتایج
مطلوب تکامل غدد جنسی در شرایط پرورش منطقه بوده است که ورود تیلاپیا چشم انداز
روشنی در این زمینه در منطقه و استان های دیگر با شرایط اقلیمی مشابه ایجاد کرده است.
مبینی خاطرنشان کرد رشد سریع ، مقاومت بیشتر در
برابر طیف وسیعی از شرایط زیست - محیطی مانند دما، شوری، مقاومت نسبت به استرس و بیماری
ها، قدرت تولیدمثل بالا و دوره کوتاه تولیدمثلی، تغذیه از مواد غذایی کم ارزش و
هزینه تولید کم و طعم و مزه ی ماهی تیلاپیا ، مورد توجه مردم است.
سازگاری با شرایط متنوع زیست- محیطی و بازارپسندی بالای تیلاپیا،
این گونه را به یکی از مشهورترین ماهیان برای پرورش در سراسر دنیا تبدیل کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات ماهیان آب شور بافق هم گفت سالانه بیش
از80 تن انواع ماهیان گرمابی وسرمابی دراستخرهای پرورش ماهی حاشیه رودخانه شور
بافق تولید می شود.
مشایی با بیان ارزش غذایی و تولید فرآورده های
تیلاپیا افزود : ماهی تیلاپیا دارای ارزش اقتصادی بسیارزیادی است ، به گونه ای که
با گذشت پنج ماه دارای وزنی معادل 600 تا 700 گرم خواهد شد.
او گفت: در نخستین گام بیش از پنج هزار قطعه بچه ماهی
تیلاپیا با ارزشی بالغ بر 250 میلیون ریال وارد ایران شد.
مشایی خاطرنشان کرد تکنیک تکثیر ماهی تیلاپیا تا 5
سال تحت اختیار مرکز تحقیقات ماهیان آب شور بافق می باشد که این بهترین امتیاز
برای شهر کویری بافق در منطقه می باشد/س
آیا در استخرهای ذخیره آب کشاورزی از نوع بتنی امکان پرورش ماهی تیلاپیا وجود دارد؟
بنده در جنوب استان فارس هستم لطفا بفرمایید کدام نوع از تیلاپیا برای این منطقه مناسب است و همچنین از نظر کیفیت و عرضه به بازار توضیحات لازم رو بفرمایید؟
بهترین فصل پرورش این نوع ماهی در کدام فصل و دمایی می باشد؟
ودر ضمن میزان سرمایه اولیه برای تولید چقدر است.
وهمچنین مواد اولیه برای تولید را از کجا می بایست تهیه کرد.
ممنون می شم راهنمایم کنید.
میشه یه شماره تماس ازتون داشته باشم.
ا
راهکار ورود به این صنعت چیست ؟
بنده جوانی 30 ساله با مدرک مهندسی در مشهد هستم و میخواهم در این رشته شروع به فعالیت و رشد نمایم.
لطفا راهنمایی فرمائید.
راهکار ورود به این صنعت چیست ؟
بنده جوانی 30 ساله با مدرک مهندسی هستم و میخواهم در این رشته شروع به فعالیت و رشد نمایم.
لطفا راهنمایی فرمائید.