آریا صبوری، کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار فناوری هاي نوین باشگاه خبرنگاران گفت: استفاده از نمک و فلفل به صورت پودری در "فضا" اصلا عملی نیست زیرا در جو به دلیل نبودن جاذبه و مشکل بی وزنی تمامی اجسام در هوا معلق میشوند و مواد ریز همانند نمک و فلفل به محض اینکه روی مواد غذایی ریخته شوند در فضا پخش و پراکنده خواهند شد، که این موضوع یکی از مواردی است که برای سلامت "سفینه فضایی" و ساکنان آن خطرناک محسوب می شود زیرا این مواد ریز به راحتی می توانند وارد دستگاه های ماهواره شده و آنها را از کار بیاندازد و یا از طریق مجاری تنفسی وارد بدن شده و موجب خفگی فضانوردان شود.
وی افزود:فضانوردانی که در "ایستگاه فضایی" زندگی می کنند به دلیل نبود جاذبه باید از نمک محلول در آب و فلفل حل شده در روغن برای غذاهای خود استفاده کنند اما با این حال مصرف آنها از این دو طعم دهنده بسیار محدود است زیرا زمانیکه افراد از آنها استفاده می کنند دچار افزایش "فشارخون" شده و تعداد حبابهای داخل خون آنها افزایش می یابد.
صبوری عنوان کرد: حبابهای ایجاد شده در خون در واقع همان افزایش قلیانات خون می باشد که در صورت رخ دادن همین اتفاق، بدن فضانوردان گاز ایجاد شده و در خون آنها موجب می شود این افراد در فضا معلق شده و به سقف ایستگاه فضایی بچسبند که این امر باعث می شود ساکنان فضا دیگر نتوانند به صورت عادی تحرک داشته باشند و به زندگی روز مره خود ادامه دهند./ح
انتهاي پيام/