آلرژي و ايمونولوژي باليني با اشاره به این که افراد در فصل پاييز با مشکلات آلرژيک قابل توجهي مواجه ميشوند گفت: آلرژي یعنی واكنش بيش از حد يا نامناسب سيستم ايمني بدن نسبت به مواد بيضرر موجود در محيط زندگي مثل مواد غذايي يا گرده گياهان است. باید توجه داشت ژنتيك و عوامل محيطي هر دو در ايجاد آلرژي موثر هستند. براي ايجاد بيماريهاي آلرژيك مهمترين شرط حساس شدن فرد مستعد به آلرژنهاي اختصاصي است و اين حساس شدن ميتواند در
هر برههاي از زندگي رخ دهد ولي شايعترين دوره آن كودكي و اوايل جواني است.
وی با بیان این که علائم آلرژي به عوامل مختلف ژنتيكي،نوع مواد حساسيتزا و عضو در معرض تماس واكنش آلرژيك در چشمها، بيني، ريه، پوست و دستگاه گوارش اتفاق ميافتد افزود: علائم آلرژي از حالات خفيف توام با علائمي نظير عطسه، سرفه، خارش، كهير تا يك وضعيت سيستميك همراه با تنگي نفس، علائم گوارشي و شوك متغير است.
وی ادامه داد:حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد جمعيت دنيا به نوعي به آلرژي مبتلا هستند در ايران شيوع آلرژي بيني ۱۲%، آسم آلرژيك ۱۳%، آلرژي پوستي۵%، حساسيت به نيش زنبور۲%، آلرژي دارويي ۲% و آلرژي غذايي ۱-۳% برآورد ميشود.
مهدویانی تاکید کیرد:مهمترين اصلي كه بايد درباره آلرژي در نظر گرفت پيشگيري است تا درمان. اجتناب از تماس با آلرژن بهترين راه كنترل آلرژي محسوب ميشود. ديگر اقدامات لازم عبارت است۱- عدم تماس با حيوانات خانگي، ۲- پرهيز از دود سيگار در همه سنين بخصوص در خانمهاي باردار در محيط كار و در اوايل كودكي۳- كاهش رطوبت محل سكونت كه در كاهش عواملي از جمله مايتها و كپك موثر است۴- تغذيه انحصاري با شير مادر۵- از بين بردن سوسكهاي خانگي و استفاده از روكشهاي مخصوص ضد مايت براي تشك و بالش ۶- شستشوي ملحفهها هر ۲-۱ هفته يكبار در آب ۵۵-۶۰ درجه سانتيگراد۷- استفاده از جاروبرقي مناسب و درصورت امكان استفاده از فيلتر
مخصوص((Hepaدر جاروبرقي ۸- كم كردن پردهها يا مبلمان پارچهاي، پشمي، خزدار يا برداشتن آنها از اتاق خواب.
وی با اشاره به این که براي درمان آلرژي داروهاي متعددي وجود دارند كه اغلب آنها مكانيسم آنتي هسيتامين دارند. در مواردي كه آلرژي شديد باشد گاهي پزشكان ناچار به استفاده از داروهاي كورتون و استروئيدها ميباشند تصریح کرد:اگر چه تمامي افراد ممكن است مبتلا به آلرژي غذايي شوند ولي معمولاً آلرژي غذايي در كودكان شايعتر است كودكان مبتلا به آلرژي غذايي
ممكن است داراي حساسيت به آلرژنهاي استنشاقي مانند گرده گياهان، موي گربه و سگ، گرد و خاك باشند و يا ممكن است اينگونه آلرژيها را بعداً پيدا كند اگرچه هر غذايي ميتواند واكنش آلرژيك ايجاد كند ولي در اطفال غذاهاي آلرژيزا عبارتند از شير، تخممرغ، بادام زميني، گندم، سويا،
بادام و فندق و در بزرگسالان عبارتند از بادام زميني، ماهي، صدف و آجيل مثل بادام و فندق و مغزيجات. /ح
انتهاي پيام/