به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛سعادتالله عباسی در جریان سفر به کردستان و در دیدار با تشکلها و واحدهای تولیدی استان در سنندج، اظهار داشت: صادرات مرغ و جوجه یکروزه با توجه به اعلام پاک بودن محصولات ایران از آنفلوآنزای پرندگان و هماهنگی با کشورهای مورد نظر بعد از پایش هفتگی و تثبیت سالم بودن محصول محدودیتی ندارد.
وی افزود: این اقدام در شهرهای شمال کشور انجام شده و استان کردستان هم میتواند بعد از گذشتن از کانال تائید سلامت محصول، مازاد تولید مرغ گوشتی خود را به خارج از کشور صادر کند.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به گازکشی مرغداریها، دامداریها و واحدهای تولیدی، گفت: در راستای طرح بهینهسازی مصرف سوخت واحدهای تولیدی گازکشی شده، میتوان تسهیلات مرتبط با آن را از محل بهینهسازی سوخت تأمین کرد.
عباسی در ادامه بیان داشت: در مورد بهینهسازی مصرف سوخت صنایع، خوراک دام و طیور و دیگر حوزههای مرتبط با کشاورزی جایگاه تسهیلات آنان در معاونت آب و خاک و امور مهندسی تعریف شده و میتوانند تسهیلات خود را را از این طریق دریافت کنند.
* توانمندسازی تشکلها دغدغه اصلی وزارت جهاد کشاورزی است
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تقویت و توانمندسازی تشکلها را از اصلیترین دغدغههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: با تشکلهای توانمند و یکپارچه میتوان به سمت تولید پایدار گام برداشت.
عباسی در ادامه بیان داشت: مشکلات صنعت دام و طیور را با کمک بخش خصوصی و تشکلها می توان به آسانی حل کرد و تداوم تولید فقط به وسیله همکاری بخش دولتی و خصوصی امکانپذیر خواهد بود.
وی راهاندازی زنجیرههای تولیدی را نیاز تشکلها و واحدهای تولیدی دانست و گفت: در همین راستا برای تنظیم بازار، تنظیم نهادهها، مسایل پس از فروش، فرآوری محصول و صنایع تبدیلی را میتوان در قالب تشکلها توانمند کرد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تحقیق و آموزش اصول علمی از مهمترین مباحثی است که موجب کاهش هزینهها و افزایش راندمان و تقویت تولید پایدار میشود.
عباسی در مورد بدهیهای تشکلها و بهرهوران به سیستم بانکی، گفت: پس از رایزنی با بانکها از جمله بانک کشاورزی، امسال تمام تولیدکنندگان صنعتی، کشاورزی و معدنی بدهکار میتوانند بدهی خود را به صورت اقساط پنج ساله پرداخت کنند تا از لیست بدهکارها حذف شده و جریمههای آنان بخشیده شود.
* سهم دولت در پرداخت بیمه زنبورداران به 85 درصد ارتقا یافت
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه این جلسه در مورد مشکلات زنبورداران، گفت: 15 درصد بیمه زنبورداران توسط زنبوردار و 85 درصد دیگر نیز توسط دولت پرداخت میشود.
عباسی اضافه کرد: 60 درصد بیمه زنبورداران در گذشته توسط دولت پرداخت میشد، که با توجه به طرح هدفمندسازی یارانهها این میزان از سهم دولت به 85 درصد ارتقا یافت.
وی در پایان یادآور شد: برطبق قانون هدفمندسازی یارانهها و با توجه به گران شدن هزینه حمل و نقل ما به تفاوت این موضوع پیشبینی شده و زنبورداران میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند./س